Giant Glory FR 2007.

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

boogiel pisze:No weź też poprawkę na preferencje, Ty lubisz mega płasko, inny może lubić stromiej. Dla innych norka to patola, a dla Ciebie glorka jest niedopuszczalna.
Fakt.
Spaced pisze:Panowie ale to jak glorka dobra bo stroma to czemu nie wish, z którym mieliescie problemy? Lżejsza, skoczniejsza rama, z dużo niższym pakietem.
Fakt. ;) Jasne, że Wish. Zresztą już to gdzieś wyżej napisałem. Chociaż Maestro nie ma :mrgreen:
Spaced pisze:Magia numerów cię zjadła. 63-64 zabija przyjemnosc z jazdy na lokalnych trasach. 61 to nawet nie masz gdzie w polsce wykorzystać. Zamiast jarać sie ekstremalnym kątęm przejedz sie na czyms koło 66-67 na lokalsach z nikim pakietem (żadko sie zdarza stąd tez mozesz myslec ze plasko dobrze),
I vice versa. 66-67 i niski pakiet? Są takie ramy? To jest dopiero RZadkość. Śmigałem ostatnie 2 miechy na Voidzie z mniej więcej takim kątem i 35cm suportem, liczy się? Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi, Sign z damperem 190mm? A-Line i tak fajniejszy, nawet po bułki. Ja tam się lubię pochylać w zakrętach, lubię otwarte kąty i tyle. A, że ostatnio trend się zrobił, że najbardziej płaskie kąty mają najdroższe ramy, to cóż - moja strata.

Swoją drogą Ty jeszcze pamiętasz co to są "lokalne trasy"? :D
biadaczq
Kontakt:

Re: Giant Glory FR 2007.

Post autor: biadaczq »

Las3k_91 Ldz
Nie cwaniakuj tak dobra ? Bo widzę, że taki cwaniak na forum a na trasach pewnie kaleczy jak moja babcia...
A po drugie to Wish pęka po jednym wypadzie na PALENICE.
Kup i zobacz, że po miechu jazdy jebnie pod główką jak twoje jaja o mostek.
BMX National Champion
Dominik9191
Kontakt:

Post autor: Dominik9191 »

Jak na razie średnio \mi to pomogło. Tak jak ktoś wyżej pisał, zależy co kto lubi. Ja rower potrzebuje do wszystkiego, wiadomo co do wszystkiego to do dupy ale da się napewno poskładać rower zwinny, lekki i napewno wygodniejszy na DH. Uważam że kupa ludzi śmiga na Glorkach a szczególnie na tych FR więc chyba nie jest źle. Chodzi mi głównie o to żeby było wygodnie i przyczepnie ( maestro to chyba oferuje ) ale co z pozostałymi walorami? Wiadomo zdarzają się tory do 4x czy tam dirt parki bo przecież kto nie lubi latać. Mój rower, a przynajmniej ta glory powinna dać się w miarę ujarzmić na czymś takim.

Dartmoor odpada... Wish pękł już na testach po 1 dniu testowania... Mam takie informacje z najpewniejszego źródła. Dziękuję za wywalenie 2 tys w błoto jakim jest dartmoor. Shine też miał być hitem a każda pękła...
biadaczq
Kontakt:

Las3k_91 Ldz
To może kupisz sobie WISHA wsadzisz tam swojego zachwalanego boxxa i zobaczymy co się stanie jak taki pewny jesteś.
A po drugie GIANT to światowa marka ma przemyślane konstrukcje wielu ludzi na tym jeździ i nie narzekają.
A Dart ? Haha rysowane przez dziecko kredką jak się podobo i ludzie tacy jak Ty to kupują szkoda słow....
BMX National Champion
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

biadaczq pisze:Las3k_91 Ldz
To może kupisz sobie WISHA wsadzisz tam swojego zachwalanego boxxa i zobaczymy co się stanie jak taki pewny jesteś.
A po drugie GIANT to światowa marka ma przemyślane konstrukcje wielu ludzi na tym jeździ i nie narzekają.
A Dart ? Haha rysowane przez dziecko kredką jak się podobo i ludzie tacy jak Ty to kupują szkoda słow....
Nie bronię go bo nie bardzo się zgadzam ale ty jesteś jeszcze gorszym haterem z jeszcze bzdurniejszymi argumentami...
Dominik9191 pisze:Wiadomo zdarzają się tory do 4x czy tam dirt parki bo przecież kto nie lubi latać. Mój rower, a przynajmniej ta glory powinna dać się w miarę ujarzmić na czymś takim.
Glory będzie potrzebować adekwatnych rozmiarów przeszkód i prędkości żeby móc na jakichś dirtach latać(co prawda wg mnie prawdziwego dirta raczej nie będzie łatwo) czy 4x.

