Witam , jestem użytkownikiem tak często wymienianej tutaj KOWY 200Si , Posiadam ją od nowości ( przez jakiś czas gdy nie miałem ramy uzywał jej EDDIE, dzieki ktoremu dowiedziałem sie o tej firmie i u ktorego kupilem ten amortyzator .) Jesli chodzi o samego amora to jestem mega pozytywnie zaskoczony jego pracą , szczegolnie na szybkich kamienistych odcinkach , amor wybiera dosłownie wszystko . Model ktory posiadam ma jedynie regulacje twardości( ciśnienie powietrza ), tłumienia ( kompresja jest fabrycznie ustawiona -model wyzszy ma dodatkowa regulację )oraz regulację skoku od 0-200 (bardzo przydatna przy transporcie , nie boje się o zniszczenie goleni .
Ogolnie budowa amora jest banalnie prosta , kapiel olejowa w obu lagach , zamknieta sprezyna powietrzna(prawa strona ), oraz tłumik po lewej ( na fotach widac jeszcze sprezyne ktora jest opcjonalnie aby zmienic pracę , utwardzic amora (jeszcze jej nie zakładałem -nie ma potrzeby )
http://www.wretch.cc/blog/grumps67/8738566
Jak widać na zdjęcach amor nie posiada szczegonie duzo częsci , wszystko jest wykonane z aluminium , w razie awarii mozna kazda częśc dorobić , to nie nowy mission control boxxera :P
W trakcie sezonu zrobiłem mu serwis , bardzo łatwy , potrzeba imbusy i dwa płaskie klucze 8 i 12 , olej po roku uzywania był nadal jak nowy .
Cały brud zbierał się na uszczelkach .
Porównując do foxa40 to inna bajka , chyba ze zawsze trafialem na jakies wadliwe egzemplarze , przypadek?
Amora uzywam raczje delikatnie , nie skacze wiekszych hop czy dropów ,u Eddiego amor miał okazję się wykazać.
Jeśli chodzi o Boxxery to moge powiedzieć że bardzoej odpowiadała mi prace starszych modeli 06-09( super był team 08) niż tych nowych ktore są strasznie zmulone .
Spaced pisze:Kowa miała wadliwe serie. Podobno 50/50 z trafieniem na dobra Kowe. Biorac pod uwage marna dostepność w EUROPIE!!! mogą być problemy z serwisem/czesciami.
Gdzie o tym czytałeś lub słyszałes ? I na czym miała polegac ta wada ?
Jesli chodzi o dostepnośc amorów to niewidze problemow , wiem ze dystrybutorstwo mają w Niemczech i Hiszpani ( dodatkowo w niemczech jest serwis ktory chetnei odpowiedział na moje pytania )
Badzo dobry kontakt mam również z serwisantem w Japoni , wysłał mi komplet dokumentów serwisowych oraz odpowiedział na pytania .
Jeżeli miałbym zmienic amora to prawdopodobnie na nowe dorado lub bosa nigdy boxxera i foxa