Rock Shox Boxxer 2010 jaki mostek do niego ?

DamiaxinDirtbag
Kontakt:

Rock Shox Boxxer 2010 jaki mostek do niego ?

Post autor: DamiaxinDirtbag »

Siema. Zastanawiam się jaki mostek kupić do boxxera. A wiec tak : Pierwszy z nich to Nuke Proof Nuke Proof 2011 Warhead DM ale pod 888 zda to egzamin ? wydaje mi się ze jeżeli przykręcę mostek do sterówki i dam nad mostek podkładki to nic mu nie będzie i ze podczas gleby mniej oberwie kier a i amor bo mostek się obróci. Czy brać tego Nuke Proofa pod boxxera ? a może jakieś inne propozycję ? A drugi z mostków to FSA Gravity Direct do półek boxxera. Czekam na opinie ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Na pewno nie montuj tam mostka pod 888 :)

Co do integral vs. zwykły na rure:
Integral: lekki, i kiere zawsze masz prosto :)
Na rure: obroci sie przy glebie i nic nie pogniesz :) Tylko waga... jedynie renthal ma mostek na rure w zawalistej wadze ;) 139g

Edit: Nie jedynie a miedzy innymi Renthal ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Sądzę że najlepszym rozwiązaniem był by "półkomostek". Wiem że Hope oraz Chunked mają w swojej ofercie takie elementy.

A co do wagi mostków niezintegrowanych to i nasze polskie Prodigy nie ma się czego wstydzić - 145g.
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

off_road pisze: jedynie renthal ma mostek na rure w zawalistej wadze ;) 139g
Nie tylko, V1 AM 144g a cena teraz na crc 30 funtów :)

Co do integralnych mostków to na rowerowym Gravity chodzi w niezłej cenie.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

off_road pisze:jedynie renthal ma mostek na rure w zawalistej wadze ;) 139g
mylisz sie drogi watsonie:

http://bicyklon.pl/index.php?page=shop. ... =1&lang=pl
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Chunked tez ma zwykły mostek lekki. Ale ogólnie szeroka kiera + mostek niezintegrowany = mniejsza sztywość.

Ja bym szedł w coś zintegrowanego. Jak na budżecie to Dartmoor Rage. Miałem proto, sporo ludzi ma je i nikt nie narzeka, waga spoko. Na prawde bardzo fajny mostek.

A jak masz nieograniczony budzet to półkomostek chunked. Drogi pieruńsko ale to obecnie chyba najlzejszy polkomostek i masz max sztywość i wytrzymałość przy wadze rzędu 1/3 mostka zintegrowanego (w przeliczeniu Połka + mostek vs polkomostek)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

=disbrainer=

Touché ^^.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
DamiaxinDirtbag
Kontakt:

Czyli rozumiem że mostek do 888 bedzie mieć mniejsza sztywność ? Kiere będę mieć answera 780 i nie chce jej złamać albo skrzywic przy jakiejś większej glebie bo wydać potem kolejne 300 zł na kiere to trochę jest kasy w plecy a mostek zwykły odpada nie mam tyle sterowki ;/
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

To daj alu śrubki łączące mostek z półką, najwyżej zetniesz przy glebie i kiera cała ;)

Nie, żartowałem, nie rób tego. Jak masz za krótką sterówkę, to musisz dać DM [i nie od 888, co to za pomysł wogle?] i tyle. Za drogą kierę kupiłeś, za bardzo przyciąłeś sterówkę i co my Ci teraz mamy poradzić?
DamiaxinDirtbag
Kontakt:

Bo od 888 jest przykrecany do sterowki o by mi sie kiera przy glebie obróciła
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

to Ci sie bedzie krecic nawet bez gleby. kup mostek zintegrowany i niczym sie nie martw. ja od siebie polece Ci Answera.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Nie wiem skad sie ten mit wział, ze kiere od razu ci przez integre zegnie. Mocne kiery z alu 7xxx sie nie gna latwo. Zreszta czesci w rowerze przy glebie jest trudno popsuc. Nie jestem ciezki ale kazdy kto ze mna jezdzi (albo zna moja historie kontuzji) wie, że glebie notorycznie, bez powodu i na prawde ostro i w życiu pogiałem jedną kiere. Na mostku zwyklym na sterówke ale łamiac przy tym reke. Trzeba sie postarać zeby dobra mocna kiere połamac.

Swoja droga jak ci 300zł szkoda na kiere to kup tansza. Te za <200zł od tych za 300zł nie róznia sie znacznie jakoscia ;)
Karasmce
Kontakt:

Post autor: Karasmce »

Ja mam answera na zintegrowanym mostku sunline V1 z boxxerem i półtora sezonu żadnych problemów. Sporo gleb a kiera dalej prosta- więc nie ma się czego obawiać;)
DamiaxinDirtbag
Kontakt:

Spoko dzięki za rady ;) czyli jednak wezme integre. Aa jeszcze jedno pytanko nie wiecie gdzie mogę dostać srebrną sprezynne do boxa 2010 bo w rowerowy.com chca 150 a w innym sklepie mi walneli cena ponad 300 zl ;// nie ma nigdzie taniej ? Bo nigdzie nie umie takiej znaleść ;/ a zolta jest za twarda na mnie.
ODPOWIEDZ