Przymierzam się do zakupu Scott Gambler WC20 2012 i mam pytanie odnośnie ramy. Mam 181cm wzrostu i nie wiem jaką ramę dobrać: short czy long? Proszę o pomoc, gdyż jestem stosunkowo początkujący.
Z góry dzięki!

Nie cierpię takiego połączenia. Długi mostek zabija zwrotność dużo bardziej niż 2-3cm dłuższa rama (w moim odczuciu.)FRmaniak pisze:Ja mam strasznie krótką ramę żeby byłą zwinna i do tego bardzo długi mostek żeby mi się jeździło wygodnie jak na większej
miki_ck pisze:Nie cierpię takiego połączenia. Długi mostek zabija zwrotność dużo bardziej niż 2-3cm dłuższa rama (w moim odczuciu.)FRmaniak pisze:Ja mam strasznie krótką ramę żeby byłą zwinna i do tego bardzo długi mostek żeby mi się jeździło wygodnie jak na większej
W temacie:
Jeśli autor napisał, że jest raczej początkujący to może nie mieć jeszcze wyrobionych "upodobań i preferencji" jak zostało to wyżej sformułowane.
Widzę, że na 2012 trochę pozmieniali Gamblera, geometrię też.
Ja jestem wprawdzie odrobinę wyższy (ok 183-4cm) ale brałbym zdecydowanie Long
Jeśli chcesz rower typowo do zjazdu a nie masz możliwości przymiarki wcześniej to bezpieczniej będzie wziąć dłuższy. Tym bardziej, że nawet w "najdłuższym" ustawieniu L-ka i tak ma bazę kół 118,4cm czyli wcale nie tak strasznie dużo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość