[Bomba] Ghost DH 2014 + 888 Rc3 Evo 2011

ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

bomba pisze:
Troche zmian
Trochę Cię będą krytykować, bo niby demo najlepsze na świecie :roll:

Miałem X-fuzje i chętnie bym włożył ponownie do nowej ramy, jak wrażenia po zmianie ?? Były jakieś testy w górach ?
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
bomba
Kontakt:

Post autor: bomba »

Dużo ciekawiej po zmianach
Jakieś pierwsze wrażenia po zmianie Demo na Ghosta?
Pierwsze wrażenie, jeszcze w domu "Jakie to wielkie !" . Potem szybko po kask i na testy na lokalnej trasie, późno było ale 3 razy zjechać się udało. Co mnie zaskoczyło bardzo cichy, mimo braku jakichkolwiek osłonek łańcuch nawet na większych dziurach nie walił po ramie. Zawieszenie bardzo czułe w porównaniu do demo, ale bardziej pompuje, skoczne. Fajnie się prowadzi, mniej nerwowy od demo, troszkę ciężej się w bandy było zmieścić, ale bez tragedii. Ogólnie większość na plus :)
Czym podyktowane zmiany?
Osobiście wolałbym Demo;)
Tak jak kolega niżej napisał. Z taką różnicą że nie zostało popsute a nie wytrzymało nie dolotu na dropie( jakieś 4.5 może 5 metrów) :(
Zmiana nie była przypadkiem podyktowana popsuciem demo?
Trochę Cię będą krytykować, bo niby demo najlepsze na świecie

Miałem X-fuzje i chętnie bym włożył ponownie do nowej ramy, jak wrażenia po zmianie ?? Były jakieś testy w górach ?
Testów w górach nie było jeszcze, tylko siepraw dzisiaj, ale ciężko tam przetestować prace dampera ;) W weekend jadę do ruzomberoku to się przetestuje na poważnie

Krytykować mogą jak na razie to lepiej jeździ mi się Ghost'cie jest większy i mniej czuć prędkość dzięki czemu można bardziej puścić heble :D a wynika to chyba z długości tyłu demo miało za krótki w porównaniu do reszty roweru, "siedziało" się za bardzo na tylnim kole, tutaj "siedzi" się bardziej po środku roweru i nie odczuwa się tak prędkości ( jak dla mnie na +), ale to też ma swoje wady na demo łatwiej się whipy robiło ;) tutaj zdecydowanie ciężej :(
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

bomba pisze:Z taką różnicą że nie zostało popsute a nie wytrzymało nie dolotu na dropie( jakieś 4.5 może 5 metrów)
Jeden strzał i rama poszła? Że tak powiem: :lol:
(Współczuję, ale z materiałów promocyjnych Speca można było odnieść wrażenie że to super mocna rama. Coś by się nie zgadzało w takim razie, więc powinni wymienić na gwarancji :roll: )

Mam nadzieję, że dalsze testy potwierdzą pozytywne wrażenia no i że Ghost dłużej posłuży ;)
bomba
Kontakt:

Były 3 loty na tym dorpie, za każdym razem zawieszenie zamknięte po 3 ostatniej próbie coś zaczeło trzeszczeć i po przyjściu do domu okazało się że śrubka po prostu wyleciała :cry: Najbardziej mnie zastanawia to że gwint wydają się być troszke za duży, pomimo że został wyrwany na całej długości(czyli napewno śruba była cała wkręcona) został po nim ślad i to wyraźny. Sam niewiem co o tym myśleć, wszystko było skręcane kluczem dynamometrycznym więc przekrencenie odpada.

P.S Gwarancja nie została uznana z powodu nie stosowania kleju do gwintów oraz nie wymieniania okresowo łożysk :shock:
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

bomba- nie dalo sie tego naprawic? Nagwintowac? Nie brzmi tak tragicznie, zeby az rame zmieniac jak dla mnie
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Jergus
Kontakt:

Post autor: Jergus »

Ale po co naprawiac jak można mieć nową gajniejszą rame ? :)
A Demo na spokojnie można naprawić i nie ukrywając tego sprzedac ją
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

bomba pisze:Zawieszenie bardzo czułe w porównaniu do demo, ale bardziej pompuje, skoczne.
Od tego masz pokrętełko , to niebieskie :).
bomba pisze:Krytykować mogą jak na razie to lepiej jeździ mi się Ghost'cie jest większy i mniej czuć prędkość dzięki czemu można bardziej puścić heble :D a wynika to chyba z długości tyłu demo miało za krótki w porównaniu do reszty roweru, "siedziało" się za bardzo na tylnim kole, tutaj "siedzi" się bardziej po środku roweru i nie odczuwa się tak prędkości ( jak dla mnie na +), ale to też ma swoje wady na demo łatwiej się whipy robiło ;) tutaj zdecydowanie ciężej :(
63 st , duży rozstaw osi , zobaczysz co się dzieje na naprawdę stromych i dziurawych trasach - "mniut" :D .
bomba
Kontakt:

bomba- nie dalo sie tego naprawic? Nagwintowac? Nie brzmi tak tragicznie, zeby az rame zmieniac jak dla mnie
Ale po co naprawiac jak można mieć nową gajniejszą rame ?
A Demo na spokojnie można naprawić i nie ukrywając tego sprzedac ją
Demo narazie nie ruszam, sprawa z demo poszła do federacji konsumenta, tam mi powiedzieli żebym napisał pisno o niezgodności towaru z umową. Dopiero jak tą drogą mi się nie uda mi się nic osiągnąć, dopiero wtedy będę próbował naprawić demo ;)
Od tego masz pokrętełko , to niebieskie .
Wiem, ale nawet na ustawieniu na maksa bardziej buja od demo a zawieszenie robi się dosyć tępe ;)
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

bomba- ok, wszystko juz rozumiem:) Dobrze postapiles, trzeba walczyc o swoje!
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

bomba pisze: wynika to chyba z długości tyłu demo miało za krótki w porównaniu do reszty roweru, "siedziało" się za bardzo na tylnim kole,
Myślałem, że tyko mi się tak wydaje a jednak
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ja tam myślałem, że to oczywiste, ze to rama dla ludzi lubiących na tyle jezdzic ;)
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Ten Ghost jest super turbo ramą. Bez wahania wolałbym od Demo.
Zazdrościć można :)
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
Spaced
moderator
Kontakt:

Zawieszenie mi sie w tej ramie mega podoba ale mega mnie martwi jak długi jest tu tył. Spoko dla ramy mniej wstecznej ale rzeczywiscie będzie wymagać troche pracy w ciasnych zakrętach. 10-20mm ubiliby i byłaby na prawde mega mega ramka. Tak czy siak gratsy bo rower fajny.
bomba
Kontakt:

Minimalne zmiany i nowe lepsze foty ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Jak wrażenia po dłuższym czasie?
bomba
Kontakt:

Co tu dużo mówić, zawieszenie jak dla mnie jest świetne, a geometria bardzo przypadła mi do gustu ;) Jedynie mogli by wagę poprawić i rama marzeń jak dla mnie :D
bomba
Kontakt:

Kolejne delikatne zmiany, oraz nowe fotki :)
Gdyby kogoś interesowało to rama waży 4.900 +/- 50 gram ;)
bomba
Kontakt:

Sporo zmian ;)
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

Kosmiczny rower ! , mega mi się podoba.
ODPOWIEDZ