Licencja pzkol- jeszcze raz co i jak ?
Licencja pzkol- jeszcze raz co i jak ?
Witam, wiem ze temat o wydawaniu licencji juz kiedyś był, ale przez nową szukajke nie moge go znaleźć. Także prosiłbym o wytłumacznie co i jak trzeba zrobić by dostać licencję dla osoby poniżej 18 lat 

Potrzebujesz ubezpieczenie OC i badania lekarskie (krew, mocz, ekg). Z wynikami badań idziesz do lekarza sportowego, który podbija ci książeczkę sportowca (jak jesteś w pełni zdrowy to chyba na pół roku).
Wypełniasz wniosek o licencje pobrany ze strony PZKol, wpisujesz tam ten numer ubezpieczenia, swoje dane i wysyłasz go do Regionalnego Związku Kolarskiego z pieniędzmi.
Czekasz czekasz i dostajesz licencje.
Wypełniasz wniosek o licencje pobrany ze strony PZKol, wpisujesz tam ten numer ubezpieczenia, swoje dane i wysyłasz go do Regionalnego Związku Kolarskiego z pieniędzmi.
Czekasz czekasz i dostajesz licencje.
http://chr.rybnik.pl
-
- Kontakt:
mnie organizacja licencji zajęła 2 (słownie: dwa) dni !
Ubezpieczenie w PZU dogadałem telefonicznie i poprzez email dosłałem dane, w Agencji złożyłem tylko podpisy i zapłaciłem.
Wypełniony wniosek licencji przesłałem email-em do ŚZK, podobnie przez sieć załatwiłem przelew.
Na drugi dzień umówiłem się w centrum Katowic na odbiór licencji, gdzie zgodnie z rozmową telefoniczna przekazałem wszystkie dokumenty w oryginale... i odebrałem małą zielona plakietkę - organizacja WZOROWA.
W tym roku już dostałem na e-mail wzory wniosków na 2012 plus regulaminy i co tam jeszcze potrzeba.... normalnie szok.
Nie wiem jak wygląda to w innych Regionalnych Związkach lub w samym PZKol ale Śląski Związek Kolarski dostał u mnie wielkiego plusa:)
Ubezpieczenie w PZU dogadałem telefonicznie i poprzez email dosłałem dane, w Agencji złożyłem tylko podpisy i zapłaciłem.
Wypełniony wniosek licencji przesłałem email-em do ŚZK, podobnie przez sieć załatwiłem przelew.
Na drugi dzień umówiłem się w centrum Katowic na odbiór licencji, gdzie zgodnie z rozmową telefoniczna przekazałem wszystkie dokumenty w oryginale... i odebrałem małą zielona plakietkę - organizacja WZOROWA.
W tym roku już dostałem na e-mail wzory wniosków na 2012 plus regulaminy i co tam jeszcze potrzeba.... normalnie szok.
Nie wiem jak wygląda to w innych Regionalnych Związkach lub w samym PZKol ale Śląski Związek Kolarski dostał u mnie wielkiego plusa:)
Odświeżam bo przymierzam się do zrobienia licencji w tym roku i mam kilka pytań.
1. Czy można wyrobić takową w dowolnym momencie sezonu, czy może isnieje jakiś deadline?
2. Czy licencję wyrabia się konkretnie pod jakąś dyscyplinę (4x,dh) czy w ramach jednej kategorii (elita) można startować we wszystkim?
3. Gdzie wykupujecie OC i NNW, jakie są tego koszta (jestem studentem, wiek 23 lata jeśli to ma jakieś znaczenie)?
4. Czy PZKOL wystawia bez problemu zaświadczenia o uczestnictwie w danych zawodach osobie zainteresowanej?
dzięki za odpowiedzi.
1. Czy można wyrobić takową w dowolnym momencie sezonu, czy może isnieje jakiś deadline?
2. Czy licencję wyrabia się konkretnie pod jakąś dyscyplinę (4x,dh) czy w ramach jednej kategorii (elita) można startować we wszystkim?
3. Gdzie wykupujecie OC i NNW, jakie są tego koszta (jestem studentem, wiek 23 lata jeśli to ma jakieś znaczenie)?
4. Czy PZKOL wystawia bez problemu zaświadczenia o uczestnictwie w danych zawodach osobie zainteresowanej?
dzięki za odpowiedzi.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Nie wiem jak z samym potwierdzeniem startu, ale:4. Czy PZKOL wystawia bez problemu zaświadczenia o uczestnictwie w danych zawodach osobie zainteresowanej?
1) Z zaświadczeniem o wyniku na Mistrzostwach Polski nie miałem problemu.
2) Zaświadczenia o wyniku w generalce Pucharu Polski po dwóch prośbach się nie doczekałem, praktycznie brak odpowiedzi.
Co do ubezpieczeń to było już kilka tematów na forum i tam wiele się dowiesz, ja dotychczas korzystałem z karty studenckiej ISIC z ubezpieczeniem (120zł/rok).
http://brooce.pinkbike.com
-
- Kontakt: