[Rama] Przeciaganie pancerza i przewodu

klexuh
Kontakt:

[Rama] Przeciaganie pancerza i przewodu

Post autor: klexuh »

Witam, jak w temacie.. Macie moze jakies zmyslne sposoby? Probowalem od gory, od dolu, tak, siak, w przypadku pancerza chcialem po lince, ale nawet linka nie udalo sie trafic w dziurke, przestaje wierzyc ze to w ogole mozliwe. :wink:

Pozdrawiam.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ja mam taki patent, że zanim wyciągnę pancerz z ramy to na jego końcu przyczepiam mocną żyłkę na tyle długą, że jak wyciągnę pancerz, to ta żyłka zostaje po obu stronach. Potem przy wprowadzaniu przylepiam do żyłki i wciągam nią pancerz z powrotem na swoje miejsce. No ale teraz to już za późno na takie kombinacje :mrgreen:
Z gówna bata nie ukręcisz.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Próbowałeś jakąś pensetą, szczypcami łapać za przewód? U mnie w rowerze mam przewód puszczony co prawda tylko wahaczem, ale są tam bardzo malutkie otwory i też chwilę się z nimi mocowałem. Spróbuj delikatnie zagiąć pancerz tak żeby był w kształt łuku, może sobie jakoś wymanewrujesz i trafisz końcówką.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Sztywny drut w miarę ładnie pogięty i celuj ;)
rafimax
Kontakt:

Post autor: rafimax »

drut jest rewelacyjny kilka sekund i po sprawie przeciagasz z grubą nicią bądź żyłką
No ride... No Life...
klexuh
Kontakt:

Jezeli chodzi o przedni trojkat to moze panseta da rade, ale w tylnim w summumie sa tak male dziurki ze nie wyobrazam sobie jak mozna tam trafic.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Trzeba było myśleć zawczasu :) Teraz masz nauczkę :mrgreen: :mrgreen:
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Widze ze nie tylko ja skladam rower w zimie, przerabialem to wczoraj, latarka w zeby + kawalek uksztaltowanego drucika, godzina i zrobione ale juz rzucałem czym popadnie ze stresu ;) O zylce pomyslalem niestety po wszystkim..
SMOTER
Kontakt:

Re: Przeciaganie pancerza i przewodu przez rame.

Post autor: SMOTER »

Dziwne... Mi i kumplowi (razem skladaliśmy) łącznie zajęło to 20 minut bez żadnych żyłek, drutów i innych :P Kwestia szczęscia myśle... Za jakiś czas musze powtórzyć tą operacje ale wtedy w razie "W" do starych przewodów przywiąże żyłkę
Giant glory 0 + mavic Ex 729+Hope Pro 2+ Boxx Team 2010
Tylko ja zjeżdżam pod góre
klexuh
Kontakt:

KubaLaPL Jak mialem myslec za wczasu, jak pierwszy raz puszczam przewody, wczesniej byly puszczone na zewnatrz.

No nic, bede sie meczyl dzisiaj, poprobuje dzisiaj moze z jakims drutem ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

A nie możesz spróbować bez przewodu, samym drutem, przywiązyujesz żyłkę i dopiero zaczynasz zabawe z pancerzem? :D
KubaLa
moderator
Kontakt:

klexuh pisze:KubaLaPL Jak mialem myslec za wczasu, jak pierwszy raz puszczam przewody, wczesniej byly puszczone na zewnatrz.
Chyba że tak, to zwracam honor ;)
ODPOWIEDZ