Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?

athe
Kontakt:

Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?

Post autor: athe »

Witam, mam zamiar kupic sobie rame do 4x np Dartmoor Phantom(chodz jeszcze niejestem pewien w kazdym badz razie bedzie to rama do 4x) i tutaj tez moje pytanie, czy bedzie mogla ona byc uzywana np rowniez do skakania na dirtach, robienia jakies 180/360 lub inne triki czy raczej to bedzie trudne do osiegniecia na takiej ramie, np bedzie sie znacznie trudniej obrocic czy cos takiego ? Lub ma jakies zle kąty i sie bedzie strasznie zle skakac na dirtach? Prosze o odpowiedz osoby doswiadczone. Dziekuje.
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Nie będzie to trudne, wszystko jest możliwe :P. Zależy też jaki amor tam wpakujesz, ale od siebie polece ci horneta- nadaje sie do 4x fr dh nawet do dirtu bo jego geo nie rozni sie zbytoniu o two6playera :P
pozdro
biadaczq
Kontakt:

Post autor: biadaczq »

Bez problemy polatasz na fantomie w lesie i na dirtach.
BMX National Champion
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Myślę że ns bitch byłby idealny dla ciebie, rama do dirtu, a masa ludzi używa ją do składania rowerów do fr czy zjazdu

karii111
Kontakt:

Re: Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?

Post autor: karii111 »

Polatać sobie mozesz ,ale nie próbuj robic na fantomie jakichkolwiek rotacji bo rama polegnie szybciej niż ci się wydaje:)
biadaczq
Kontakt:

Re: Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?

Post autor: biadaczq »

No karii masz rację.
Wytrzymałością i sztywnością to te ramy nie błyszczą....
2012 jeszcze daje radę ale 2011 to porażka to się gnie jak plastelina, zresztą napewno karii wiesz o co mi chodzi :wink:
BMX National Champion
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

athe pisze:czy bedzie mogla ona byc uzywana np rowniez do skakania na dirtach, robienia jakies 180/360 lub inne triki czy raczej to bedzie trudne do osiegniecia na takiej ramie, np bedzie sie znacznie trudniej obrocic czy cos takiego ? Lub ma jakies zle kąty i sie bedzie strasznie zle skakac na dirtach?
rama do 4x ma inną geo jak rama do dirtu i streetu i będzie Ci gorzej sie takie rzeczy robiło, do tego z reguły jest mniej wytrzymała (lżejsza)
karii111
Kontakt:

Post autor: karii111 »

Ale jeżeli chcesz tej ramy uzywac głownie do 4x a latanie na dirtach nie jest priorytetem to bez sensu jest sugerować się dirtami:) Na 4x ramie da się latać dirty, może jest trochę dłuższa ale jest za to stabilniejsza. Tylko do jakichś mocno dirtowych sztuczek słabo się nadaje:)
ODPOWIEDZ