[Support] Trzeszczy
-
- Kontakt:
[Support] Trzeszczy
Przy pedałowaniu trzeszczy mi w okolicach supportu, sprawdzałem wszysto dokręcone może wiecie co z tym zrobić?
-
- Kontakt:
Re: Support
tylko przed nasmarowaniem dokładnie wyczyścić z piachu i innych zanieczyszczeńLestatBiker pisze:Nasmarować wielowypusty i gwinty? ew. łożyska? ale trudne wydedukować, nie?

-
- Kontakt:
och, przepraszam, wiem ze łozysk sie nie smaruje, jak mam w łapach stare łozysko to pakuje je w proc i celuje w co popadnie
miałem na myśli (w wyobraźni biorąc pod uwagę poziom wypowiedzi autora wyobraziłem sobie sprzęt pokroju makrokesza) smarowanie miejsc styku łożysk z trzpieniami oraz czopami na których sa osadzone
swoją drogą, tam myslę zę dobry by był temat zbiorczy dotyczący podstawowej obsługi techniczej rowerów rozwiazujący podstawowe i nietypowe problemy w kwesti technicznej.

Back in black
Ja tam smarowałem "uszczelniane" łożyska. Nie było najmniejszego problemu z wypłukaniem starego smaru i położeniem nowego(zaznaczam - stałego) po czym ponowne zamknięcie łożyska. Ale to na RS2. Być może na tych co mają jakieś blaszane uszczelnienie to się nie da.
Jeśli trzeszczy suport podczas pedałowania to najpewniej będzie to piach w gwincie.
Jeśli trzeszczy suport podczas pedałowania to najpewniej będzie to piach w gwincie.
-
- Kontakt:
Re: [Support] Trzeszczy
Proponuje najpierw delikatnie wd40 psiknąć - mi pomogło 

-
- Kontakt:
Re: [Support] Trzeszczy
POZDRO!! Psikaj wd'kiem po łożyskach to się szybko ich pozbędziesz...Sapientisat pisze:Proponuje najpierw delikatnie wd40 psiknąć - mi pomogło