Cwaniak z allegro
Cwaniak z allegro
Witam. Niecały tydzień temu pragnąłem sfinalizować sprzedać mojego amortyzatora z allegro. Po uwcześniejszym umówieniu się z gościem na 650zł + koszty przesyłki, by mieć dane w allegro odwołałem inne oferty, tak by można było nawzajem wstawić sobie komentarze i mieć banany na gębie. Jednakże jak wiadomo cena w aukcji spadła do początkowej, nie martwiłem się tym, nie raz sprzedawałem w ten sposób bez najmniejszych kłopotów. Problemy zaczęły się dopiero po tym jak cwaniak następnego dnia przelał 1zł + 30zł na kuriera i zaczął straszyć sądem i ogółem cisnąć jak po burej szmacie. Jak wyjść z tej sytuacji z "twarzą"
?

-
- Kontakt:
Jak to nie było przez kup teraz to raczej nie wiele może Ci zrobić
http://www.pinkbike.com/photo/9231318/ <--- Mój Bike
Mimo, że obowiązuje to co jest na allegro mogłeś nie wiedzieć o tym, że kwota po wycofaniu ofert spadnie. On Cię do tego namawiał i wprowadził Cię w błąd. Umowa zawarta pod wpływem błędu uznawana jest za nieważną. Ta-raremas94 pisze:typ nie raz nie dwa napisał że ok tylko bym zakończył aukcję, po wycofaniu innych ofert "teoretycznie" pokazało że wygrał za 1zł.
GBN CREW
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
turbo naciagane tlumaczenie,do tego nie znamy tresci maili-zeby to podciagnac pod 286kk tak jakbys chcial musialby pisac mniej wiecej w ten sposob: odwolaj oferty,cena nie spadnie,a zaplacisz mniej prowizji.Czlenson pisze:Mimo, że obowiązuje to co jest na allegro mogłeś nie wiedzieć o tym, że kwota po wycofaniu ofert spadnie. On Cię do tego namawiał i wprowadził Cię w błąd.
nie da rady.
allegro Ci nic nie moze zrobic poza punktem karnym/zablokowaniem konta.tak wiec generalnie rzecz biorac nie przejmuj sie tym za bardzo.
do sadu nie pojdzie bo mu sie nie bedzie oplacalo.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Napisz do nich wcześniej. biorąc pod uwagę sugestie kolegów wyżej.
Wojtekrk pisze:O Jezuu... Jesli nie jestes "inteligentem", to nie probuj pisac jak inteligent.
Ma i to bardzo dużo, czyta się te wypociny okropnie... To nawet tekstem nazwać nie można, zlepek informacji poplątany z jakimiś dziwnymi wyrażeniami, bez odpowiedniej interpunkcji.remas94 pisze:Wybacz ale nie widze związku z tematem i mym pytaniem.
-
- Kontakt:
Wyplac z konta te 31zl i odeslij mu w paczce 1zl (30zl to koszt przesylki) ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Czy wiecie, że zakończona aukcja to zawarcie przez wystawiającego 100% wiążącej umowy z osobą, która aukcję wygrała?
Nie ma znaczenia ile i dlaczego ofert wycofałeś. Zakładając konto na allegro podpisujesz/deklarujesz znajomość regulaminu i zasad działania serwisu.
Jedyna umowa, jaka została zawarta to Twoja z tym kolesiem, na kwotę 1zł.
On jak najbardziej ma prawo oddać Cię do sądu. Z tego co miałem okazję czytać wielokrotnie w internecie, to tego typu sprawy zawsze wygrywała osoba, która wygrała aukcję za 1zł. Np. słynny jeep grand cherokee za 1zł którego ostatecznie koleś w tej cenie otrzymał.
Jeśli chcesz udowodnić, że zawarliście umowę poza allegro to Twoim zadaniem jest przedstawić dowody. Wygląda na to, że też drogą sądową.
W praktyce: nikt z was żadnego pozwu sądowego nie wniesie tak więc osobiście sprawę bym olał
pozdro
Nie ma znaczenia ile i dlaczego ofert wycofałeś. Zakładając konto na allegro podpisujesz/deklarujesz znajomość regulaminu i zasad działania serwisu.
Jedyna umowa, jaka została zawarta to Twoja z tym kolesiem, na kwotę 1zł.
On jak najbardziej ma prawo oddać Cię do sądu. Z tego co miałem okazję czytać wielokrotnie w internecie, to tego typu sprawy zawsze wygrywała osoba, która wygrała aukcję za 1zł. Np. słynny jeep grand cherokee za 1zł którego ostatecznie koleś w tej cenie otrzymał.
Jeśli chcesz udowodnić, że zawarliście umowę poza allegro to Twoim zadaniem jest przedstawić dowody. Wygląda na to, że też drogą sądową.
W praktyce: nikt z was żadnego pozwu sądowego nie wniesie tak więc osobiście sprawę bym olał

pozdro