[Koninki] Gravity Park - nowe trasy
Re: [Koninki] Gravity Park - nowe trasy
Warunki w miarę ok trochę błota ale da się jeździć.
-
- Kontakt:
we fragmencie lasu, w okolicy "ambony", oraz na drodze laczacej "freeride'owke" z trasa z otwarcia trwa scinka drzew. ambona jest w tym miejscu calkowicie nieprzejezdna, na szczescie trasa FR da sie spokojnie przejechac. inne trasy ("otwarciowka" oraz trasa po ktorej szedl Joy-Ride) bez zmian i da sie jezdzic. generalnie na dziej dzisiejszy sucho na maxa 

-
- Kontakt:
C.D. z innego tematu:

a dokad siega ten las od gory patrzac? konczy sie na drodze za ktora na trasie z GSS jest ten element? bo na tej drodze lezalo wlasnie najwiecej sciagnietych drzewArthurGreen pisze: =disbrainer= napisał(a):"nie wiem o co chodzi w tej historii z wycinka, ale mam nadzieje, ze nie wplynie to na pozostale trasy w Koninkach. "
A ja wiem, bo znam ludzi którzy wycinali. Są to tereny prywatne tzn "Podobiński Las".. Sołtys na gębe dał zezwolenie na jazdę. Ludzie sądzą, że ma jakieś profity z tego i jest z deka wojna.

