Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.

Areeek
Kontakt:

Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.

Post autor: Areeek »

Cześć. Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora w okolicach Ornety , Olsztyna , Braniewa , która była by życzliwa napompować mi amortyzator.
elton29
Kontakt:

Post autor: elton29 »

Nie wiej jak twój ale ja swojego epicona dmucham zwykłą,nożną pompką,którą pompuję koła w samochodzie.
Areeek
Kontakt:

Re: Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.

OK.Dzięki za podpowiedz . a do ilu bar go napompowałeś?
galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Zależy jaki amorek i ile ważysz, spróbuj napompować i zobaczysz czy jest za twardy czy za mięki)
Jak nie będzie się Tobie mieściła pompka to polecam zrobić sobie przejściówke(wentyl samochodowy -> wentyl rowerowy), ja tak miałem w z1
Areeek
Kontakt:

Re: Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.

ja waże 75kg.Na stacji benzynowej jak pompuję to do okolo 6-7bar ale przy zdejmowaniu spreżarki większość powietrze ulatuje ;/ i amor jest strasznie miekki. Sprubuję taką samochodową nożna. Mam rock shox reba race u-turn.
elton29
Kontakt:

Post autor: elton29 »

Powinieneś ustawić sobie odpowiedni sag czyli ugięcie wstępne na poziomie dobranym do twojej wagi (na ogółjest to między 17%-20% skoku) w procentach a robi sie to także ładujesz amor, zakładasz opaskę plastikową czy też jakąś gumkę na goleń, stawiasz rower pod ściana i wchodzisz na niego delikatnie, golenie się ugną pod twoim ciężarem, złazisz i mierzysz miarką odległość od uszczelki kurzowej do opaski lug gumki jeśli jest za dużo doładuj, jak za mało spuść.
Ta się to robi chodził optymalnie ale ja ładuję zawsze więcej bo lubię jak jest twardy.
ODPOWIEDZ