hydroformowanie rur ---> POLSKA
-
- Kontakt:
hydroformowanie rur ---> POLSKA
Witam, czy gdzieś w PL jest możliwość hydroformowania rur aluminiowych ? Niestety wujek google mi nie pomógł ; /
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
jestem12314,
koszt samych form do hydroformowania rur (wtłacza się bardzo gorący olej pod wysokim ciśnieniem do rury będącej w formie, która ma kształt jaki ma przyjąć rura) przekracza kilkukrotnie koszt zakupu dowolnej ramy jaką sobie wymarzysz
I nie słyszałem żeby znajdowała się w Polsce firma która takie rury wykonuje.
koszt samych form do hydroformowania rur (wtłacza się bardzo gorący olej pod wysokim ciśnieniem do rury będącej w formie, która ma kształt jaki ma przyjąć rura) przekracza kilkukrotnie koszt zakupu dowolnej ramy jaką sobie wymarzysz

I nie słyszałem żeby znajdowała się w Polsce firma która takie rury wykonuje.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
-
- Kontakt:
jestem1234, Ty zdaje się nie zrozumiałeś o co chodzi 
Jeśli chcesz zrobić sobie hydroformowaną rurę taką jak sobie narysujesz, mówimy o początkowych kosztach na poziomie kilkudziesięciu tysięcy złotych za samo zrobienie formy. I nie sądzę żebyś gdziekolwiek na świecie znalazł firmę która Ci to w ogóle zrobi w jednostkowych ilościach.
Jeśli zaś zamierzasz się zabrać za produkcję ram rowerowych - sprawa wygląda inaczej, bo albo możesz zamówić sobie rury hydroformowane z katalogu, albo zlecić to jakiejś firme. Ale i tak najlepiej zrobić to bezpośrednio tak gdzie jest całe zagłębie czyli w Tajwanie.

Jeśli chcesz zrobić sobie hydroformowaną rurę taką jak sobie narysujesz, mówimy o początkowych kosztach na poziomie kilkudziesięciu tysięcy złotych za samo zrobienie formy. I nie sądzę żebyś gdziekolwiek na świecie znalazł firmę która Ci to w ogóle zrobi w jednostkowych ilościach.
Jeśli zaś zamierzasz się zabrać za produkcję ram rowerowych - sprawa wygląda inaczej, bo albo możesz zamówić sobie rury hydroformowane z katalogu, albo zlecić to jakiejś firme. Ale i tak najlepiej zrobić to bezpośrednio tak gdzie jest całe zagłębie czyli w Tajwanie.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
Produkcja w większości to Tajwan/Chiny a spawanie w rodzimym kraju lub tam gdzie produkcja profili. Kontaktowałem się ostatnio z zarządem ItalBike'a, którzy nawet w hipermarketowych konstrukcjach używają części hydroformowanych. W Chinach możesz zamówić prawie wszystko i koszt zakupu rury hydro nie różni się zbyt wiele od tradycyjnego przekroju okrągłego lub owalnego.
Raczej musiałbyś polegać na gotowych profilach o ile jakaś firma Ci je udostępni (pod warunkiem że sprowadza je do PL i w PL je spawa).
Raczej musiałbyś polegać na gotowych profilach o ile jakaś firma Ci je udostępni (pod warunkiem że sprowadza je do PL i w PL je spawa).