[Amortyzator] 66 - Uszczelki, co ile zmieniać
[Amortyzator] 66 - Uszczelki, co ile zmieniać
Co ile trzeba zmieniać uszczelki w marcoku ? Przy każdym serwisie ? Mam 66 .
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tomek059 pisze:Uszczelki za 3zł nie nadają się jak masz powietrze.
Asystę powietrzną spokojnie ogarniają. Normalnie jeżdżę na zwykłym ciśnieniu, takim które się mieści w limitach instrukcji, ale pompowałem dla picu 5x górną granicę z instrukcji i dalej trzymało, wyżej nie próbowałem. Wszystko na uszczelkach Yei.
Zamienniki kurzowych to element który nosi nazwę "zgarniacz ZZ" chyba.
żeby nie zakładać osobnego tematu które uszczelki będą odpowiednie do Marzocchi Junior T z 2006 r https://online.hgtechnic.com/kategoria/simmeringi/1600 ??
I może znacie jakiś inny sklep internetowy w którym takie uszczelki dostane bo tutaj chyba trzeba mieć firmę.

Nie dziwię się. Asysta jest tylko nad lustrem oleju. Owszem coś tam się może przemieszać ale generalnie nie ma szans żeby puszczało. ATA to nie wiem czy jest izolowane w swojej puszcze ale nie spotkałem jeszcze amora z tłumikiem powietrznym takim żeby podwyższone ciśnienie panowało też w goleni dolnej. Uszczelki olejowe nie mają praktycznie znaczenia jeśli chodzi o trzymanie powietrza w środku...EZrider pisze:Asystę powietrzną spokojnie ogarniają. Normalnie jeżdżę na zwykłym ciśnieniu, takim które się mieści w limitach instrukcji, ale pompowałem dla picu 5x górną granicę z instrukcji i dalej trzymało, wyżej nie próbowałem. Wszystko na uszczelkach Yei.
Po*ebało Ci sie cisnienie z powietrzempietryna pisze:ale nie spotkałem jeszcze amora z tłumikiem powietrznym takim żeby podwyższone ciśnienie panowało też w goleni dolnej.

Przecież cisnienie w asyscie jest, ze tak powiem w całej puszcze i tak jak EZ pisze Uszczelki trzymają ale nie powietrze a olej ktory jest dociskany od gory

Tak czy siak dobre uszczelki musza trzymać i olej i powietrze.
Tyle ze nie ktore... trzymają powietrze i olej zeby nie wyszły z amortyzatora lecz... zaciągają powietrze do środka

Przykład przednie:
bos
avalanche
monster
shiver
i pare innych
Co do tematu:) Uszczelki lepiej smarować niz zmieniac

W takim wypadku to Ci pociagna i 8 sezonów