36 Talas 180 R/RC2
36 Talas 180 R/RC2
Cholera, czy to cudo można dostać gdziekolwiek taniej niż tutaj:
http://www.cult-bikes.com/
Ponad 5k za wersję RC2 z rurą tappered...
Czy tam inżynierom z FOX`a też podnieśli wiek emerytalny czy podnieśli ceny paliw ? ;/
http://www.cult-bikes.com/
Ponad 5k za wersję RC2 z rurą tappered...
Czy tam inżynierom z FOX`a też podnieśli wiek emerytalny czy podnieśli ceny paliw ? ;/
-
- Kontakt:
misiopysio z całym szacunkiem ale co Ty pleciesz... ? zamiennikiem dla fox`a 36 miałby być durolux ? Bez przesady
) Wiem, że cena jest kosmiczna ale jak trochę stanieje to coś mi się wydaje, że nagle raptem będzie miał duużo lepszą opinię ten widelec. To była tak dopracowana konstrukcja w zeszłych modelach, że wątpie, że to skopali tylko zwiększając skok.. ?

-
- Kontakt:
Nie twierdzę że jest zamiennikiem ale jak ktoś chce mieć 180 rulowanego skoku to wielkiego wyboru nie ma,właściwie to zostaje chyba tylko totem którego na chwile obecna właściwie nie ma gdzie kupić.
A jeśli chodzi o prace to na pewno nie można o niej powiedzieć że jest zła ale za 5koła spodziewał bym się ideału, jednak bazuje tylko na cudzej opinii więc nie wiem na ile jest wiarygodna.
A jeśli chodzi o prace to na pewno nie można o niej powiedzieć że jest zła ale za 5koła spodziewał bym się ideału, jednak bazuje tylko na cudzej opinii więc nie wiem na ile jest wiarygodna.
-
- Kontakt:
Jeszcze jest X-fusion jak 170mm starcza.misiopysio pisze:Nie twierdzę że jest zamiennikiem ale jak ktoś chce mieć 180 rulowanego skoku to wielkiego wyboru nie ma,właściwie to zostaje chyba tylko totem którego na chwile obecna właściwie nie ma gdzie kupić.
-
- Kontakt:
Jeśli chcesz Talasa 180 to tylko RC2. Wersja R jest do bani, pisali o tym kiedyś w bB przy okazji testu Kony. Widelec zapadał się i nie dało się go należycie ustawić. Receptą na to zło jest tłumik Rc2 gdzie pomocą służy regulacja kompresji. Drożej ale warto dopłacić.
A nie myślałeś o wersji Float albo o Marzo 66RC3 ti?? Potrzebujesz Talasa??
Mam w/w 66 i z czystym sumieniem polecam.
A nie myślałeś o wersji Float albo o Marzo 66RC3 ti?? Potrzebujesz Talasa??
Mam w/w 66 i z czystym sumieniem polecam.
http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=67764 [i]oraz[/i] 68549
Chciałem talasa bo mam scott`a voltage fr. W tej chwili mam z tyłu jakieś chyba 130mm skoku także jakbym przyfasolił 180 z przodu to by nie było kolorowo. Nie wykluzam używanie dłuższego dampera i wówczas większy skok by się z przodu przydał
Chyba, że marzocchi ma jakiś wideł z dobrą regulacją z przodu i przystosowany do cięższych zastosowań ? 

To jest jakaś bzdura bo to jest ten sam amortyzator tylko rc2 ma wiecej regulacji. Może pod kone był po prostu niedotłumiony ale foxa zawsze mozna rozebrac i ogarnac tłumienie kompresji w środku.kondi_w1 pisze:
Jeśli chcesz Talasa 180 to tylko RC2. Wersja R jest do bani, pisali o tym kiedyś w bB przy okazji testu Kony. Widelec zapadał się i nie dało się go należycie ustawić. Receptą na to zło jest tłumik Rc2 gdzie pomocą służy regulacja kompresji. Drożej ale warto dopłacić.
To, że w ogóle bb jest dla ciebie źródłem informacji o dh/fr jest komiczne bo panowie nie wiedza nic na ten temat.
No do voltage fr jak nic będzie pasował 66rc3evo Ti, nie za ciężki i napewno jest przystosowany do cięższych zastosowań, można było kupić za niecałe 3kzłChciałem talasa bo mam scott`a voltage fr. W tej chwili mam z tyłu jakieś chyba 130mm skoku także jakbym przyfasolił 180 z przodu to by nie było kolorowo. Nie wykluzam używanie dłuższego dampera i wówczas większy skok by się z przodu przydałChyba, że marzocchi ma jakiś wideł z dobrą regulacją z przodu i przystosowany do cięższych zastosowań ?
trzymajmy się ramy to się nie posr...
Screamer - Do voltage wybór jak najbardziej słuszny. Kumpel z UK urządza takie samo polowanie. Dalej namawiam Cię na RC2 nie R.
