nowy Gambler.

ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

wojtasu pisze:Dla ludzi zastawiających się jak to pracuje:
`Dziala bardzo podobnie jak 1-dno zawias ;)
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

ArthurGreen pisze:`Dziala bardzo podobnie jak 1-dno zawias
Ja osobiście nie mam takiego orientu żeby sobie wyobrazić w głowie jak te wszystkie linki działają , więc potrzebowałem video ;)
Smietana
Kontakt:

Post autor: Smietana »

Zauważyliście że heble i przeżuta to jest ZEE a nie SAINT?! Ktoś z Was podejmie się próby wytypowania ile to cudeńko będzie kosztować?
Tegoroczny Gambler WC stoi w okolicy 25tys. PLN, jeśli polityka SCOTTA się nie zmieni, a nie widzę powodu dla którego miała by się zmieniać to spodziewam się, że cena zakręci się koło 30tys. Tylko to ZEE nie pasuje do tej teorii, bo ewidentnie to wygląda jak próba obniżenia ceny. Jeśli sprzedawali by to po ~19.999PLN - wróże sukces.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Las3k_91 Ldz pisze:Ale skąd to wiesz? Stary High Octane ważył jak stara dzwonnica, a wcale nie był wytrzymały. Mocne nie musi być ciężkie.
Nie wiem ale zakładam, ze taki był cel producenta. Mój legend waży podobnie i wiem, ze jest bardziej wytrzymały.
Korli
Kontakt:

Re: nowy Gambler.

Post autor: Korli »

chłopaki z fastfokus dostali nowe gamblery :)
Załączniki
fastfokus
fastfokus
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Się ugina w akcji
Obrazek
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

A mi tam sie sam rower podoba, za to strój brendoga mi nie siada.
A to bonus dla mistrza drugiego planu, lasek, trozładuj złe emocje :)
Obrazek
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

lollex - u wanna play a game?

Nie za mało im tych Gamblerów w FF? -_- Może jeszcze 15. Podzieliliby się.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

lollex - muszę nowego Titanica zrobić, bo tu jeszcze byłem tłusty i brzydki :oops:

I co to ma do rzeczy? Znowu kogoś uraziłem? W TYM TEMACIE? Te gimbusy teraz takie delikatne :(
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Smietana pisze:Tegoroczny Gambler WC stoi w okolicy 25tys. PLN, jeśli polityka SCOTTA się nie zmieni, a nie widzę powodu dla którego miała by się zmieniać to spodziewam się, że cena zakręci się koło 30tys. Tylko to ZEE nie pasuje do tej teorii, bo ewidentnie to wygląda jak próba obniżenia ceny. Jeśli sprzedawali by to po ~19.999PLN - wróże sukces.
Powinna się zmienić. Wywalili mase kasy w brendoga, który nie przyniósł zamierzonego "szału", no i ta roszada ze specem troche nie wyszła. A gwiazdor swoje kosztuje, z czegoś musza na niego brać a on sam w końcu nie jest. Wg mnie scott powinien bardziej sie skupić na rynku freeridowym, bo ta konstrukcja mimo że nowa i świeża, w porównaniu do konkurencji imponuje tylko geometrią. A tak? czym tu sie fapać w tej ramie.
Btw, głowka 60,5 stopnia, ciekawe do jakich granic posuną się jeszcze producenci, 62,5 w komercjalu wydawało mi się juz baardzo zjazdowe, a tu 60? Chyba że tam mają takie trasy, które przeciętny zjadacz chleba nawet na foto nie ujrzy.

ps. Lasek wybacz że cie uraziłem, karte przeniose w odpowiedni topic. Rozumiem że kolega ma przynajmniej wyższe wykształcenie, skoro nazywa "gimbusami" osoby które nie zna.
Ez czek alt dys http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... 8&start=19
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

lollex pisze:Chyba że tam mają takie trasy, które przeciętny zjadacz chleba nawet na foto nie ujrzy.
Gambler był testowany w Champery z tego co mi wiadomo, a tam jest podobno tak stromo, że 60.5 ma sens :)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

lollex pisze:ps. Lasek wybacz że cie uraziłem
Nie, JA mam dystans do siebie. Doceniam dowcip ;) Chociaż nie kumam co ma mówienie, że rama jest cięższa od Treka itd. do złych emocji. Gramy nie mają emocji, to jest w nich najpiękniejsze.
A wyższe prawie, w moim wieku się chyba nie da w Polsce.., :D Na pewno wyższe od gimbusów, teraz tyle magistrów politologii, europeistyki itd., że sam tytuł ma małe znaczenie. Zdradzę Ci sekret, że mam kurs określania czy ktoś jest gimbusem po jego postach ;)

Co do samego Scotta, bo to w końcu nie topik o mnie, to nie ogarniam pokazywania światu topowej ramy na nietopowym osprzęcie. Nie widzę sensu i nie przypominam sobie takiej sytuacji z przeszłości. Poza tym Scott zwykle ma kilka wersji cenowo-osprzętowych dla jednej ramy.
Korli
Kontakt:

Post autor: Korli »

video w którym Ben Walker wyjaśnia, tudzież opisuje większość cech nowego gamblera. Plus sprzęt w akcji. Dla zainteresowanych polecam.

http://www.pinkbike.com/video/269491

Moim skromnym zdaniem cudowna maszyna.
Spaced
moderator
Kontakt:

nhp890 pisze:Gambler był testowany w Champery z tego co mi wiadomo, a tam jest podobno tak stromo, że 60.5 ma sens
Ben (Product Manager) jezdzi i mieszka w Champery i Morgins. Buduje tez tam trasy. Tam jest na prawde stromo chociaz Morgins jeszcze da sie jezdzic na normalnych kątach (bardziej jak wisła).

Jak gadalismy to widziałem jak z roku na rok przestawiał kąt głowki w rowerze na coraz bardziej stromo więc jest to podparte doświadczeniem z życia wziętym. Co prawda Ben troche skilluje lepiej od nas ale od tego jest regulacja ;)

Szczerze poczekam az wyjdzie Carbon i jak przezyje pod Benem to będą dobre sprzęty.
Ofcuś
Kontakt:

Post autor: Ofcuś »

Ceny Gamblerów na 2013 :)
Bike Gambler 10 - 22 390 zł
Bike Gambler 20 - 14 790 zł
Bike Gambler 30 - 11 990 zł
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Czyli Gambler będzie hitem jak Voltage ;)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Ofcuś
Kontakt:

Post autor: Ofcuś »

W sumie jeszcze dowiem się ile rama z damperem ale pewnie coś koło 10tyś jak nie więcej :(
Spaced
moderator
Kontakt:

Możecie przestać wymyslać ceny siedząc na kiblu? Najpierw zaczeliście sugerować, że Scott będzie 30k komplet kosztować pomimo tego, ze ładnych pare tygodni temu juz był news co do europejskiej ceny modelu fr20, która jest BARDZO dobra jak na rower z Foxem 40 i relatywnie niezłym osprzętem.

Nie macie informacji to nie wysysajcie ich z palca bo rama raczej nie będzie 1190zł tańsza od całego roweru.
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Trochę odbiegając od tematu kto widział foty Voltage Fr 10 na 2013 ,bo znalazłem ceny na polskich sklepach ( i jest taka sama jak Gamblera 20 co mnie zdeczka dziwi) ,ale nie ma fot ?
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
ODPOWIEDZ