Obręcze - Pomoc w wyborze

wexe
Kontakt:

Obręcze - Pomoc w wyborze

Post autor: wexe »

Witam. W najbliższym czasie planuje zmienić obręcze. Przymierzam sie do niebieskich raiderow/fortressow. Potrzebuje 26", 36h .
Jakie inne obręcze proponujecie ??
Ktore sa mocniejsze Raider czy Fortress??
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Mają jednego producenta, Fortressy są cięższe, a kosztują tyle samo... no pomyśl, które mocniejsze...
wexe
Kontakt:

Powiem szczerze, że na wadze mi nie zależy (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku) Ale zależy mi na tym by były mocne. A co sądzicie o MTX33 ?? Też nawet fajnie wydląda ten jaskrawy zielony :D
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jezdzisz tylko na lokalnych spotach czy góry tez? Jak lokalne spoty i nie masz zwyczaju niedolatywać hop to ridery na lajcie ogarną. Znajomym po 2 sezony ostrej jazdy po zachodnich bikeparkach potrafiły wyrobic wiec nie ma co na zapas masy dodawac. Ważne tylko czy jezdzisz z głowa czy czasem coś na pałe sie przydaży zrobic ;)
wexe
Kontakt:

Jeżdze w miare ostrożnie , ale czasami zdażąją mi się male niedoloty. Alexrims DM24 wytrzymał u mnie 3 lata i byłby nadal ,gdybym miał opony 2ply :) Bo słabo pompowałem koła. :D
A o tych MTX nikt się nie wypowie ?? :D
W tym sezonie planuje max 2 razy w gory ,ale od przyszlego sezony zamierzam to zmienic :D
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ten zielony z MTX'ów szybko blaknie ;)
Freeriderek
Kontakt:

Post autor: Freeriderek »

Wedlug mnie lepiej jest dolozyc troche do mtx i miec naprawde pancerne kola ja tak zrobilem i 2 dni temu zamówiłem 2x mtx 33 spawane(mocniejsza wercja) 36 otworow 26 cali.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Jesli ktos katuje sprzet to MTX 33 tak ale jesli ktos zwraca uwage na wage i nie zostawia tylnego kola przed ladowaniem to mysle ze fortressy lub ridery ogarna...
wexe
Kontakt:

UU to jak wyblaknie ta jaskrawosc z zielonego to *******. ALe czarne mi sie nie podobaja, a białem chyba nie pasują do biale ramy :D
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Ej weźcie zróbcie jakieś osobny dział dla dziewczynek, które patrzą na kolory, pliiiiiz
Irion
Kontakt:

Oczywiscie, za komuny bylo lepiej. Czarny, szary i tyle. Bo rower ma tylko jezdzic i najlepiej go pozaklejac czarna izolacja... Wydajac kupe kasy na czesci chyba mozna sobie je jakos ladnie dobrac kolorystycznie do calego projektu... Ale pewnie, najlepiej byc hejterem...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Nieeeee, najlepiej kupić gorsze/droższe, byle kolorowe :D

Ach ten mój czarny rower no :cry:
Irion pisze:Wydajac kupe kasy na czesci chyba mozna sobie je jakos ladnie dobrac kolorystycznie do calego projektu...
A teraz serio - jak masz trochę mózgu zamiast kupy kasy, to nie wydajesz kupy kasy, kupujesz dobre i taniej, a jak Ci się trafi szara kiera zamiast gorszej zielonej, to cóż, trudno.
Irion
Kontakt:

Jakos zasiegalem opinii na temat Fortressow i Raiderow i nikt z nimi problemow nie mial... Wiadomo ze Mavic za 200+ zł bedzie lepszy itp. ale JA wole wybrac Dartmoora ze wzgledu na cene (1 Mavic=3x Dartmoor) stosunek masy do ceny i wlasnie kolor. Czemu mam sobie nie kupic kolorowej obreczy skoro nie rozni sie cenowo od czarnej ? O MTXach juz nie mowie, temat oklepany... Kolor to rzecz gustu, chyba wiekszosc z nas lubi jak jego rower wyroznia sie sposrod innych zjazdowek, kazdy wklada w swoj projekt troche swojej inicjatywy barwowej. Wlasnie jedna z tych rzeczy ktore lubie w tym sporcie jest wielka dowolnosc w zestawieniach komponentow. To tez czyny ta dyscypline wyjatkowa... ;]
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Las3k_91 Ldz pisze: Nieeeee, najlepiej kupić gorsze/droższe, byle kolorowe
Ale nie zawsze tak jest, a nawet jak ktos chce miec dobrany kolorystycznie rower to jaki w tym problem? To jest droga zabawa to za taka kase chyba nie jest dziwnym oczekiwac ze sprzet tez jakos wyglada ;)
ODPOWIEDZ