Jakie opony?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
http://rowerowy.com/czesci/opony/minion_front
Bierz 2ply na długo starczy ;]
Bierz 2ply na długo starczy ;]
na 1 ply zaoszczędze ok.600g za komplet,a jak będe łapał snaki kupie dętki maxxis freeride,2 ply jest po to żeby jakieś gówno typu szkło itp nie wlazło w opone i nie naruszyło dętki,po kamieniach i korzeniach jeżdże ale waże narazie 55kg więc przeżyją,3 razy przebiłem dętke na chodniku jak do tej pory :P
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Takie głupoty że aż oczy bolą...Orzeszek pisze:na 1 ply zaoszczędze ok.600g za komplet,a jak będe łapał snaki kupie dętki maxxis freeride,2 ply jest po to żeby jakieś gówno typu szkło itp nie wlazło w opone i nie naruszyło dętki
Nawet półkilowe dętki nie uchronią przed snake'ami jak opona kiepska. Wagowo połączenie takiej dętki i opony 1ply wcale nie wychodzi atrakcyjnie. 2ply ma różne zalety, m.in. możliwość jazdy na niskim ciśnieniu bez efektu pływania opony w zakrętach, no i nawet z leciutką dętką trudno o kapcia.
W praktyce, przy agresywnej jeździe (szczególnie na trawersach) przekłada się to na większą trwałość - przy jeździe na 1ply boki opony wycierały mi się zdecydowanie szybciej niż bieżnik. Niby jeszcze było sporo klocków, a opona do wyrzucenia przez dziury w ściankach.ari4 pisze:2-ply wcale nie znaczy, że na dłużej starczy.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
No tak, ale cały czas mowa o stylu jazdy autora tego tematu, czyli nieagresywna jazdamiki_ck pisze:W praktyce, przy agresywnej jeździe (szczególnie na trawersach) przekłada się to na większą trwałość - przy jeździe na 1ply boki opony wycierały mi się zdecydowanie szybciej niż bieżnik. Niby jeszcze było sporo klocków, a opona do wyrzucenia przez dziury w ściankach.

Dobra,zamówiłem miniony dhf 1 ply na mieszance MaxxPRO 60a,myśle że starczą,nie potrzebuje 2ply bo jeżdże często po mieście/dojeżdżam do szkoły i do lasu więc nie zamierzam się męczyć na niskim ciśnieniu,a waże mało i nie wjeżdżam jak wariat na kamienie i chodniki żeby co chwile snaki łapać,łapie ok. 1 snake'a na sezon na mieście na chodniku więc 2ply jest mi trochę zbędne.
Dzięki wszystkim za pomoc,myślę że się na oponkach nie zawiodę
Dzięki wszystkim za pomoc,myślę że się na oponkach nie zawiodę