Ale generalnie glory FR będzie uniwersalnym rowerem dużo bardziej niż jakakolwiek rama zjazdowa(może poza glory dh bo dużo bardziej dh nie jest). Przy czym ja bym szukał rozmiaru takiego żebym mógł bardzo dupę opuścić nad tylnym kołem bez strachu że zmiażdżę jaja o siodło. Ale co kto lubi. Ja jak jeżdżę czy to na fullu czy tym sztywniaku to siodło miałem wbite na dno. Jak lubisz mieć siodło wysoko to nie ma problemu. Poza tym rama dość rozwojowa jest bo możesz wsadzić stery -1,5 (czy tam nawet -2 stopnie są) i rower sporo się wydłuży i wypłaszczy.

No i druga sprawa. 2000zł wg mnie to spore przegięcie już jak za ramę 2007. Nie mówię że stara(co to jest 5 lat dla dobrej ramy) ale generalnie cena jest za wysoka.
kuklis
Kontakt:

Post autor: kuklis »

Może IH Sunday się trafi jak tak mu polecacie typową zjazdówkę i lekką http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=71737
Ale ja myślę że z glory byłby bardzo zadowolony. Ja mam faitha który jest do fr ale w dh też sobie bardzo dobrze radzi. Na moje umiejętności i moją jazdę w zupełności wystarcza. Nawet linków nie odwracałem żeby mieć mniejszy kąt i suport niżej. Jeżeli nie jest prawdziwym zawodowcem jak Wy to będzie na glory miał frajdę z jazdy - i na co dzień i w górach.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Mozesz sie klucic zeby spuscil o te 100/150 zl bo tergo sie narobilo teraz na allegro ze szok... I kazdy chce swoja glore sprzedac za 2500 zl. Tak dlugo nie bedzie, ten sprzet stanieje...
Dominik9191
Kontakt:

Post autor: Dominik9191 »

No ja muszę mieć w miarę uniwersalny ten rowerek właśnie dlatego Glory FR a nie DH. No a ze mnie super zawodowca DH nie jest ( chodź na Palenicy miałem na Dirt Bagu lepsze czas od 75% zawodników ) więc myślę że nawet jak glory da mi lepsze kąty i zawieszenie będę zadowolony. Pytanie czy za tą kasę się opłaca i czy ewentualnie jest coś innego wartego do zaproponowania. Osoba która mi sprzedaje ramę jest bardzo miła i na pewno się jakoś dogadamy.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Las3k_91 Ldz pisze:I vice versa. 66-67 i niski pakiet? Są takie ramy? To jest dopiero RZadkość. Śmigałem ostatnie 2 miechy na Voidzie z mniej więcej takim kątem i 35cm suportem, liczy się? Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi, Sign z damperem 190mm? A-Line i tak fajniejszy, nawet po bułki. Ja tam się lubię pochylać w zakrętach, lubię otwarte kąty i tyle. A, że ostatnio trend się zrobił, że najbardziej płaskie kąty mają najdroższe ramy, to cóż - moja strata
Void sie nie liczy bo to ht i 35cm na ht to odpowiednik bardzo wysoko w fullu.

A rzadkie ramy? Wish, Soda, jak poszukasz to pare innych znajdziesz tylko trzeba patrzec na cos innego niz 5 popularnych u nas ram.

A co do pochylania sie to nie o to chodzi, nawet jak sie pochylam to na wolniejszej lokalnej trasie po prostu rower jest niemrawy i nie da sie z nim az tyle zrobic. Pomijam juz bardzo ciasne trasy gdzie na prawde to czuć. Jestem fanem płaskich głowek ale dostosowac to do terenu trzeba, nie na pałe ;)

