Rock Shox Boxxer 2010 jaki mostek do niego ?
-
- Kontakt:
Rock Shox Boxxer 2010 jaki mostek do niego ?
Siema. Zastanawiam się jaki mostek kupić do boxxera. A wiec tak : Pierwszy z nich to Nuke Proof Nuke Proof 2011 Warhead DM ale pod 888 zda to egzamin ? wydaje mi się ze jeżeli przykręcę mostek do sterówki i dam nad mostek podkładki to nic mu nie będzie i ze podczas gleby mniej oberwie kier a i amor bo mostek się obróci. Czy brać tego Nuke Proofa pod boxxera ? a może jakieś inne propozycję ? A drugi z mostków to FSA Gravity Direct do półek boxxera. Czekam na opinie 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
mylisz sie drogi watsonie:off_road pisze:jedynie renthal ma mostek na rure w zawalistej wadze139g
http://bicyklon.pl/index.php?page=shop. ... =1&lang=pl
Chunked tez ma zwykły mostek lekki. Ale ogólnie szeroka kiera + mostek niezintegrowany = mniejsza sztywość.
Ja bym szedł w coś zintegrowanego. Jak na budżecie to Dartmoor Rage. Miałem proto, sporo ludzi ma je i nikt nie narzeka, waga spoko. Na prawde bardzo fajny mostek.
A jak masz nieograniczony budzet to półkomostek chunked. Drogi pieruńsko ale to obecnie chyba najlzejszy polkomostek i masz max sztywość i wytrzymałość przy wadze rzędu 1/3 mostka zintegrowanego (w przeliczeniu Połka + mostek vs polkomostek)
Ja bym szedł w coś zintegrowanego. Jak na budżecie to Dartmoor Rage. Miałem proto, sporo ludzi ma je i nikt nie narzeka, waga spoko. Na prawde bardzo fajny mostek.
A jak masz nieograniczony budzet to półkomostek chunked. Drogi pieruńsko ale to obecnie chyba najlzejszy polkomostek i masz max sztywość i wytrzymałość przy wadze rzędu 1/3 mostka zintegrowanego (w przeliczeniu Połka + mostek vs polkomostek)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
to Ci sie bedzie krecic nawet bez gleby. kup mostek zintegrowany i niczym sie nie martw. ja od siebie polece Ci Answera.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Nie wiem skad sie ten mit wział, ze kiere od razu ci przez integre zegnie. Mocne kiery z alu 7xxx sie nie gna latwo. Zreszta czesci w rowerze przy glebie jest trudno popsuc. Nie jestem ciezki ale kazdy kto ze mna jezdzi (albo zna moja historie kontuzji) wie, że glebie notorycznie, bez powodu i na prawde ostro i w życiu pogiałem jedną kiere. Na mostku zwyklym na sterówke ale łamiac przy tym reke. Trzeba sie postarać zeby dobra mocna kiere połamac.
Swoja droga jak ci 300zł szkoda na kiere to kup tansza. Te za <200zł od tych za 300zł nie róznia sie znacznie jakoscia
Swoja droga jak ci 300zł szkoda na kiere to kup tansza. Te za <200zł od tych za 300zł nie róznia sie znacznie jakoscia

-
- Kontakt:
Spoko dzięki za rady
czyli jednak wezme integre. Aa jeszcze jedno pytanko nie wiecie gdzie mogę dostać srebrną sprezynne do boxa 2010 bo w rowerowy.com chca 150 a w innym sklepie mi walneli cena ponad 300 zl ;// nie ma nigdzie taniej ? Bo nigdzie nie umie takiej znaleść ;/ a zolta jest za twarda na mnie.