[Piasta] tylnia czy to juz zgon
[Piasta] tylnia czy to juz zgon
witam, wczoraj ledwo wjechałem w las i coś szczeliło, pierwsze to kieta, ale jest w całości, chce ruszyć a tu pedałując stoję w miejscu, brak ciągu. Prawdopodobnie w tylnej piaście coś się sypło ponieważ trzymając za oponę kolo ręką można obracać kasetę w lewo i prawo.
Czy da się coś z tym zrobić czy piasta doczekała się zgonu Syncros Race 150x12 axle.?
Czy jest coś lepszego od tej ?
Ponieważ od początku co jakiś czas strzelało i myślałem ze to na suporcie ale teraz chyba wiem już czemu
Czy da się coś z tym zrobić czy piasta doczekała się zgonu Syncros Race 150x12 axle.?
Czy jest coś lepszego od tej ?
Ponieważ od początku co jakiś czas strzelało i myślałem ze to na suporcie ale teraz chyba wiem już czemu
-
- Kontakt:
Ja Osobiście kiedyś chciałem nasmarować wolnobieg żeby lepiej chodził, i z własnej głupoty wlałem w niego troche oleju, zapadki się po przyklejały i też pedałowałem w miejscu pomogło zwykłe rozkręcenie i wyczyszczenie odtłuszczaczem... Polecam rozkręcić i sprawdzić co się stało bo możliwe ze to kwestia 5 minut pracy i będzie jak nowe
dzisiaj zaczalem rozkrecac na razie kaseta poleciala w bok teraz nie wiem jak rozebrac beben z wpustami bo nie mam klucza do tego.
Nakretke z kolnierzem od strony tarczy odkrecilem i to zadziwiajaco lekko siedziala, od strony kasety nie wiem czy wykrecac i jak czy zostawic no i czy ta oske trzeba wybijac z lozysk.
Jutro pojade do sklepu po klucz o ile bedzie i jutro o ile dam rade po robocie cokolwiek zrobic ewentualnie po jutrze bede dzialal dalej.
PS i chyba da sie jeszcze uratowac bo czasami chwyta lekko a czasami mocniej czyli cos musialo wyskoczyc.
Nakretke z kolnierzem od strony tarczy odkrecilem i to zadziwiajaco lekko siedziala, od strony kasety nie wiem czy wykrecac i jak czy zostawic no i czy ta oske trzeba wybijac z lozysk.
Jutro pojade do sklepu po klucz o ile bedzie i jutro o ile dam rade po robocie cokolwiek zrobic ewentualnie po jutrze bede dzialal dalej.
PS i chyba da sie jeszcze uratowac bo czasami chwyta lekko a czasami mocniej czyli cos musialo wyskoczyc.
-
- Kontakt:
no i rozebrałem to co zobaczyłem było większym szokiem niż przypuszczałem
napinacz zapadek, czegoś tu brakuje ?

a tu same zapadki, na pewno nie są pierwszej jakości

Podsumowanie , jednak zgon zapadek i napinacza
co sadzicie o Dartmoor - Piasta GEE-FORCE albo Hope - Piasta Pro 2 EVO tutaj nie wiem czy czasem nie to przerost ceny do możliwości chyba, ze znacie jakies inne
napinacz zapadek, czegoś tu brakuje ?

a tu same zapadki, na pewno nie są pierwszej jakości

Podsumowanie , jednak zgon zapadek i napinacza
co sadzicie o Dartmoor - Piasta GEE-FORCE albo Hope - Piasta Pro 2 EVO tutaj nie wiem czy czasem nie to przerost ceny do możliwości chyba, ze znacie jakies inne
-
- Kontakt:
znalazlem tylko to na allegro mam nadzieje ze beda pasowac
http://e-bmx.pl/opis/1833294/zestaw-do- ... ec-ns.html
To jest dla ciebie. Jestem niemalże pewny że będzie pasować.
Zapadki masz połamane właściwie. Sprężynka też może nie być już pierwszej świeżości.
To jest dla ciebie. Jestem niemalże pewny że będzie pasować.
Zapadki masz połamane właściwie. Sprężynka też może nie być już pierwszej świeżości.
doszlo i musze powiedziec tak, te z allegro sa waskie i plaskie lecz dlugosciachyba identyczne, te z ebmx no niestety na pierwsze spojzenie to cos nie tak. Przymiarka i wychodzi ze sa grubsze i wystaja po za zewnetrzy obrys bebna jak rowniez krotsze czyli jesli je sklapne to nie klada sie rowno na podlozu. Sprawdze w sobote czy to bedzie wogole pasowac jak przyjade z powrotem z urlopu.
@pietryna jestem ci browara winien
, na sucho pasuje troche dziwnie brzeczy ale jutro bede skladal i testowal bo nie mam smaru wiec musze jeszcze to jedno kupic. Jak bedzie trzymac i hulac to zaraz zamawiam wiecej.
Do dzisiaj nie dostalem odpowiedzi z sklepu w ktorym kupilem.
Last-Update:
Dziala, trzyma jak nowka nawet jak przednie kolo podskakuje podczas hamowania i jednoczesnego deptania w pedaly. Wielkie dzieki chlopaki
@pietryna jestem ci browara winien

Do dzisiaj nie dostalem odpowiedzi z sklepu w ktorym kupilem.
Last-Update:
Dziala, trzyma jak nowka nawet jak przednie kolo podskakuje podczas hamowania i jednoczesnego deptania w pedaly. Wielkie dzieki chlopaki