[Amortyzator] Duro - serwis szybkie pytanie
[Amortyzator] Duro - serwis szybkie pytanie
siema robie serwis duro według poradnika i jestem na fazie jego rozciągania ale mam regulacje tłumienia powrotu a odkręciłem śróbkę z drugiej lagi i jak mam go rozciąnąć bo regulacja trzyma
-
- Kontakt:
Re: [Amortyzator] Duro - serwis szybkie pytanie
mam wykręcić coś w środku takim rozmiarem imbusa co końcówka pokrętła czy tą dziwną gwiazdke co była pod pokrętłem
dobra mam jest tam imbus 8 ale jak odkręcam to kręci się wszystko w środku jak mam to odkręcić
dobra mam jest tam imbus 8 ale jak odkręcam to kręci się wszystko w środku jak mam to odkręcić
No proszę was nie chce mi się wierzyć że nikt nie serwisował duro
rozkrecasz korki, wyjmujesz sprezyny, i bierzesz np długi srubokret plaski. wciskasz amora i srubokretem blokujesz zeby ci sie całosc nie kreciła w srodku. odkrecasz i po sprawie.
Nie jest to trudne wystarczyło zobaczy ze całosc sie kreci i to zablokować.
Nie jest to trudne wystarczyło zobaczy ze całosc sie kreci i to zablokować.
U mnie pomogło odwrócenie duracza do góry nogami wciśniecie go troche zapierając sterówke o podłoge i wtedy odkręcanie, łatwiej jak jest druga osoba do pomocy ale samemu tez się da. Ten sam problem czyli obracanie się tłumika może Ci się powtórzyć przy dokręcaniu, ja zastosowałem tą samą metode i dało rade bez problemu.
Ja do swojego duro lałem 3/4 tłumika. Ale jako ze mój tłumik chodzi jak chodzi to zalałem 15W. A co do zalewania dolnych lag to nie radze może i będzie ci smarować ślizgi i uszczelki ale tylko do czasu aż cały olej się górą wydostanie.
-
- Kontakt: