E-Papieros [Prawda czy Mit] Opłaca się ?!

wojtasu
Kontakt:

E-Papieros [Prawda czy Mit] Opłaca się ?!

Post autor: wojtasu »

Witajcie.

Od kilku dni noszę się z zamiarem kupna e-papierosa i nie wiem czy się opłaca...
Uzytkował ktoś z Was kiedyś tego rodzaju ustrojstwo ? Jakieś opinie o danych modelach ? Da się coś sensownego kupić do 200 złoty ?
Miałem kiedyś okazję spróbować zaciągnąć się u znajomego , lecz nie czułem się 'napalony' po przyjęciu wg. niego odpowiedniej dawki :wink:
Nie szukam dlatego , żeby całkowicie zaspokoić swój głód nikotynowy (może kiedyś , kto wie ... :) ) lecz , żeby mój budżet był mniej obciążony.
Kupno e-papierosa to jednorazowy wydatek więc nie zamierzam "iść' po kosztach.
Na ile starczają olejki tzw. liquidy (50 ml) przyjmując , że palę około 12-18 papierosów dziennie ?
Co jest lepsze : wymieniać ustniki czy też napełniać olejkiem ?

Przyznam , że jestem w temacie e-papierosów lekko zielony i liczę na Waszą pomoc :)

Pozdrawiam !
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

wojtasu pisze: lecz nie czułem się 'napalony' po przyjęciu wg. niego odpowiedniej dawki
Sam Sobie odpowiedziałeś na pytanie ;)
wojtasu pisze:Nie szukam dlatego , żeby całkowicie zaspokoić swój głód nikotynowy (może kiedyś , kto wie ... ) lecz , żeby mój budżet był mniej obciążony.
Jak chcesz zmniejszyc budżet lepiej kupuj gilzy i maszynkę do skręcania, wtedy koszt 20 papierosków to koszt od 3 do 5 zł. Ew znajdź na mieście kogoś kto sprzedaje przemycane .
Back in black
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Kiedyś kupiłem to mojej dziewczynie, dałem jakieś 150zł, nie pamiętam modelu itp. Były dwie sztuki tych kijków, jeden się zepsuł, drugi działał (gwarancję olaliśmy). Raz bodajże dolewała olejek pożyczony od kumpla, tak to starczyło tych oryginalnych wkładów. Troszkę poużywała i teraz nie pali, raczej swój udział miało, ale to zależy jak kto jest silnie nastawiony do tego, żeby przestać śmierdzieć gównem za 10zł dziennie :D Fajki to zuo.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

GgG pisze:przestać śmierdzieć gównem za 10zł dziennie Fajki to zuo.
Piwo.

Ja koleżankę tym oduczyłem palić (może nie to samo co dziewczyna, ale zawsze mniej smrodu obok). :D
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Polecam z Mild lub Volish ;)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Miałem, oba zniszczyłem. Tak długo pale, że z przyzwyczajenia zdeptałem xD
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
wojtasu
Kontakt:

LestatBiker pisze:Jak chcesz zmniejszyc budżet lepiej kupuj gilzy i maszynkę do skręcania
Przerabiałem to , nie mam czasu na kręcenie :)

Jako , że jeszcze nie dostałem satysfakcjonującej odpowiedzi to czekam dalej ;)
konraddoom
Kontakt:

Post autor: konraddoom »

Dopiero co kilka dni temu przestałem się tym zaciągać.
To działa raczej dla kogoś kto ma nawyk trzymania czegoś w ręku (bez skojarzeń) i bawienia się dymem.