Ścinają drzewa, bo dłużej nie będą czekać na ścinke na zime, muszą czymś palić w piecach takie życie na wsi, i tak długo czekali na koniec "naszego sezonu" ( trasy bedą lada moment przejezdne) . Artur drogi kolego czasami ludzie plotą różne głupoty ;p sprawdż swojego informatora bo chyba też na drutach robi .
Ajz ; doobre;p
Ja dalej nie wiem o co chodzi z tym całym alinem w koninkach ?
Czlenson niestety nie wszystko udało sie zrobić w tym sezonie.Jak wpadniesz do Koninek to zobaczysz kilka nowych baz ziemi, z których powstaną nowe przeszkody itd.
DH pod wyciągiem będzie ale w swoim czasie, jest wyznaczone ale nie zdążyliśmy teraz tego ogarnąć z różnych przyczyn.
Bardzo rzadko odwiedzam to forum i dlatego mało odpowiedzi na pytania.
Pozdro dla wszystkich !
Ajz ; doobre;p
Ja dalej nie wiem o co chodzi z tym całym alinem w koninkach ?
Czlenson niestety nie wszystko udało sie zrobić w tym sezonie.Jak wpadniesz do Koninek to zobaczysz kilka nowych baz ziemi, z których powstaną nowe przeszkody itd.
DH pod wyciągiem będzie ale w swoim czasie, jest wyznaczone ale nie zdążyliśmy teraz tego ogarnąć z różnych przyczyn.
Bardzo rzadko odwiedzam to forum i dlatego mało odpowiedzi na pytania.
Pozdro dla wszystkich !
Ścinką , ścinką ale komentarze w stylu "wy tu już jezdzić nie bedziecie" deko drażnią. W tamtym tygodnie na "najbardziej w lewo" trasce w pięciu przesunęliśmy pień , który został specjalnie położony w poprzek ścieżki. Nie żalę się , nie histeryzuję , wiem , że zawsze znajdzie się burak czy tempyjan , któremu nie pasi gdy bliźni jest szczęśliwy, sygnalizuję tylko problem .
-
- Kontakt:
Panie, to nie jakieś mohery tylko goście którzy robili tą wycinkę, a 20-to metrowych drzew nie wycina się na opał. Na serio Kris jest problem i to nie są bajki. Zobaczysz sam.XkrisX pisze:Artur drogi kolego czasami ludzie plotą różne głupoty ;p sprawdż swojego informatora bo chyba też na drutach robi .
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
-
- Kontakt:
i dobrze. moze jak wiecej osob to zrobi, to cos sie w tej sprawie ruszy, bo nie byloby fajnie by ktos jechal do KGP po to by sprzatac przed soba najpierw trase - tak mialem w swoim przypadku i jak i innych osob, o czym sygnalizowalem od razu tego samego dnia obsludze wyciagu - aha, i bylo to w miejscu gdzie scinka nie byla prowadzona.ravfr pisze:sygnalizuję tylko problem .
Nie musi zmieniać informatora, ponieważ takie informacje są nawet na stronce podane cytuje: "Slope Park na szczycie Tobołowa," co do trasy typu a-line, to wątpie żeby gdzieś w Polsce powstała tak szybko (aczkolwiek pewna stacja może Was bardzo zaskoczyć w przyszłym sezonie, ale jeszcze nie będe zapeszał!) może w końcu ktoś doceni potęge "kanadyjskiego" typu freeridu gdzie w przewadze są wybicia podkręcane do góry, masa muld i płynnych przejazdów i ogrooomne bandy, to jest dopiero freeride!! a nie tylko płaskie wybicia, ale mimo to narazie uważam że Koninki na chwile obecną to najlepiej funkcjonujący bikepark w Polsce z najlepszymi trasami w kraju.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
-
- Kontakt:
Lord_92 pisze:Nie musi zmieniać informatora, ponieważ takie informacje są nawet na stronce podane cytuje: "Slope Park na szczycie Tobołowa," co do trasy typu a-line, to wątpie żeby gdzieś w Polsce powstała tak szybko (aczkolwiek pewna stacja może Was bardzo zaskoczyć w przyszłym sezonie, ale jeszcze nie będe zapeszał!) może w końcu ktoś doceni potęge "kanadyjskiego" typu freeridu gdzie w przewadze są wybicia podkręcane do góry, masa muld i płynnych przejazdów i ogrooomne bandy, to jest dopiero freeride!! a nie tylko płaskie wybicia, ale mimo to narazie uważam że Koninki na chwile obecną to najlepiej funkcjonujący bikepark w Polsce z najlepszymi trasami w kraju.
Z tego co Siara wrzucał to w kluszkowcach za rok ma byc taka trasa.
to co jak na razie przedstawiono z kluszkowców (kluszkowiec?) - mam na mysli helmeta + foty to jest to co najwyzej przecietny fun track, do prawdziwych lotów to im lata świetlne brakują. Płasko i nudnawo. sory, teoretyzuję, mam nadzieje ze pozytywnie sie zaskoczę. Niektore zdjecia daja nadzieję 
Ja tam wole jechac do ruzomberoka, jasnej, do mostów itd. na mega trasy a nie żyć złudzeniami i wizjami ludzi, ktorzy nie maja pojecia o prawdziwych lotach w gorach. Kazdy kto lubi latac przyzna - na polskich, gorskich trasach zjazdowych niema ANI JEDNEJ prawdziwej, duzej, bezpiecznej, plynnej chopy. Co najwyzej multum totalnie płaskich i totalnie nudnych kładek które są niezniszczalną barierą dla wyobraźni polskich budowniczych.
Oczywiscie wielki szacun za to, co sie dzieje na polskich trasach, bo jest coraz lepiej, ale wciaz brakuje wyobrazni
dobrze ze na nartach niema tego problemu, bo zawsze jest gdzie polatac a zima coraz blizej
pozdro

Ja tam wole jechac do ruzomberoka, jasnej, do mostów itd. na mega trasy a nie żyć złudzeniami i wizjami ludzi, ktorzy nie maja pojecia o prawdziwych lotach w gorach. Kazdy kto lubi latac przyzna - na polskich, gorskich trasach zjazdowych niema ANI JEDNEJ prawdziwej, duzej, bezpiecznej, plynnej chopy. Co najwyzej multum totalnie płaskich i totalnie nudnych kładek które są niezniszczalną barierą dla wyobraźni polskich budowniczych.
Oczywiscie wielki szacun za to, co sie dzieje na polskich trasach, bo jest coraz lepiej, ale wciaz brakuje wyobrazni

dobrze ze na nartach niema tego problemu, bo zawsze jest gdzie polatac a zima coraz blizej

