[off_road] Antidote LL + Avalanche DHF + DBair CS 2014

Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

jedna gleba i masz albo urwany przewód (który nie wygląda na jakiś mega pancerny) albo rozwalony zbiorniczek... i bez bajek, że niby zbiornik jest w dobrym miejscu (tj. zaraz pod siodłem) - wystarczy zobaczyć ile było przypadków roztrzaskanych siodełek w zjazdówkach (sam złamałem 2)

nie wiem co jest złego w czyszczeniu łańcucha benzyną ? robię tak od 10 lat (+ 90% moich znajomych) i nic złego się nie dzieje. Porównywanie tego do dokręcania pakietu żabką to jakieś nieporozumienie.

Patent może i fajny ale do jakiegoś roweru na kilku(nasto)dniowe wycieczki w trudnym terenie ale nie do DH
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Rower miazga, zawsze podobały mi się stare Glorki i widelce USD a w połączeniu jest cudo, ale podobnie jak niektórym powyżej, wydaje mi się, że ten zbiornik na mocz nie ma raczej szans długo pożyć w zjazdówce ;)
maciek000111999
Kontakt:

Post autor: maciek000111999 »

fajna opcja ciekawe jak w blocie bedzie działac
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ile jest śrub w mostku? 5 czy 6?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

UWAGA! przed zakupem jakiejkolwiek nowinki nie stosowanej wcześniej na forum skontaktuj sie z lokalnymi hejterami lub psychiatrą.

Rozbawiło mnie hejtowanie wynalazku przez osoby ktore do wczoraj nie wiedziały o jego istnieniu, ba nawet nie miały styczności z opiniami czy to działa czy nie.
Ale po fotkach faktycznie duzo mozna wywnioskować czy cos jest elo czy nie :) Rozumiem prace tłumików w amortyzatorach też po wyglądzie oceniacie?

Gdyby każdy myślał tak jak wy, na forum nie bylo by ani jednej osoby jeżdżącej na bosie lub kowie ;)

bo nikt tego nie ma,
bo nikt tego nie sprawdził,
bo nie jest popularne.
bo ja tego nie mam,
bo nie ma części zamiennych,
bo sie urwie,
bo mnie zabije jak to zamontuje,

Panowie przecieram szlak, nikt tego nie spróbował przede mną to dla czego by nie sprawdzić?
Jak sie okaże ze śmierdzi i jest bee to zdemontuje i sprzedam komuś do furki XC.
Dodam w tym temacie swoją opinie ze nie polecam jest do kitu i szkoda kasy z tego a tego powodu.
Korean_Boy pisze:jedna gleba i masz albo urwany przewód (który nie wygląda na jakiś mega pancerny) albo rozwalony zbiorniczek... i bez bajek, że niby zbiornik jest w dobrym miejscu (tj. zaraz pod siodłem) - wystarczy zobaczyć ile było przypadków roztrzaskanych siodełek w zjazdówkach (sam złamałem 2)
Masz racje teraz jest w totalnie h*jowym miejscu.

Zbiornik bedzie zamontowany na podsiodłowce za raz obok dampera a tam zeby go uszkodzic trzeba by najpierw rozwalic rame albo urwać damper.

Aktualna pozycja jest chwilowa wiec nie wiem coście sie na nią tak rzucili...
Prowizorka bo nie wiedziałem czy to w ogole będzie działać. Teraz spokojnie mozna zaplanować układ elementów.
Co do przewodów, prowadzone są przy pancerzach wiec w czym problem?
Ludzie kabelki od licznikow tez maja tak prowadzone i jakoś nie zrywają ;)

Miałem sigme 3 sezony w DH cały rower okablowany bo kadencja była i jakos nigdy żadnych drucików nie udało mi sie zerwać...
Korean_Boy pisze:nie wiem co jest złego w czyszczeniu łańcucha benzyną ? robię tak od 10 lat (+ 90% moich znajomych) i nic złego się nie dzieje. Porównywanie tego do dokręcania pakietu żabką to jakieś nieporozumienie.
A gdzie ja napisałem, że to coś złego tak czyścić?

Syfisz sie w benzynie ok kto Ci broni bo pewno nie ja, grunt żeby było efektywnie. ;)

Co do śrub w mostku jest ich 6. dwie są schowane na środku i wkręca sie je od dołu.

