Enduro po Norwegii

Szymon_331
Kontakt:

Enduro po Norwegii

Post autor: Szymon_331 »

Witam.

Mam pewien problem z "konfiguracją" roweru do wyprawy po Norwegii. Planuję tygodniową trasę przez góry w tymże kraju. Choć jazda w 70% odbywać się będzie po drodze utwardzonej to planuję pojechać na jedynym rowerze jaki posiadam. Zbudowany jest on na ramie Giant DH Team.

I teraz zasadnicza sprawa, muszę zabrać około 20-25kg ładunku. Czyli standard, bagażnik i sakwy. Tu jednak napotykam na problem.

Czy da się jakoś do roweru z amortyzacją tylnego koła zamontować bagażnik? Są jakieś patenty by móc zamontować sakwy do roweru full suspension?
Szymon_331
Kontakt:

A może jest jakiś inny sposób przewożenia bagażu na rowerze z amortyzacją przednią i tylną?
diskordia
Kontakt:

Post autor: diskordia »

owszem jest -przyczepka jednokołowa.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

widziałem tez bagażniki montowane na sama rurę podsiodłową, pytanie, czy utrzymaja duży ładunek
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

enduro z sakwami?... moze taczej o trekking Ci chodzi?
z tego co sie orientuje, to enduro polega na wyciskaniu na maxa funu z jazdy w kazdym terenie i kazdych warunkach - osobiscie z sakwami sobie tego nie wyobrazam.
nie myslales o spakowaniu sie raczej do plecaka troche wiekszego lub ograniczeniu ilosci ekwipunku? jak zalozysz nawet bagaznik montowany na sztyce (innej mozliwosci nie widze) to pod wplywem ciezaru zawieszenie zapadnie Ci sie - nie wspomne juz o zmianie manewrowania rowerem kiedy cale obciazenie pojdzie ne tyl.
Szymon_331
Kontakt:

Re: Enduro po Norwegii

Dla mnie to i tylne zawieszenie mogłoby w ogóle nie pracować podczas tej wyprawy, byleby się nie rozpadło. Owszem, bagażniki montowane tylko do rury podsiodłowej istnieją ale ich ładowność to około 8-9kg.

Kurcze, nie wiedziałem że tak ciężko będzie fula zamienić w woła...
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

to może kup jakiegoś draga za grosze i tyle ;)
ODPOWIEDZ