A lokalne trailsy widuje od czasu do czasu, znam warszawskie i krakowskie( i lódzkie z przed 4+ lat ;) ), co nie zmienia faktu, ze roweru dh tam nie zabiore ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

biadaczq pisze:Las3k_91 LdzNie cwaniakuj tak dobra ? Bo widzę, że taki cwaniak na forum a na trasach pewnie kaleczy jak moja babcia...A po drugie to Wish pęka po jednym wypadzie na PALENICE. Kup i zobacz, że po miechu jazdy jebnie pod główką jak twoje jaja o mostek.
"Pewnie"? "jebnie jak Twoje jaja o mostek"? Kurwa co to ma być, niedorozwinięty jesteś? Giantowi też się trafiają wpadki, jakbyś czytał uważnie zamiast skupiać się na nieudolnym dissowaniu mnie, to byś 2 wytknięte zauważył. Rozumiesz to, czy zawiść nie pozwala? :mrgreen:
kuklis pisze:Może IH Sunday się trafi jak tak mu polecacie typową zjazdówkę i lekką
Imho za drogo ostatnio stoją w stosunku do możliwości, moda.
Spaced pisze:A rzadkie ramy? Wish, Soda, jak poszukasz to pare innych znajdziesz tylko trzeba patrzec na cos innego niz 5 popularnych u nas ram.
Ale to mało skoku, myślałem o typowych dh/fr 200mm+.
biadaczq
Kontakt:

Las3k_91 Ldz
Weź się ogarnij człowieku bo widzę, że dalej nie rozumiesz.
Porównujesz światową markę z polskim wymysłem zwanym Dartmoor'em.
Może napisz sobie do Remka Oleszkiewicza to Ci wyjaśni całą sprawę.
Ta glorka zjada tego niedoje***nego Wisha od darta.
BMX National Champion
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Nie zauważyłeś. No trudno.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Las3k_91 Ldz pisze:chociaż brzydki prawie jak ECD =*
Nic nie przebije brzydoty Twojego norco =*
biadaczq, Ty to jakiś ograniczony jesteś, nie?
Z gówna bata nie ukręcisz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Ale to mało skoku, myślałem o typowych dh/fr 200mm+.
A po co ci 200mm skoku na lokalne trasy? To tak samo potrzebne jak mega plaski kąt głowki. Jedno idzie w parze z drugim. Przeciez na lokalnych trasach raczej nie masz pierdolniec jak w górach. Ba z tego co widzialem po tripie słoweńskim to mało skoku ogarniało w mariborze na wszystkich trasach poza WC DH, a tam było spoko tylko w paru miejscach korzenie są takie jak nigdzie w kraju nie widziałem.

biadaczq pisze:Weź się ogarnij człowieku bo widzę, że dalej nie rozumiesz. Porównujesz światową markę z polskim wymysłem zwanym Dartmoor'em. Może napisz sobie do Remka Oleszkiewicza to Ci wyjaśni całą sprawę. Ta glorka zjada tego niedoje***nego Wisha od darta.
Bo ma zagraniczne logo? Kocham ludzi co maja jakąs dziwna wizje, ze polskie to musi byc gorsze. Jako rower do zabawy wziałbym 100x bardziej wisha. Lżejszy, nizej srodek cięzkosci, skoczniejszy. No ale jset zły bo to dart.
biadaczq
Kontakt:

Nie chodzi o to że polski tylko o to, że jest to gorsze wykonanie, mniej przemyślane i co najważniejsze dużo nie wytrzyma.
BMX National Champion
KubaLa
moderator
Kontakt:

Czcze gadanie.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Spaced pisze:A po co ci 200mm skoku na lokalne trasy? To tak samo potrzebne jak mega plaski kąt głowki. Jedno idzie w parze z drugim. Przeciez na lokalnych trasach raczej nie masz pierdolniec jak w górach. Ba z tego co widzialem po tripie słoweńskim to mało skoku ogarniało w mariborze na wszystkich trasach poza WC DH, a tam było spoko tylko w paru miejscach korzenie są takie jak nigdzie w kraju nie widziałem.
Nie chodzi o to. Glory FR ma 200mm, więc myślałem o porównywaniu podobnych ram.
KubaLaPL pisze:Czcze gadanie.
Rajt! I sorry, ale ECD naprawdę mi się cholernie nie podoba :(
KubaLa
moderator
Kontakt:

http://allegro.pl/rama-mongoose-ec-d-ro ... 33610.html
W ustawieniu na 190 mm to fajna zgrabna ramka. Cena też super.
Spaced
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Nie chodzi o to. Glory FR ma 200mm, więc myślałem o porównywaniu podobnych ram.
Lepiej dzielic ramki wg. planowego zastosowania. Tutaj wish pasuje niz wg. skoku. Glory Fr ma zdecydowanie kąty jak rower o mniejszym skoku (tylko pakiet za wysoko)
ODPOWIEDZ