Athertonowie opuszczają Commencal'a

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Rafał Wypiór pisze:Na MŚ w Champerry Łukasik miał lepszy czas od Gee, a przy tym obaj zaliczyli gleby podczas przejazdu, zresztą gleba nie jest żadnym usprawiedliwieniem - w Champerry Łukasik objechał Athertona.

Jestem fanem Sławka i mysle ze mu tam poszło super ale takie argumenty to troche przesada. Lepszy czas tak ale ja mysle, ze moge powiedziec o kims ze go objechałem jak taki wynik z jakims sensownym prawdopodobienstwem moge powtórzyć. Wątpie żeby 10 juniorów i tona seniorów objezdzała Gee w Champery regularnie kiedy nie przerabia swojego mózgu na jajecznice ;)

btw. Panowie dhi pare lat juz nie produkują ;) Fury testuje Mick Hannah to raczej lekko nie maja. A tanio kupić gt spokojnie sie da. Trzeba tylko poszukać ;)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Nazwy mi się pokręciły. I tak każdy wie o co chodzi.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Magiczny jednozawiac commenciala już nie będzie taki "magiczny" ? :D
Spaced pisze:Jestem fanem Sławka i mysle ze mu tam poszło super ale takie argumenty to troche przesada. Lepszy czas tak ale ja mysle, ze moge powiedziec o kims ze go objechałem jak taki wynik z jakims sensownym prawdopodobienstwem moge powtórzyć. Wątpie żeby 10 juniorów i tona seniorów objezdzała Gee w Champery regularnie kiedy nie przerabia swojego mózgu na jajecznice ;)
Prawda, saaama prawda.
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

aaa Brendog na commencalu ! :D zapowiada się rok wielkich zmian :) a do tego Mick Hannah na Scotta ciekawe co z Beoumntem wtedy ... nie wiem czemu ale stawiam że trek za Leova !
SkowronWro
Kontakt:

Post autor: SkowronWro »

Brendog do Scotta przejdzie ;)
Kamil89

Post autor: Kamil89 »

nie wiadomo tego na pewno to tylko spekulacje :) a Commencal też może zapłacić ... może atherthony na scocie ? wszystko jest możliwe
Spaced
moderator
Kontakt:

Kamil89 pisze:nie wiadomo tego na pewno to tylko spekulacje :) a Commencal też może zapłacić ... może atherthony na scocie ? wszystko jest możliwe
Plotki nie spekulacje. Ten blog to potwierdza(a do tej pory prawie zawsze miał racje), potwierdza to tez lego, a nie zaprzecza TLD, które dalej sponsoruje Brendoga.

Athertonów do GT potwierdza Lopes na twitterze.

Jakos wole w tamte plotki niz twoje spekulacje wierzyć ;)
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

To nawet nie są spekulacje, tylko gadki typu "a co się stanie, jak wsadze widelec do wody, a potem OOOO, to kontaktu, hmm, a może będzie pasować mojemu psu w du*e".
Rafał Wypiór
Kontakt:

Re: Athertonowie opuszczają Commencal'a

Post autor: Rafał Wypiór »

Spaced pisze:
Rafał Wypiór pisze:Na MŚ w Champerry Łukasik miał lepszy czas od Gee, a przy tym obaj zaliczyli gleby podczas przejazdu, zresztą gleba nie jest żadnym usprawiedliwieniem - w Champerry Łukasik objechał Athertona.

Jestem fanem Sławka i mysle ze mu tam poszło super ale takie argumenty to troche przesada. Lepszy czas tak ale ja mysle, ze moge powiedziec o kims ze go objechałem jak taki wynik z jakims sensownym prawdopodobienstwem moge powtórzyć. Wątpie żeby 10 juniorów i tona seniorów objezdzała Gee w Champery regularnie kiedy nie przerabia swojego mózgu na jajecznice ;)
Równie przesadne jest twierdzenie, że Gee objechałby nas wszystkich na drzwiach od stodoły. Nie bądźmy znowu tacy samokrytyczni. Owszem, dzisiaj nie rozdajemy kart w PŚ, ale jeśli się solidnie przyłożymy, to może za kilka lat ktoś z naszych (a może z biegiem lat będzie ich więcej) osiągnie poziom TOP 30. Na pewno jednak nie dopomoże temu ciągłe pieprzenie, że jesteśmy w czarnej d... Póki co tylko raz Sławkowi udał się taki wyczyn, ale proponuję, by zamiast typowego polskiego narzekania i szukania dziury w całym, po prostu się tym cieszyć i trzymać kciuki za dalsze starty.
Awaria
Kontakt:

Post autor: Awaria »

to jak juz im niepotrzebne to commenicale to moga mi sprezentowac 1 :)
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
Spaced
moderator
Kontakt:

Rafał Wypiór pisze:Równie przesadne jest twierdzenie, że Gee objechałby nas wszystkich na drzwiach od stodoły. Nie bądźmy znowu tacy samokrytyczni. Owszem, dzisiaj nie rozdajemy kart w PŚ, ale jeśli się solidnie przyłożymy, to może za kilka lat ktoś z naszych (a może z biegiem lat będzie ich więcej) osiągnie poziom TOP 30. Na pewno jednak nie dopomoże temu ciągłe pieprzenie, że jesteśmy w czarnej d... Póki co tylko raz Sławkowi udał się taki wyczyn, ale proponuję, by zamiast typowego polskiego narzekania i szukania dziury w całym, po prostu się tym cieszyć i trzymać kciuki za dalsze starty.

