[Koninki] Gravity Park - nowe trasy

tom6204
Kontakt:

Re: [Koninki] Gravity Park - nowe trasy

Post autor: tom6204 »

Warunki w miarę ok trochę błota ale da się jeździć.
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

we fragmencie lasu, w okolicy "ambony", oraz na drodze laczacej "freeride'owke" z trasa z otwarcia trwa scinka drzew. ambona jest w tym miejscu calkowicie nieprzejezdna, na szczescie trasa FR da sie spokojnie przejechac. inne trasy ("otwarciowka" oraz trasa po ktorej szedl Joy-Ride) bez zmian i da sie jezdzic. generalnie na dziej dzisiejszy sucho na maxa ;)
=disbrainer=
Kontakt:

C.D. z innego tematu:
ArthurGreen pisze: =disbrainer= napisał(a):"nie wiem o co chodzi w tej historii z wycinka, ale mam nadzieje, ze nie wplynie to na pozostale trasy w Koninkach. "

A ja wiem, bo znam ludzi którzy wycinali. Są to tereny prywatne tzn "Podobiński Las".. Sołtys na gębe dał zezwolenie na jazdę. Ludzie sądzą, że ma jakieś profity z tego i jest z deka wojna.
a dokad siega ten las od gory patrzac? konczy sie na drodze za ktora na trasie z GSS jest ten element? bo na tej drodze lezalo wlasnie najwiecej sciagnietych drzew

Obrazek
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

co z tym alinem, ktorego powstawanie Schodek zapowiadał we wrzesniu, w temacie dot. nowej trasy w wiśle?
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Aline, NSy, Slope, DH pod wyciągiem. Miało być trochę tego :P
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
XkrisX
Kontakt:

Post autor: XkrisX »

Ścinają drzewa, bo dłużej nie będą czekać na ścinke na zime, muszą czymś palić w piecach takie życie na wsi, i tak długo czekali na koniec "naszego sezonu" ( trasy bedą lada moment przejezdne) . Artur drogi kolego czasami ludzie plotą różne głupoty ;p sprawdż swojego informatora bo chyba też na drutach robi .
Ajz ; doobre;p
Ja dalej nie wiem o co chodzi z tym całym alinem w koninkach ?
Czlenson niestety nie wszystko udało sie zrobić w tym sezonie.Jak wpadniesz do Koninek to zobaczysz kilka nowych baz ziemi, z których powstaną nowe przeszkody itd.
DH pod wyciągiem będzie ale w swoim czasie, jest wyznaczone ale nie zdążyliśmy teraz tego ogarnąć z różnych przyczyn.
Bardzo rzadko odwiedzam to forum i dlatego mało odpowiedzi na pytania.
Pozdro dla wszystkich !
polok03
Kontakt:

Post autor: polok03 »

Czlenson pisze:Aline, NSy, Slope, DH pod wyciągiem. Miało być trochę tego :P
haha paskudny jesteś :D kibicuję tej miejscówce, żeby w końcu powstał jakiś air line, bo dh już jest. A kolejne 10 tras a la enduro, bez band i hop mnie stanowczo mnie nie interesuje...
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Ścinką , ścinką ale komentarze w stylu "wy tu już jezdzić nie bedziecie" deko drażnią. W tamtym tygodnie na "najbardziej w lewo" trasce w pięciu przesunęliśmy pień , który został specjalnie położony w poprzek ścieżki. Nie żalę się , nie histeryzuję , wiem , że zawsze znajdzie się burak czy tempyjan , któremu nie pasi gdy bliźni jest szczęśliwy, sygnalizuję tylko problem .
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

XkrisX pisze:Artur drogi kolego czasami ludzie plotą różne głupoty ;p sprawdż swojego informatora bo chyba też na drutach robi .
Panie, to nie jakieś mohery tylko goście którzy robili tą wycinkę, a 20-to metrowych drzew nie wycina się na opał. Na serio Kris jest problem i to nie są bajki. Zobaczysz sam.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
=disbrainer=
Kontakt:

ravfr pisze:sygnalizuję tylko problem .
i dobrze. moze jak wiecej osob to zrobi, to cos sie w tej sprawie ruszy, bo nie byloby fajnie by ktos jechal do KGP po to by sprzatac przed soba najpierw trase - tak mialem w swoim przypadku i jak i innych osob, o czym sygnalizowalem od razu tego samego dnia obsludze wyciagu - aha, i bylo to w miejscu gdzie scinka nie byla prowadzona.
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Nie musi zmieniać informatora, ponieważ takie informacje są nawet na stronce podane cytuje: "Slope Park na szczycie Tobołowa," co do trasy typu a-line, to wątpie żeby gdzieś w Polsce powstała tak szybko (aczkolwiek pewna stacja może Was bardzo zaskoczyć w przyszłym sezonie, ale jeszcze nie będe zapeszał!) może w końcu ktoś doceni potęge "kanadyjskiego" typu freeridu gdzie w przewadze są wybicia podkręcane do góry, masa muld i płynnych przejazdów i ogrooomne bandy, to jest dopiero freeride!! a nie tylko płaskie wybicia, ale mimo to narazie uważam że Koninki na chwile obecną to najlepiej funkcjonujący bikepark w Polsce z najlepszymi trasami w kraju.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
=disbrainer=
Kontakt:

