Manitou Travis uszczelki.

KubaLa
moderator
Kontakt:

Manitou Travis uszczelki.

Post autor: KubaLa »

Czy ktoś używał zamienników ze sklepu z uszczelkami? Da się dobrać? Bo innych niż enduro nie ma w necie a tych nie chcę.
Z gówna bata nie ukręcisz.
KubaLa
moderator
Kontakt:

O gitez, czyli to oznacza, ze pasuję standardowe od Manitou dla goleni 34 mm?
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Przecież masz tabelkę.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Nie no, tabelka nie wyjaśnia, czy Maniek nie zmienił kiedyś standardu uszczelek. Ten amor ma już 6 lat i w sumie mogło się trochę pozmieniać. A w opisie nie ma Travisa. Najlepiej będzie jak do nich napiszę @.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Najlepiej to poczekaj aż przyjdzie. Te uszczelki są dość wysokie(nie wiem czy wraz z rozmiarem się zmieniają - 32mm mają sporo wysokości 15+mm raczej) więc prawdopodobnie bez problemu da radę tam wsadzić dwa simeringi po 7-8mm jeden w dół drugi w górę. A na bogato to może nawet zgarniacz Z/ZZ się uda wsadzić :P
KubaLa
moderator
Kontakt:

Nie no, podobno są w dobrym stanie, więc nie będę zmieniał. Tak przyszłościowo pytam :mrgreen:
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

KubaLaPL, moglbys jedna wyciagnac i zmierzyc srednice mocowania tej uszczelki w dolnych goleniach ? Bylbym bardzo wdzieczny.
Vin_OSW
Kontakt:

KubaLaPL pisze:Nie no, podobno są w dobrym stanie, więc nie będę zmieniał. Tak przyszłościowo pytam :mrgreen:
Czy ten zestaw http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/ze ... eeding_kit na pewno pasuje do Avidów? Mam już jeden, ale pytam się tak przyszłościowo.

Chyba dalszy komentarz nie jest potrzebny...
KubaLa
moderator
Kontakt:

Vin_OSW pisze:Chyba dalszy komentarz nie jest potrzebny...
1. Nie mam jeszcze amora.
2. Jak będzie komplet do Shimano to też się nie upewnisz, że dla konkretnego rocznika i modelu pasuje? Bo akurat Avid ma tą samą konstrukcję od lat a Shimano zmienia się co chwilę. Nie znam historii Manitou to się pytam. :x
troyo pisze: KubaLaPL, moglbys jedna wyciagnac i zmierzyc srednice mocowania tej uszczelki w dolnych goleniach ? Bylbym bardzo wdzieczny.
W najbliższym czasie jak będę zmieniał olej (może za miesiąc?) to sprawdzę, na razie nie będę nic rozbierał, bo chcę założyć i w końcu pojeździć.
Vin_OSW
Kontakt:

Ale co Ci da sprawdzenie czy te uszczelki są ok, skoro może będziesz wymieniał je za rok i nie będą już dostępne?
KubaLa
moderator
Kontakt:

Właśnie dlatego wolę kupić jeden kpl. na zapas, bo za jakiś czas może ich już nie być.
ODPOWIEDZ