Weeze on PinkBike

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

jasiek_krk pisze:Nie ma innej możliwości na stronie która ma tyle wejść co Pinkbike. No chyba że z wszystkich producentów napinaczy na świecie wybrali mała firmę z Polski tylko po to żeby zjechać ich produkt
Spisek Rosjan!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Z gówna bata nie ukręcisz.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Ufik pisze:dziwie sie ze arthur najwiekszy fan boy weeze zlozyl tu taki temat
Nie jestem fan boyem weeze, temat założyłem, bo akurat ja nie miałem inie mam żadnych problemów z weeze.. Co zrobić. Może wadliwą sztukę mieli. Bywa i tak.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

A ja wyciągnę link z jednego z komentarzy z pinka
http://www.mtb-news.de/news/2012/01/22/ ... nfuehrung/
Projekt o 4g cięższy i zapowiadają że będzie o połowę tańszy...
Mnie od początku napinacz weeze nie przekonywał, ale przyznam się do posiadania zębatki :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

test który zatwierdza producent to nie test!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

powiedz to pinkbike'owi-przeca wszystkie testy tam sa "sponsorowane"
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Wszyscy na forum wiemy ze produkty Weeze sa cholernie drogie, sa za drogie w odniesieniu do kosztow produkcji, i mowa o wszystkich produktach.

Poza tym jesli napinacz jest glosny i ciezko go ustawic to bardzo dobrze ze o tym napisali, w koncu to TEST a nie "zalety napinacza Weeze"

Smiac mi sie chce jak pomysle ze napinacz za oceanem jest tanszy niz w kraju w ktorym sie go produkuje ( wiem, wiem przy dzisiejszym kursie dolara roznica jest niewielka)
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

jasiek_krk pisze:A po co producentowi test który nie zachęca do kupna produktu? Pomyśl o tym po co robione są testy, czemu za ich publikację się płaci i czemu zazwyczaj treść testu jest zatwierdzana przez producenta części.
Do tej pory myślałem że testy są dla konsumentów. Chyba mylicie test z prezentacją. Producent może sobie wychwalać swój sprzęt w opłacanej prezentacji która może być traktowana jak reklama. Test ma za zadanie sprawdzenie ile w przechwałkach producenta jest prawdy.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

BikerJG pisze:sa za drogie w odniesieniu do kosztow produkcji,
jaki jest koszt produkcji napinacza weeze?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

muras pisze:Do tej pory myślałem że testy są dla konsumentów. Chyba mylicie test z prezentacją. Producent może sobie wychwalać swój sprzęt w opłacanej prezentacji która może być traktowana jak reklama. Test ma za zadanie sprawdzenie ile w przechwałkach producenta jest prawdy.
Gadanie. Sorry ale to prawie nigdzie tak nie wygląda. Testy w magazynach maja prawie zawsze opcje anulowania publikacji i nie robi to z niego prezentacji marketingowej. Recenzent pisze test. W miare obiektywnie pisze co o nim mysli i ty jako producent masz opcje nie zgodzic sie na publikacje. Nie wnikasz w treść testu wiec NIE JEST TO PREZENTACJA. To w bikeaction tylko były sytuacje, ze Kucbor jezdził na karpielu do testu, czy Waldo na NSie ;)

A z punktu widzenia czytelnika. Nie ma recenzji to nie ma reklamy wiec nikt do kupna nie zachęca. Chcesz 100% obiektywna nie skażoną opinie? Przepytaj 5-10 osób, najlepiej nie zwiazanych z firmą, które zapłaciły pelna cene to bedziesz miec pełny obiektywizm. Zreszta zobacz ile czasu na test ma magazyn? Długoterminowe testy sprzetu grawitacyjnego robi tylko dirt.
muras
Kontakt:

Post autor: muras »

