timont344 pisze:największym problem w norco jest efekt cofania się korby, jest uczycie kopnięcia korby przy ugięciu i napiętym łańcuchu.
Że co? Chłopie ty to na kiblu wymyślasz? Norco nie kopie wcale. Cała idea zawieszenia. za które patent norco płaci specowi jest brak kopania korb i zachowanie przyczepnosci podczas hamowania.
timont344 pisze:Wymieniłem obecnie najlepsze ramy do typowego zjazdu
Wymieniłes ramy z najwiekszych teamów dh i od najwiekszych firm.
Kilka dobrych ram zjazdowych nie z reklam. Np Banshee Legend. Jezdze na tej ramie 2 sezony, teraz wchodzi w 3ci, mialem ja troche po nizszej cenie ale dalej to było w okolicach ceny NP. Szczerze? Nie zamieniłbym jej na żadną rame z jaką miałem kontakt na rynku. Jedyne co mnie zastanawia to Canfield Jedi i Zerode gdzie oba zawieszenia mają wiele zalet, których nie spotkasz w wymienionych przez ciebie ramach (maja tez wady ale w każdym rowerze coś za coś).
Ale skoro wymieniać mamy rowery, na których nie jezdzimy bo rozumiem, ze na wszystkich nowych ramkach nie jezdziłes to masz: Turner, Knolly, Nicolai, Devinci, Rage, Pivot i tona innych, ktora technicznie nie odbiega od tych, które wymieniasz jako "najlepsze" na rynku. Ba mniejsze firmy częsciej eksperymentują i pozwalaja sobie na ciekawsze orginalniejsze konstrukcje.