Rafał ja nie narzekam. Po prostu pierwszy koment był żartem, a twój jest jak najbardziej na powaznie. Zgadzam sie z tym co mówisz ale takie komentarze jesli sa na powaznie to troche dobudowywanie historii do wyniku. W Champery kilku na prawde dobrych zawodników miało na prawde okropne czasy. Nie chce już tutaj wchodzic w szczegóły ale mówmy o takich rzeczach kiedy obaj beda w tych samych warunkach jechac (nie chodzi mi tylko o pogode, a o to że Gee dzien wczesniej przerobił sobie mózg na jajecznice). To troche jak mówic ze zniszczyłes kogos w pojedynku bokserskim kiedy ten drugi złamał reke ;)

Dla Sławka na prawde mega propsy. Dużo dobrego z nim robicie ale nie baw sie w marketing ala ns bikes ;) Swoja droga planujecie DH1 w Mariborze odwiedzic?
Rafał Wypiór
Kontakt:

OK, love and peace - źle odebrałem intencję autora pierwszego posta. A co do Mariboru, to pewnie się tam pojawimy i od tego, jak się odnajdziemy w formule DH1 uzależniamy dalsze starty w tej serii. Mówiąc wprost, jeśli szanse Sławka co najmniej na mały finał będą jeszcze mniejsze niż dostać się do TOP 80 w PŚ, to pewnie odpuścimy sobie w tym roku tę serię, aczkolwiek będę trzymać kciuki za powodzenie inicjatywy Freecastera, bo czuję, że jeśli DH1 zrobi furorę, to może odegrać taką samą rolę jak niedawno Winter X-Games przy wprowadzaniu zimowych sportów extremalnych na olimpiadę, w opozycji do, a przynajmniej przy bierności FIS.
Ignacek
Kontakt:

Post autor: Ignacek »

a rzeczywiście, ładnie mu głowę wkleili :D
rowerek:
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
Włóczykij89
Kontakt:

Post autor: Włóczykij89 »

O co chodzi z jajecznicą i Gee, wygląda na to, że coś przeoczyłem ;)
Rafał Wypiór
Kontakt:

Włóczykij89 pisze:O co chodzi z jajecznicą i Gee, wygląda na to, że coś przeoczyłem ;)
Prawdopodobnie o to, że na dwa dni przed zawodami, podczas treningów Gee się dość konkretnie pokiereszował, do tego stopnia, że w trakcie seeding run jedynie przeciął fotokomórkę na starcie. Tak więc nie prezentował szczytowej formy na finale MŚ, aczkolwiek bazując na relacjach Polish Pete do końca wierzył w sukces. Ba, zdaniem meteorologów, to on sprowadził ulewę nad Champery rytualnie zmieniając pod koniec każdego dnia opony na mudy ;-)
Spaced
moderator
Kontakt:

Baniaczem zarył o ziemie na tyle mocno ze podobno stracił przytomność i troche nie był sobą z tego co mówiło pare osób na miejscu;.
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Rafał Wypiór pisze: Na MŚ w Champerry Łukasik miał lepszy czas od Gee, a przy tym obaj zaliczyli gleby podczas przejazdu, zresztą gleba nie jest żadnym usprawiedliwieniem - w Champerry Łukasik objechał Athertona.
Gleba glebie nie równa, życze Sławkowi jak najlepiej ale póki co nie porównywałbym go do Athertona :D
Sell: Rower - Intense M9
Paweł_BB
Kontakt:

Post autor: Paweł_BB »

Fakt jest faktem że Łukasik czy Perin są świetnymi zawodnikami, jestem ich wielkim fanem i życzę im wszystkiego najlepszego :)

Ciekawi też strasznie jesteśmy jakie wyniki będzie wykręcał Perin na naszych zawodach "ENDURO TROPHY" w przyszłym roku :D Arek już nie może się doczekać walki np. z Koniuszewskim, Kucborą czy Piekarą ;)
Kokolino
Kontakt:

Post autor: Kokolino »

po tym newsie to juz wszystko jasne :-) http://www.pinkbike.com/news/GT-Bicycle ... orces.html
ODPOWIEDZ