jako oficjalna informacje od Krissa (ktory aktualnie jest w lesie i bada trasy) podaje, ze "Ambona" na ta chwile jest nieprzejezdna i zaleca sie nie kozystanie z tej trasy. jesli scinka uniemozliwi tez ruch na innych liniach, to rowniez o nich informacja bedzie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Lord_92 pisze:Nie musi zmieniać informatora, ponieważ takie informacje są nawet na stronce podane cytuje: "Slope Park na szczycie Tobołowa," co do trasy typu a-line, to wątpie żeby gdzieś w Polsce powstała tak szybko (aczkolwiek pewna stacja może Was bardzo zaskoczyć w przyszłym sezonie, ale jeszcze nie będe zapeszał!) może w końcu ktoś doceni potęge "kanadyjskiego" typu freeridu gdzie w przewadze są wybicia podkręcane do góry, masa muld i płynnych przejazdów i ogrooomne bandy, to jest dopiero freeride!! a nie tylko płaskie wybicia, ale mimo to narazie uważam że Koninki na chwile obecną to najlepiej funkcjonujący bikepark w Polsce z najlepszymi trasami w kraju.

Z tego co Siara wrzucał to w kluszkowcach za rok ma byc taka trasa.
marcinmar
Kontakt:

Post autor: marcinmar »

Oby tylko powstało ;) Koninki to super miejcówka.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

marcinmar pisze:Oby tylko powstało Koninki to super miejcówka.
Powaliło mi sie, w kluszkowcach.
Lord_92
Kontakt:

Skoro tak mówisz to z pewnością Kluszkowce z taką trasą momentalnie zyskają ogrom klientów, w każdym razie fajnie by było.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

to co jak na razie przedstawiono z kluszkowców (kluszkowiec?) - mam na mysli helmeta + foty to jest to co najwyzej przecietny fun track, do prawdziwych lotów to im lata świetlne brakują. Płasko i nudnawo. sory, teoretyzuję, mam nadzieje ze pozytywnie sie zaskoczę. Niektore zdjecia daja nadzieję ;)
Ja tam wole jechac do ruzomberoka, jasnej, do mostów itd. na mega trasy a nie żyć złudzeniami i wizjami ludzi, ktorzy nie maja pojecia o prawdziwych lotach w gorach. Kazdy kto lubi latac przyzna - na polskich, gorskich trasach zjazdowych niema ANI JEDNEJ prawdziwej, duzej, bezpiecznej, plynnej chopy. Co najwyzej multum totalnie płaskich i totalnie nudnych kładek które są niezniszczalną barierą dla wyobraźni polskich budowniczych.

Oczywiscie wielki szacun za to, co sie dzieje na polskich trasach, bo jest coraz lepiej, ale wciaz brakuje wyobrazni ;)

dobrze ze na nartach niema tego problemu, bo zawsze jest gdzie polatac a zima coraz blizej :D pozdro
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Ajz nie zgodzę się z Tobą. W ostatnim czasie byłem zarówno w Rużemberoku jak i w Koninkach. Fakt, że na Słowacji wyjeżdżam na górę gondolką i to, że trasa jest co najmniej dwukrotnie dłuższa, nie sprawia, że bawiłem się dużo lepiej niż na spocie u Schodka.

A to, że piszesz, że nie ma ani jednej płynnej i "prawdziwej" hopy na trasie ZJAZDOWEJ to chyba mylisz pojęcia. Jak chcesz płynnie polatać to pojedź na tor do 4crossu i będziesz miał to czego szukasz. Do dużych i płynnych FREERIDE'owych hop potrzeba ogromnych przestrzeni, a ich w Polsce brakuje - to fakt. Może jakby zrobić trasy z Kasprowego to wyciągnęli byśmy coś "dużego". A hopy DH w lesie nie muszą być ogromne, by sprawiać trudność i podnosić adrenalinę.

Wracając do tego co pisałem na początku, pomimo tego, że trasy w Koninkach są krótsze od tych Słowackich jeździło mi się super, drewniane hopy, bandy gdzie trzeba, super DH. Dużo pracy zostało włożone w tą miejscówkę i serdecznie jej kibicuję. Ponadto mam do niej 70km i tak naprawdę mogę tam pojechać na pół dnia i wyjeżdżę się na maksa.

Trzymam kciuki za wszystkich budowniczych tras. I pomimo wielu optymistycznych zapowiedzi liczę się z tym, że na rasowego, polskiego a-line'a jeszcze poczekamy. Co więcej, jestem pewny, że niekonstruktywne narzekanie na pewno tego procesu nie przyspieszy.

Pozdro :)
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Lord_92
Kontakt:

w pełni się z Tobą zgadzam, ale np. taki Ruzomberok jest spokojnie do osiągnięcia w Polsce, gdyby na Ruzomberoku dorzucili więcej stolików to traska jeszcze by zyskała na atrakcyjności, aczkolwiek jest to coś co można osiągnąc w Polscei w cale nie trzeba jechac do Słowacji, no tylko gestia leży też przede wszystkim w bardzo mocnym polskim prawie leśnym... Co do budowniczych, to wiadomo każdy twórca ma swoją wizję i każdy patrzy inaczej. Gość zajawiony freeridem stworzy porządne traski freeridowe i wypasiony air aline, natomiast zjazdowiec będzie tworzył non stop trasy zjazdowe, sprawa prosta. Wiadomo każdy inaczej patrzy na freeride i co innego pod tym rozumie dlatego ja się do tego nie doczepiam, ale szczerze wierze, że powstanie w Polsce prawdziwy air aline z prawdziwego zdarzenia :)
ODPOWIEDZ