Kontuzja

stomatolog
Kontakt:

Post autor: stomatolog »

Witam wszystkich ;)
Tak czytam ten jakże motywujący do wielkich lotów temat :d i chciałbym tylko jedną rzecz polecić.

W momencie złamania np. nogi warto dosyć intensywnie trenować tą część ciała, która nie jest unieruchomiona- w wyniku wysiłku następuje wzrost stosunku przyrostu tkanki kości nad rozkładem, zwłaszcza uszkodzonej (poprzez ogólnoustrojowe działanie prostaglandyn) i warto zażywać cynk, suplementowany w sumie, bo naturalny w typowym europejskim jedzeniu występuje w niewielkich ilościach
pozdrawiam
str0gg
Kontakt:

Post autor: str0gg »

Przeciw bólowe są dla cieniasów i tych którzy nie chcą wydawać dużo na alkohol :P

Ty masz więcej szczęścia niż ja, mój obojczyk się dosłownie rozpadł...
8 tygodniu gipsu, dalej miałem przerwę całość trzymała się na płytce i śrubach. Po 3 miesiącach dopiero pojawił się śladowy zarost wolnej przestrzeni. 6 miesięcy od wypadku można było się rehabilitować, fizyczna utrata przyczepów itd... W 8 miesiącu wyjęcie śrub. 2 lata rehabilitacji i od roku jeżdżę w dh z powrotem i teraz jebie, nakurwiam aż się nie zabije :twisted:
str0gg.pinkbike.com
Głodek
Kontakt:

Re: Kontuzja

Post autor: Głodek »

Tak wygląda mój obojczyk z blach. ręka ja na razie mogę ruszać. nie jest źle. Najgorsze za mną:) ale już drugi miesiąc siedzę w domu, a jeszcze nie wiem ile będę musiał w nim spędzić. a co gorsze mam mieć w tym roku rekonstrukcje wiązadeł w kolanie co ze 3 lata temu rozwaliłem. tak działa NFZ ze trzeba "troszkę" poczekać. wiec na rower dopiero na wiosne:/
Załączniki
GODZIK KRZYSZTOF_CR_20120524_120139_1.jpg
Głodek
Kontakt:

Post autor: Głodek »

A ta kreska czarna to nie wiem skąd się wzięła:)
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

moze masz skaner brudny :D
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

5 maja 2012 połamałem obie łapy. W lewej kość śródręcza palca serdecznego, w prawej kość łódeczkowatą +pęknięcie promieniowej. 5 czerwca zdjęli mi gips z lewej ręki... po kilku dniach ćwiczeń z gumową piłeczką i guitar hero na xboxa ;) dłoń działa już całkiem dobrze, ma pełen zakres ruchów, ale brakuje jej jeszcze mocy i może zaboleć kiedy się na niej opieram całym ciałem (np. przy wstawaniu z łóżka). 15 czerwca ściągają mi gips z prawej ręki i mam nadzieję od poniedziałku zacząć pływać i spokojnie jeździć na rowerze XC. Czy możecie polecić mi jeszcze jakieś ćwiczenia ,które pomogą mi w szybszym powrocie do pełnej sprawności? Ewentualnie może są jakieś suplementy diety ,które warto brać?
To moja pierwsze połamane kości ,ale również polecam prywatną służbę zdrowia. W państwówce nie chcieli mi założyć syntetycznego gipsu nawet za dopłatą (bo pewnie nawet nie mieli). Jaki jest normalny gips każdy wie... nie oddycha, jest ciężki, nie można go zamoczyć, brudzi ubrania i oczywiście najgorsze... wali z niego jak z obory:) O lekarzu ,który mnie "obsłużył" na pogotowiu w Jeleniej Górze też nie powiem ani jednego dobrego słowa. Po wizycie w tym przybytku rozkoszy, umówiłem się prywatnie do ortopedy jeszcze zanim dojechałem do Szczecina. Gdyby nie to z lewą ręką byłoby bardzo nieciekawie.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

lubella pisze:bo pewnie nawet nie mieli
Nie mieli ;) Chociaż z tego co mi doktor od Czachora mówil, on w ogole złaman woli do gipsu nie dawac i swoje ostatnie 5 bez gipsu ogarnął. A łamie się ciągle.
ODPOWIEDZ