[Szklarska Poręba] XVI Festiwal Rowerowy

KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

[Szklarska Poręba] XVI Festiwal Rowerowy

Post autor: KaKTuSSS »

Czy ma ktoś jakieś info dotyczące tegorocznego festiwalu? Jakieś konkretne terminy? Trzeba urlopy rezerwować ... Z tego co wiem to Bike Action zbankrutowało, ale festiwal mimo to ma się odbyć.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Myślałem, ze nie będzie. Ja tam wole Vaio fest w Kluszkowcach. Dużo bardziej ogarnieta ekipa to robi.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Oj tam, czepiasz się. Jak się jeździ już któryś rok z rzędu to ma się sentyment i jest to swoista tradycja. Poza tym ogarnięcie wielkie festiwalu nie jest dla mnie najważniejsze ... ważny jest klimat. Ja mam zamiar spędzić wakacje 10-cio dniowe w górach, z czego większa część będzie na czeskich trasach, a jako odpoczynek - festiwal :)
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

Niestety strona nie dziala...

KaKTuSSS Popieram. Troche festiwal sie popsul ale najwazniejszy jest czas spedzony w gorach na rowerze, klimat , zajawka , znajomi spotykani co roku. Oby w tym roku znow byla trasa ta sama co w 2011 (ewentualnie jakies poprawki). Szkoda tylko ze pan z budki nie chcial premii 200 zl za wpuszczanie grupki rowerzystow na wyciag. Szkoda , ze w zeszlym roku nie pojechalem na Szrenice... niestety troche zaniemoglem :P

Skad masz taka informacje , ze podobno ma sie odbyc ? ;> Wiesz moze czy lech nadal chce sponsorowac festiwal ?

Spaced Vaio fest w Kluszkowcach ciekawie sie zapowiada :) Oby w kalendarzach , widnialy obie imprezy rowerowe. Jesli finanse i czas pozwola to zjawiam sie na obu tych imprezach!
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Na kilku portalach są wydarzenia, np. tu http://www.czasnarower.pl/wyscig/1571 Poza tym, kiedy BA jeszcze istniało to koledzy z tej firmy odpisywali jeszcze na maile. Ostatni mam z połowy grudnia i wtedy pisali, że będzie na 100%, tyle że nie potrafili podać konkretnego terminu, chcieli też zrobić dwułikendowy. No nic, zobaczymy, może jakiś lokals się wypowie, co ma info ze źródła.
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS pisze:Oj tam, czepiasz się. Jak się jeździ już któryś rok z rzędu to ma się sentyment i jest to swoista tradycja. Poza tym ogarnięcie wielkie festiwalu nie jest dla mnie najważniejsze ... ważny jest klimat. Ja mam zamiar spędzić wakacje 10-cio dniowe w górach, z czego większa część będzie na czeskich trasach, a jako odpoczynek - festiwal
Ja jezdzilem jako dzieciak 4-5 lat ale teraz to popijawa jest. Odłóż hajs w tym roku w europie jest crankworx albo pojedz na chatel air style. W sumie oba blisko siebie to oba mozna zaliczyc ;)
tir31
Kontakt:

Post autor: tir31 »

A wiecie czy moze puszczą na wyciąg z rowerem poza festiwalem???
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Ja jezdzilem jako dzieciak 4-5 lat ale teraz to popijawa jest. Odłóż hajs w tym roku w europie jest crankworx albo pojedz na chatel air style. W sumie oba blisko siebie to oba mozna zaliczyc ;)
Jak się jeździ już któryś rok z rzędu to ma się sentyment i jest to swoista tradycja. Poza tym ogarnięcie wielkie festiwalu nie jest dla mnie najważniejsze ... ważny jest klimat.
Tyle w temacie ;)
A wiecie czy moze puszczą na wyciąg z rowerem poza festiwalem???
Jeszcze nie wiadomo czy w ogóle odbędzie się festiwal, a Ty pytasz o wyciąg ....
zero100
Kontakt:

Post autor: zero100 »

z rowerem poza festiwalem puszczą Cię do średniej stacji jak kupisz bilet za prawie 2 dychy :) nie ma w szklarskiej żadnych karnetów wieloprzejazdowych w sezonie letnim. I ciężko się dogadać w jakkolwiek inny sposób bo wszyscy mają to w d%p&e. Inna sprawa ,że stary wyciąg wjezdza do średniej stacji dłużej niż crossowcy okrężnym szutrem :)
Spaced
moderator
Kontakt:

W góry na rower jezdze, klimaty mam w city ;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

To mamy różne postrzeganie klimatu ;)
harry.HF
Kontakt:

Post autor: harry.HF »

Nieoficjalnie moge potwierdzić, że festiwal będzie miał miejsce w dniach 15 - 19 sierpnia.

W tym roku po raz pierwszy będziecie mogli zasmakować również prawdziwego enduro - czyli pot, krew i łzy :) ponieważ przewidujemy tam jedna z naszych edycji Enduro Trophy.

Strona festiwalowa ma ruszyć niebawem, więc będzie wiadomo wszystko ze szczegółami.

Z naszej strony zapraszam również na część wystawową gdzie będzie się można zapoznać z nasza ofertą i oblookać kilka testówek. Link w stopce :)

KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

A czy będzie można również co nieco objeździć?
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

Pojawiła się informacja na stronie! Festiwal odbędzie się w terminie 17-19.08.2012 :)
harry.HF
Kontakt:

Post autor: harry.HF »

@kaktus, co nieco będzie można, dodatkowo kilka naszych rowerków będzie u startujących zawodników na ET. Przyleciały też pierwsze Pivoty Pheonix ale trudno mi powiedzieć czy będą w Szklarskiej.

Rurku
Kontakt:

Post autor: Rurku »

Nie orientuje się ktoś jak z cenami wjazdu poza festiwalem w tym roku?
I ciekawi mnie też czy wszystko inne działa czy rozebrali swoje konstrukcje - hopki do dirtu albo skocznię do jeziorka?
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Na tą chwilę ceny zgodne z cennikiem wyciągu. Poza trasą dh wszystko inne jest rozebrane - jak co roku.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Czyli jest jedna trasa jak rozumiem? Nie ma problemów z wejściem na wyciąg?
miki1520
Kontakt:

Post autor: miki1520 »

Podłączam się do pytania gdyż niedługo planuje wyjazd w te okolice.
ODPOWIEDZ