Spaced - Nie trzeba się znać na DH/FR żeby stwierdzić czy widelec zapada się podczas ostrego zjazdu w dół czy nie, taka przypadłość prostych talasów i to nie jest tylko opinia bB, znajomi jeżdżący na talasach 160mm też mieli problem z nurkowaniem przodu. Powiedz mi jeszcze jaki jest sens kupowania tańszego/prostszego modelu który trzeba rozebrać i kombinować z tłumieniem w środku albo zastępować jakimiś innymi tłumikami, kiedy rozważa się nowy amortyzator. Nie zapominajmy o tym że gwarancją możemy sobie wtedy podetrzeć siedzenie. A może kol. Sreamer podobnie jak ja nie lubi babrać się z jakimiś kombinacjami tylko kupić amor wyposażony w regulacje które pozwolą optymalnie zestroić charakterystykę????
Spaced - Nie trzeba się znać na DH/FR żeby stwierdzić czy widelec zapada się podczas ostrego zjazdu w dół czy nie, taka przypadłość prostych talasów i to nie jest tylko opinia bB, znajomi jeżdżący na talasach 160mm też mieli problem z nurkowaniem przodu. Powiedz mi jeszcze jaki jest sens kupowania tańszego/prostszego modelu który trzeba rozebrać i kombinować z tłumieniem w środku albo zastępować jakimiś innymi tłumikami, kiedy rozważa się nowy amortyzator. Nie zapominajmy o tym że gwarancją możemy sobie wtedy podetrzeć siedzenie. A może kol. Sreamer podobnie jak ja nie lubi babrać się z jakimiś kombinacjami tylko kupić amor wyposażony w regulacje które pozwolą optymalnie zestroić charakterystykę????
-
- Kontakt:
Znaki?? No tak powinny być jeszcze wykrzykniki.
Cena!!! Wg Cultu różnica między R a RC2 z rurką 1 1/8 cala, to ok 16,5% (700 zł). Taper jest tylko RC2. Zakładam że różnica procentowa w cenie na portalach aukcyjnych pomiędzy modelami będzie taka sama.
W dalszym ciągu uważam że różnicę powiedzmy 400-500 zł można znieść (przy zakupie poza Cultem).
A co jak się amor sypnie na całego. Może się wtedy okazać że ten niby tańszy pokombinowany - bez gwarancji, wyjdzie drożej niż RC2.
Cena!!! Wg Cultu różnica między R a RC2 z rurką 1 1/8 cala, to ok 16,5% (700 zł). Taper jest tylko RC2. Zakładam że różnica procentowa w cenie na portalach aukcyjnych pomiędzy modelami będzie taka sama.
W dalszym ciągu uważam że różnicę powiedzmy 400-500 zł można znieść (przy zakupie poza Cultem).
A co jak się amor sypnie na całego. Może się wtedy okazać że ten niby tańszy pokombinowany - bez gwarancji, wyjdzie drożej niż RC2.
-
- Kontakt:
A co jak Ci go ktoś - odpukać - ukradnie? Wyjdzie większa strata niż R... Btw http://allegro.pl/fox-36-rc2-fit-180mm- ... 22680.html jak widać Foxy chodzą taniej niż po swoich kosmicznych cenach katalogowych, wystarczy czekać/szukać. W Unii jesteśmy poza tym.kondi_w1 pisze:A co jak się amor sypnie na całego. Może się wtedy okazać że ten niby tańszy pokombinowany - bez gwarancji, wyjdzie drożej niż RC2.
Jasne co nie zmienia faktu, ze cytowany art.jest w błedzie bo dało sie go ustawic i nie jest do bani bo to ten sam amor tylko fabrycznie z tłumieniem kompresji ustawionym na niskiej wartosci.kondi_w1 pisze:Spaced - Nie trzeba się znać na DH/FR żeby stwierdzić czy widelec zapada się podczas ostrego zjazdu w dół czy nie, taka przypadłość prostych talasów i to nie jest tylko opinia bB, znajomi jeżdżący na talasach 160mm też mieli problem z nurkowaniem przodu. Powiedz mi jeszcze jaki jest sens kupowania tańszego/prostszego modelu który trzeba rozebrać i kombinować z tłumieniem w środku albo zastępować jakimiś innymi tłumikami, kiedy rozważa się nowy amortyzator. Nie zapominajmy o tym że gwarancją możemy sobie wtedy podetrzeć siedzenie. A może kol. Sreamer podobnie jak ja nie lubi babrać się z jakimiś kombinacjami tylko kupić amor wyposażony w regulacje które pozwolą optymalnie zestroić charakterystykę????
Zreszta to bardzo zalezy od amora. Pod rózne amory róznie oemowo je ustawiaja. Moze sie zdarzyc, ze trafisz na dotłumioną Rke.