Amortyzator Manitou sherman

michalka
Kontakt:

Amortyzator Manitou sherman

Post autor: michalka »

Chciałbym się dowidzieć coś o tym amorze bo nic nie mogę znaleźć w sieci.
http://allegro.pl/amortyzator-manitou-s ... 16147.html
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Kolega ma, wrogowi bym nie polecił. Ale może on ma wadliwy egzemplarz, ale nawet po serwisie to gorzej niż duro chodzi.
jeżykBDG
Kontakt:

Post autor: jeżykBDG »

Na pewno twój kolega ma shermana z tłumikami tpc+? Miałem niegdyś ten amortyzator, mój kolega też i bardzo miło go wspominamy. Ale jeśli jesteś lekki to na seryjnej sprężynie może być słabo.

SIEMA MELON!
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ten egzemplarz to będzie raczej Flick PLus na TPC.
Swego czasu Firefly Plus był marzeniem nie jednego bikera.
Ale trzeba brać pod uwagę, że w najlepszym wypadku amortyzator będzie miał już 6 lat na karku i zakup zadbanego egzemplarza naprawdę graniczy z cudem, aczkolwiek perełki się zdarzają.
xKROOGAAZZx
Kontakt:

Post autor: xKROOGAAZZx »

Jeżeli ma regulacje 150/110 to jest to Flick Plus. Mam ten amortyzator i dość długo na nim jeździłem.Jest to widelec wspomagający a nie wyręczający właściciela.Małe nierówności sprawiają mu czasem kłopot,o-ringi od tłumików przyda się raz na rok wymienić.Lubi się pocić na śrubie montującej tłumik do goleni dolnych,z drugiej strony , widelec nie do zakatowania jak dla mnie.Bardzo wytrzymały i sztywny.Regulacje skoku można sobie odpuścić praktycznie , na 110 praktycznie nic nie wyłapuje tylko bardzo silne uderzenia.Poza tym sama regulacja po jednym rozkręceniu lubi puszczać na 150 w trakcie jazdy.Ale dając bardziej miękkie sprężyny odpowiednią ilość oleju da się go ładnie ustawić.Widelec dla ludzi doświadczonych i znających się na ustawianiu pracy widelca.Tak czy tak polecam.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

sherman firefly plus tez mial regulacje 110/150.wiem bo mialem.i wcale to cudo nie bylo.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Bo RTWD ma działać tak żeby jednocześnie utwardzać przy zmniejszaniu skoku. Najlepsze rozwiązanie jakie widziałem na lekki FR i dirt na jednym rowerze.
ODPOWIEDZ