Spaced pisze:Przepytaj 5-10 osób, najlepiej nie zwiazanych z firmą, które zapłaciły pelna cene to bedziesz miec pełny obiektywizm.
...i to jest najrozsądniejsza forma przygotowań do zakupów, dodał bym jeszcze śledzenie forów. A co do tematu. Za bardzo się przyzwyczailiście do tego że jak gdzieś pojawia sie artykuł o sprzęcie to musza być tam same hymny pochwalne. Nagle ktoś napisał co na prawdę myśli o sprzęcie i wszyscy są oburzeni. Akurat ten test jest o tyle ciekawy że dotyczy bardzo drogiego komponentu lansowanego jako super-pro-elo-high end, z którego wynika że lepiej kupić zwykłego Hussefelta (wiem przesadzam).
Spaced pisze:Długoterminowe testy sprzetu grawitacyjnego robi tylko dirt.
dodał bym jeszcze reviews na sicklines.com
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

muras pisze:wszyscy są oburzeni
nikt się nie oburza, raczej wszyscy się dziwią że coś takiego ujrzało światło dzienne. Płacisz - wymagasz a tu ktoś nie dopilnował i tyle. Pisałem już o co chodzi i Spaced też wytłumaczył.
Spaced
moderator
Kontakt:

muras pisze:dodał bym jeszcze reviews na sicklines.com
Zależnie od recenzji. Antidote od dostania ramy raczej szybko przetestowali, a pare ram dłuzej.
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

Cóż za oburzenie w ''grupie wsparcia'' , aż jest to śmieszne. Kolesie z PB poczuli się jak prawdziwi recenzenci sprzętu, a moze dostali lepszą oferte od konkurencji - mały spisek :) ?
Ciesze sie ze chociaz w tym tesie dowiedziałem się o wadach napinacza. Niestety na naszym opiniotwórczym forum takich inforamcji nie uzyskałem.
Ufik
Kontakt:

Post autor: Ufik »

dlatego to forum traktuje sie z przymruzeniem oka:) jesli chodzi o sprzet
Spaced
moderator
Kontakt:

Stary no co ty. Ja pierwsza opinie jaka tu dostałęm to - i tak nie kupisz ;)
Blonek
Kontakt:

Post autor: Blonek »

Witam

Czytajac wypowiedzi zastanawiam sie przedewszystkim nad jednym. Czy to juz jest jedno wielkie kolko rozancowe lub sami znajomi w ktorym przewazajaca czesc martwi sie jedynie nad tym dlaczego napisano tak niekorzystnie o ww. napinaczu?? Test jest jaki jest i powinnismy sie cieszyc, ze wkoncu mozemy przeczytac jakas rzetelna recenzje tego produktu. Czego z wiadomych powodow nie ma na forum ... Co do napinacza czy widzi tu ktos zastosowanie jakichs kosmiczych technologi wartych takich pieniedzy przy poznanych juz wadach?? ;)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Brak basha był tu już wielokrotnie wypominany, piski rozumiem,że wynikają z złej liny łańcucha ( u mnie na największej zębatce też łańcuch pięknie szoruje po napinaczu). Wtopa jest z jakością - wina egzemplarzu,czy nie (znam takich co wychwalają dętki Fossa,a ja załatwiłem dwie,a jedna mi wytrzymała aż 1min jazdy i poszła na łączeniu - co nie powinno mieć miejsca przy tak drogim produkcie)??? Ogólnie z recką kicha totalna,bo to chyba pierwszy produkt tak zjechany i na moje zdeczka przerysowany jest ten test :?
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Blonek pisze:Test jest jaki jest i powinnismy sie cieszyc, ze wkoncu mozemy przeczytac jakas rzetelna recenzje tego produktu.
ty chyba masz inną definicję rzetelności .
najlepiej niech Sega się wypowie co nieco to może rozjaśni sprawe
Blonek
Kontakt:

Post autor: Blonek »

F4rr3ll pisze:ty chyba masz inną definicję rzetelności
Czy uważasz, że to forum takie jest? :lol:
ODPOWIEDZ