Jeśli chcesz się tym napalić to trzeba z minutę na okrągło buchy łapać :)

Tak czy inaczej mi pomogło i już nie palę. Ciągnie mnie jak cholera, ale takie postanowienie na nowy rok i kropka. :)
[url=http://www.weebls-stuff.com/songs/Amazing+Horse/]amazing horse[/url]
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Taki plus e-papierosów, że możesz "palić" wszędzie ;) I wg. producenta za paczkę fajek płacisz 11 zł, a taka samą ilość "paleń" masz za 2 zł ;) No i nie ma substancji smolistych ;)
http://mild.pl/ - dobra jakość niezbyt drogie.
http://volish.pl/ - drożej, ale to już bardziej Premium ;)
wojtasu
Kontakt:

No i kupiłem...

http://allegro.pl/e-papieros-volish-ego ... 74371.html

Mam nadzieje , że się sprawdzi :)
kalin20
Kontakt:

Post autor: kalin20 »

Jak nie masz czasu kręcić, siadasz wieczorem i w 15 min kręcisz 2 paczki papierosów żadna filozofia
Przerabiałem temat e fajka i nie teraz kupuje tytoń i gilzy i sam robie taniej i lepiej niz e fajka palić
oliano_italiano
Kontakt:

Post autor: oliano_italiano »

Może ja się wypowiem, ponieważ sam użytkowałem go przez pewien okres ;)

Na początku wakacji kupiłem e papierosa, za 100zl, wraz z 2 kartomizerami napelnionymi od nowosci liquidem marlboro gold + ladowarka. Model to byl Mild Pure. Roznice miedzy poszczegolnymi e papierosami tej firmy to jedynie dlugosc trzymania baterii, w moim wypadku spokojnie wystarczal na jeden dzien. (aczkolwiek w tygodniu nie palilem duzo, max. 10 papierosow).

Jest jeden model Milda, ktory jest ludzaco podobny do Volisha, czyli X6. I tak jak powiedzialem wyzej, nie rozni sie to niczym, procz trzymania baterii.
Dodatkowo w wyzszych modelach wystepuje atomizer i kartomizer, zamiast samego kartomizera. Sam dokladnie nie wiem, czym oba sie roznia, ale z tego co wiem, atomizer jest rozbieralny i wytwornik pary jest oddzielnie od watki, ktora sie nasacza liquidem.

Przed kupnem e papierosa, palilem ok. 3-4 lata, wiec niedlugo. Motywacja do jego kupna, to glownie brak pieniedzy oraz zaczepki rodzicow (jestem niepelnoletni). Czy bylem uzalezniony, nie wiem. Na pewno bylo to pewnego rodzaju przyzwyczajenie i moja psychika. Do tego dochodzilo towarzystwo, ktore palilo.

Zamiarem bylo palenie w tygodniu e papierosa, nie tracac pieniedzy na paczki, a w weekendy zwykle fajki. W sumie pomysl dobrze sie sprawdzal. Niestety, pewna sytuacja zmusila mnie do totalnego rzucenia papierosow (w tym rowniez "E"). Od ostatniego papierosa minely 2 m-ce i jest bardzo dobrze ;)

Na pewno e papieros pomaga w rzuceniu, ale trzeba miec rowniez duzo samozaparcia i silnej woli, jak i psychiki, zeby rzucic zwykle. Dawka nikotyny wprowadzana dzieki e papierosowi do organizmu jest w wypadku mocnego liquidu (high) wystarczajaca wedlug mnie, zeby zaspokoic "raka". ;)

Wystepuja w sumie 3 rodzaje "mocy" liquidow:
-high ok. 12-16 mg (w zaleznosci od firmy)
-medium ok. 8mg
-low 0-4 mg (jw.)

Co do kartomizerow, ich wymieniania, itd, sprawy maja sie tak. Mowi sie, ze kartomizer nalezy wymieniac ok. co tydzien, aczkolwiek u mnie sluzyly nieraz po miesiac :D Wszystko zalezy od tego ile palisz. Gdy czujesz ze kartomizer jest juz "wypalony" zakraplasz go (w moim wypadku ok. 10 kropel) i jazda. Robisz tak poki, po doladowaniu nadal bedzie czuc spalenizne, wtedy wiadomo kupujesz nowy i zakraplasz go ;)

To chyba tyle, jesli mialbys jeszcze jakies pytania, wal smialo ;)

Pozdro

P.S. Nie doczytalem o pytaniu, na temat "ile wystarczy liquid". Mysle, ze w Twoim wypadku bedzie to ok. 2- 3 tygodnie (moze i miesiac) ;)
gg: 5838449
ODPOWIEDZ