Polecam ogarnąć coś o tym wynalazku a nie bazować na fotkach:
http://www.mcsonline.pl/artykuly.html

http://www.mtbr.com/cat/accessories/lub ... 31crx.aspx

A tu pełny review:
http://www.fakawitribe.com/tribaltech/scottoiler1.html
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Zapisuje ostatnie 2 stronki tematu o rowerze, przydadzą sie do następnej porcji perełek ;)
Back in black
Vin_OSW
Kontakt:

off_road pisze:Co do śrub w mostku jest ich 6. dwie są schowane na środku i wkręca sie je od dołu.
Właśnie nie wiedziałem czy jest 1 czy 2 w środku ;) Robię podobny na CNC i zbieram informacje ;)
off_road
moderator
Kontakt:

Jak chcesz mogę Ci fotki i wymiary dać ;)

Swoją drogą o hamulcach tarczowych jak pierwszy raz je zamontowano do roweru mowiło sie też, że są be, śmierdza, i ze to totalny bezsens i ze na pewno to sie nie przyjmie ;)

Wyciete z recenzji:

jazda 1km rzeką - jazda w błocie - znow rzeka i tak pare razy:

Fotka łańcucha smarowanego przed jazdą w standardowy sposob:
Obrazek

Fota z takiej samej jazdy ale ze scottoilerem:
Obrazek

hejterów zapraszam do omówienia powyższych fotek :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Off_road - zastanawia mnie jaka jest waga tego zestawu z płynem oczywiście?
off_road
moderator
Kontakt:

Na stronie pisze 250g.
Ale mam wrażenie ze cala paczka tyle wazy.

Jak zdemontuje a będzie za raz ku temu okazja to zważę zalany zestaw odejmując różnice starego kołeczka do nowego.

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
maciek000111999
Kontakt:

off_road masz pojecie na ile taki "soczek pomarańczowy "starczy :D
Vin_OSW
Kontakt:

off_road pisze:Jak chcesz mogę Ci fotki i wymiary dać ;)
Byłbym wdzięczny ;) Interesowały by mnie wymiary z grubsza (najlepiej naniesione na fotce i najlepiej na kartce w kratkę to sobie poobliczam ;)), bo i tak odrobinę go zmodyfikuję ;)
off_road
moderator
Kontakt:

250ml soczku kosztuje 23zł :)

Zbiorniczek ma 30ml. Co w przeliczeniu na "pompniecia" daje ich naprawdę sporo :) Do nasmarowania calkowicie suchego lancucha wystarczają 2 klikniecia.
Co ile? z tym czekamy aż zima spier*li ;)
Jak przystało na DH sie duzo nie korbi wiec stawiam ze psikniecie co pare zjazdow w zupełnosci wystarczy.
Ciekawi mnie bardziej jak to sie sprawdzi w jeżdzie turystycznej hehe.

Fotki mostka podeśle Ci na dniach. Zerkaj wiec na priv od czasu do czasu ;) hehe

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

off_road pisze: Panowie przecieram szlak, nikt tego nie spróbował przede mną to dla czego by nie sprawdzić?
Jak sie okaże ze śmierdzi i jest bee to zdemontuje i sprzedam komuś do furki XC.
Dodam w tym temacie swoją opinie ze nie polecam jest do kitu i szkoda kasy z tego a tego powodu.
Jest tu już taki jeden. Wolan ma nick, i myśli, że wszystko się nadaje do DH :roll:
Z gówna bata nie ukręcisz.
off_road
moderator
Kontakt:

KubaLaPL pisze:Jest tu już taki jeden. Wolan ma nick, i myśli, że wszystko się nadaje do DH :roll:
Uwielbiam Twoje posty, wypełnia je taka mądrość naprawdę niebywałe na tym forum.
Każdy z nich sobie drukuję i zbieram na ścianie. Ten już wisi. ;]
Jak wpadają do mnie znajomi nie trzeba nic wciągać, żebyśmy mieli ubaw po pachy przez cały wieczór.

Fuck Yeah ;]

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

To chyba nie jest legalne? :twisted:
Z gówna bata nie ukręcisz.
maciek000111999
Kontakt:

chyba sie skusze na takie smarowanie napedu :)
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

KubaLaPL pisze:Jest tu już taki jeden. Wolan ma nick, i myśli, że wszystko się nadaje do DH
Teoretycznie KAŻDY rower nadaje sie do dh. wszystko dalej to tylko jego ulepszenia i dostosowanie, i każdy jeździ na tym co mu za przeproszeniem bardziej w du pe wygodne.

A prawda panowie taka że zesraliście sie żarem bo kupił coś czego nie było na forum i ma to jako pierwszy, jakby takie rozwiązania nie miały sensu nie zastosowano by ich w motocyklach. Podejżewam ze gdyby sam zbiornik na olej który i mnie lekko irytuje był np chowany zgrabnie pod siodełkiem albo mocowany w sztycy takiego czegos by nie było i każdemu by się podobało, tak samo jakby było to seryjnie montowane w rowerze, poza tym test który zapodał Off_road wyjaśnia wszystko i dowodzi skuteczności tego patentu, idealne rozwiązanie ze smarowaniem i czyszczeniem które jest szybsze i wygodniejsze niż konwencjonalne sposoby, zestaw zamontuj i zapomnij tak naprawdę. Mi się to podoba, nie widzę nic złego w tym rozwiązaniu poza upierdliwością ze zbiornikiem, jak zakupie też sie pochwalę.
Back in black
ODPOWIEDZ