Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.
Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.
Cześć. Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora w okolicach Ornety , Olsztyna , Braniewa , która była by życzliwa napompować mi amortyzator.
Re: Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.
OK.Dzięki za podpowiedz . a do ilu bar go napompowałeś?
Re: Poszukuję osoby z pompką do amortyzatora.
ja waże 75kg.Na stacji benzynowej jak pompuję to do okolo 6-7bar ale przy zdejmowaniu spreżarki większość powietrze ulatuje ;/ i amor jest strasznie miekki. Sprubuję taką samochodową nożna. Mam rock shox reba race u-turn.
Powinieneś ustawić sobie odpowiedni sag czyli ugięcie wstępne na poziomie dobranym do twojej wagi (na ogółjest to między 17%-20% skoku) w procentach a robi sie to także ładujesz amor, zakładasz opaskę plastikową czy też jakąś gumkę na goleń, stawiasz rower pod ściana i wchodzisz na niego delikatnie, golenie się ugną pod twoim ciężarem, złazisz i mierzysz miarką odległość od uszczelki kurzowej do opaski lug gumki jeśli jest za dużo doładuj, jak za mało spuść.
Ta się to robi chodził optymalnie ale ja ładuję zawsze więcej bo lubię jak jest twardy.
Ta się to robi chodził optymalnie ale ja ładuję zawsze więcej bo lubię jak jest twardy.