Problem, wymiana płynu w hamulcach

Sebaa

Problem, wymiana płynu w hamulcach

Post autor: Sebaa »

Kolejny problem.. Gdy dzis przy wymienianiu płynu w hamulcu hydraulicznym nie udało mi sie za 1 razem probowałem dalej.. Odpowietrzyłem hamulec od dołu i wyciekł stary płyn. Nalałem nowy znów odpowietrzyłem.. Ale hamulec nadal dziwnie działal.. Dociskal sie prawie cały do kierownicy.. Powtórzyłem czynnosc ponownie pare razy nie pomogło a wręcz przeciwnie teraz hamulec w ogóle dochodzi cały do kierownicy oraz w ogole nie hamuje.. Gdy znów odpowietrzyłem hamulec i wlałem olej zrobila sie jakby mała dziurka którędy zaczoł wyciekac płyn.. Zaraz obok tej do której wlewa sie płyn.. Taka mała nie jestem pewny czy ona była czy nie. Wlewałem płyn sztrzykawką oraz zatykałem tym tym takim nie wiem jak to sie nazywa.. Nie wiem co źle zrobiłem prosze o pomoc ; /.. Nie długo są zawody a ja nie wiem co robic.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Zostało Ci powietrze w środku to po 1. Po 2 strzykawka. Po 3 mogłeś oring na korku uwalić.
crossfader18
Kontakt:

Post autor: crossfader18 »

Poćwiczyć nad wymową to napewno, jedyne co zrozumiałem to że nieumiejętnie odpowietrzyłeś hebel i zrobiła się przy tym dziura.
Może łaskaw byś był opisać dokładniej gdzie znalazła się ta "czarna" dziura? Co to za hamulec?
Korn_8
Kontakt:

Post autor: Korn_8 »

Sebaa pisze: Ale hamulec nadal dziwnie działal.. Dociskal sie prawie cały do kierownicy..
(...)
Sebaa pisze:zatykałem tym tym takim nie wiem jak to sie nazywa.. Nie wiem co źle zrobiłem
:mrgreen:
Na Twoim miejscu, podał bym polonist-kę/e do sądu :shock:

Napisz jaki masz hamulec. Do większości modeli są dostępne poradniki patrzy: google. Zestawy odpowietrzające również są dostępne.
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
ODPOWIEDZ