Nowy rower dh/fr do 6 k

Mafin
Kontakt:

Post autor: Mafin »

No dobra, doradziliscie, wiele dzięki ;)
Jak nie ma nic w tym segmencie to trudno (może złoże poprostu jakiegos ht albo kupię core i bede w niego inwestował :) ) Chyba, że... Poczekam na tego waszego voltage 8-)
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

No i weź pod uwagę jeszcze jedną ważną rzecz...W przyszłości na pewno będziesz chciał sprzedać to meridę. Nie licz że będzie rzesza chętnych na nią.
No i tu dość "duży" temat z dość podobnym zapytaniem, i podobnymi odpowiedziami
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=57134
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mafin - co nagle to po diable. Wiekszosc ludzi na ramy/rowery czeka znacznie dłuzej niz miesiac wiec nie łap spiny ;)
Mafin
Kontakt:

Tylko, że wy nie wiecie, lecz ja juz czekam dłużej niz miesiąc :D czekam pol roku ;) Więc wiem co to znaczy "długie oczekiwanie na bika " 8-) Ale spoko (chociaż juz mnie nosi) to jeszcze poczekam 1 miecha :) LUZ (mam nadzieję że wytrzymam) ;)
Trzymac kciuki :mrgreen:
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Mafin Sam czekam na rower, jeśli dostanę go za miesiąc licząc od dziś to będę w 7 niebie. Czas który będę miał bez roweru poświęcam na przygotowanie siebie i tras - w końcu będę miał czas dokończyć trasę, którą kopię już 3 sezon :) Okazyjnie siłownia, kompletuję też narzędzia do serwisu. Znajdź sobie dobre strony w tym, że nie będziesz miał roweru w ciągu kilku dni, pogoda teraz i tak jest do niczego, to nawet dobrze nie pojeździsz. Ewentualnie poluj jeszcze na jakieś okazje.
Spaced
moderator
Kontakt:

Mafin pisze:Tylko, że wy nie wiecie, lecz ja juz czekam dłużej niz miesiąc czekam pol roku Więc wiem co to znaczy "długie oczekiwanie na bika " Ale spoko (chociaż juz mnie nosi) to jeszcze poczekam 1 miecha LUZ (mam nadzieję że wytrzymam)
Trzymac kciuki
Czekasz przez zime, nie przez lato. Nie narzekaj ;) Miałem sezon gdzie zaczałem jezdzic w polowie maja by zakonczyc w połowie lipca wiec nie ma spiny ;) A na ostatnia rame czekalem 14 miesiecy :P
Mafin
Kontakt:

No ja czekałem całe lato, cała jesien i tera cała zime ;) Ale to, ze bd miał dobrego bika bardzo mnie motywuje. Ja se silke w chacie zrobiłem, a basenik i bieganie "sporadycznie". THX za podtrzymanie na duchu i chyba wytrzymam, a za ten czas... Niech bedzie zajme sie .... Yy "nauką i szkołą" ;) Więc tylko trzymac kciuki i czekać na nowy temat w dziale "Rowery" 8-) :mrgreen:
Spaced
moderator
Kontakt:

To jak pol roku jak lato/jesien/zima? Własciwie czemu na jesieni nie szło kupic? Wtedy trafiłbys okazje ciekawa jakąś. Kasa?
Mafin
Kontakt:

No może pol lata (wakacje ) No nie szklo, bo mi ukradli rower w 1 tydzień wakacji i potem rodzice sie nie zgadzałi(nadal są lekko przeciwni, ale ja jakoś namowilem ich na rower )... A dzięki temu mam też wiecej kasy, a w jesien nawet był voltage fr 30 uzywka z 2010 na allegro ;) A może jak wejdzie 2011 to moze ktoś bedzie sprzedawał 2010 :D To sie bedzie bardziej opłacać :>
Mafin
Kontakt:

A co myślicie jeszcze o A - Gang 2011 Ninja 2.0 ? Nigdzie nieee złapałem geo więc pytań was ;)
xjot
Kontakt:

Post autor: xjot »

Nie chcialem zakladać nowego tematu . Mam możliwość kupna Meridy Freddy 2009 , rozmiar 15 , nowy za ok 5 tyś , rower z przeznaczeniem do lajtowej jazdy po traskach dh , specyfikacja http://archiwumallegro.pl/merida_umf_fr ... 05316.html . Poszukuję więcej info na temat tego roweru . Śmiga ktoś na tym ? Krytyka mile widziana ;)
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Mafin pisze:A - Gang 2011 Ninja 2.0 ? Nigdzie nieee złapałem geo
No fakt, strony producenta lub polskiego dystrybutora są bardzo starannie ukryte przed przypadkowym wyszukaniem ich przez google :P
http://velo.com.pl/pdf/geometria-rowery-agang-2011.pdf

W przedsprzedaży można zamówić ten rower za 5015zł co w sumie jest niegłupią opcją. Tylko amor z przodu mnie nie przekonuje.
Niestety w PL opinii chyba nie znajdziesz, bo nie widziałem żeby ktokolwiek na takim rowerze jeździł. A szkoda bo nieźle wygląda i z tego co na paru filmach widziałem to zawieszenie ładnie kleiło koło do ziemi.
Sam miałem tylko okazję do "parkingowego" pojeżdżenia chwilę. Od razu mi rama podpasowała - wygodna pozycja, manualne i inne bunny hopy (mimo kompletnie nie ustawionego zawieszenia) wychodziły od razu, intuicyjnie wręcz. Mam nadzieję, że trafi mi się okazja do przetestowania tej ramy na trasie i może kiedyś sam się skuszę na taką :roll:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

hajsik pisze:O jakieś 5 miesięcy za późno...
20 od razu...
Mafin pisze:Rozumiem, że voltage sa bardzo dobre, ale dzięki czemu ? Poprostu sa rowery dobre, w które mozna zainwestować, a sa też rowery, które kupujesz i musisz jeździć, bo nie masz kasy by w niego zainwestować
Nie są dobre, ale do 6k nie ma lepszych. Możesz spróbować coś poskładać jeszcze, ale szczerze wątpie, żeby się coś udało sklecić.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

miki_ck w Bydgoszczy jest 1 egzemplarz,ale służy bardziej jako rower do XC :lol:
Niestety masz ciulowy limit kasy,bo w tym przedziale prawie nic nie ma poza Scottem lub Specem (reszta jest mało znana lub niesprawdzona jak Dartmoor Wish).
No chyba,że będziesz miał szczęście i trafisz na coś z tak dużą obniżką ;) http://allegro.pl/kona-bass-dirt-jeszcz ... 43063.html
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

za 6k poskladasz spokojnie fajny rower, glorke 08 z boxxem team10 i zostaje 2k na osprzet.
chociaz ja tez bym sie sklanial ku voltage lub wish (ale na wisha trzeba czekac do prawie konca marca, tak mi napisali pare dni temu).
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
ODPOWIEDZ