Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?
Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?
Witam, mam zamiar kupic sobie rame do 4x np Dartmoor Phantom(chodz jeszcze niejestem pewien w kazdym badz razie bedzie to rama do 4x) i tutaj tez moje pytanie, czy bedzie mogla ona byc uzywana np rowniez do skakania na dirtach, robienia jakies 180/360 lub inne triki czy raczej to bedzie trudne do osiegniecia na takiej ramie, np bedzie sie znacznie trudniej obrocic czy cos takiego ? Lub ma jakies zle kąty i sie bedzie strasznie zle skakac na dirtach? Prosze o odpowiedz osoby doswiadczone. Dziekuje.
Re: Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?
Polatać sobie mozesz ,ale nie próbuj robic na fantomie jakichkolwiek rotacji bo rama polegnie szybciej niż ci się wydaje:)
Re: Rama do 4x czy moze byc do czego innego ?
No karii masz rację.
Wytrzymałością i sztywnością to te ramy nie błyszczą....
2012 jeszcze daje radę ale 2011 to porażka to się gnie jak plastelina, zresztą napewno karii wiesz o co mi chodzi
Wytrzymałością i sztywnością to te ramy nie błyszczą....
2012 jeszcze daje radę ale 2011 to porażka to się gnie jak plastelina, zresztą napewno karii wiesz o co mi chodzi

BMX National Champion
rama do 4x ma inną geo jak rama do dirtu i streetu i będzie Ci gorzej sie takie rzeczy robiło, do tego z reguły jest mniej wytrzymała (lżejsza)athe pisze:czy bedzie mogla ona byc uzywana np rowniez do skakania na dirtach, robienia jakies 180/360 lub inne triki czy raczej to bedzie trudne do osiegniecia na takiej ramie, np bedzie sie znacznie trudniej obrocic czy cos takiego ? Lub ma jakies zle kąty i sie bedzie strasznie zle skakac na dirtach?