Ajz nie zgodzę się z Tobą. W ostatnim czasie byłem zarówno w Rużemberoku jak i w Koninkach. Fakt, że na Słowacji wyjeżdżam na górę gondolką i to, że trasa jest co najmniej dwukrotnie dłuższa, nie sprawia, że bawiłem się dużo lepiej niż na spocie u Schodka.
A to, że piszesz, że nie ma ani jednej płynnej i "prawdziwej" hopy na trasie ZJAZDOWEJ to chyba mylisz pojęcia. Jak chcesz płynnie polatać to pojedź na tor do 4crossu i będziesz miał to czego szukasz. Do dużych i płynnych FREERIDE'owych hop potrzeba ogromnych przestrzeni, a ich w Polsce brakuje - to fakt. Może jakby zrobić trasy z Kasprowego to wyciągnęli byśmy coś "dużego". A hopy DH w lesie nie muszą być ogromne, by sprawiać trudność i podnosić adrenalinę.
Wracając do tego co pisałem na początku, pomimo tego, że trasy w Koninkach są krótsze od tych Słowackich jeździło mi się super, drewniane hopy, bandy gdzie trzeba, super DH. Dużo pracy zostało włożone w tą miejscówkę i serdecznie jej kibicuję. Ponadto mam do niej 70km i tak naprawdę mogę tam pojechać na pół dnia i wyjeżdżę się na maksa.
Trzymam kciuki za wszystkich budowniczych tras. I pomimo wielu optymistycznych zapowiedzi liczę się z tym, że na rasowego, polskiego a-line'a jeszcze poczekamy. Co więcej, jestem pewny, że niekonstruktywne narzekanie na pewno tego procesu nie przyspieszy.
Pozdro
A to, że piszesz, że nie ma ani jednej płynnej i "prawdziwej" hopy na trasie ZJAZDOWEJ to chyba mylisz pojęcia. Jak chcesz płynnie polatać to pojedź na tor do 4crossu i będziesz miał to czego szukasz. Do dużych i płynnych FREERIDE'owych hop potrzeba ogromnych przestrzeni, a ich w Polsce brakuje - to fakt. Może jakby zrobić trasy z Kasprowego to wyciągnęli byśmy coś "dużego". A hopy DH w lesie nie muszą być ogromne, by sprawiać trudność i podnosić adrenalinę.
Wracając do tego co pisałem na początku, pomimo tego, że trasy w Koninkach są krótsze od tych Słowackich jeździło mi się super, drewniane hopy, bandy gdzie trzeba, super DH. Dużo pracy zostało włożone w tą miejscówkę i serdecznie jej kibicuję. Ponadto mam do niej 70km i tak naprawdę mogę tam pojechać na pół dnia i wyjeżdżę się na maksa.
Trzymam kciuki za wszystkich budowniczych tras. I pomimo wielu optymistycznych zapowiedzi liczę się z tym, że na rasowego, polskiego a-line'a jeszcze poczekamy. Co więcej, jestem pewny, że niekonstruktywne narzekanie na pewno tego procesu nie przyspieszy.
Pozdro

http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
w pełni się z Tobą zgadzam, ale np. taki Ruzomberok jest spokojnie do osiągnięcia w Polsce, gdyby na Ruzomberoku dorzucili więcej stolików to traska jeszcze by zyskała na atrakcyjności, aczkolwiek jest to coś co można osiągnąc w Polscei w cale nie trzeba jechac do Słowacji, no tylko gestia leży też przede wszystkim w bardzo mocnym polskim prawie leśnym... Co do budowniczych, to wiadomo każdy twórca ma swoją wizję i każdy patrzy inaczej. Gość zajawiony freeridem stworzy porządne traski freeridowe i wypasiony air aline, natomiast zjazdowiec będzie tworzył non stop trasy zjazdowe, sprawa prosta. Wiadomo każdy inaczej patrzy na freeride i co innego pod tym rozumie dlatego ja się do tego nie doczepiam, ale szczerze wierze, że powstanie w Polsce prawdziwy air aline z prawdziwego zdarzenia 

facebook.com/AntidoteBikepark