Z góry dzieki za pomoc

RC2X i RC3. Pierwszy robił to co pisze kolega powyżej - bardzo ładnie się uginał w miejscu ale nie umiał trzymać skoku w trasie. Jeśli chcesz amortyzator do lansu - "fajnie się ugina" to polecam RC2X. Jeśli jednak chcesz coś w trasę to zdecydowanie RC3. Z wyboru Marzo-Fox polecę M, podejrzewam że nie masz milionów monet jeśli rozważasz RC, a tani Fox to nie jest nic wartego poleceniaAveFreeride pisze:Wypowiadajcie sie z czym mieliście styczność i co polecacie!
Że co? Poważnie? Albo nie umiesz ustawiac hmm albo nie umiesz ustawiać. Teraz pytanie tylko czy źle ustawiasz marzo czy MiCo bo jak ustawienie dobre mico ci tyle zajmuje to evo nie powinno byc krótsze. Boxxera sobie w 2 zjazdy ustawiłem. Potem to juz grzebanie pod trase. 44rc3 i 888rc2x tez nie są szczególnie inne w ustawieniu. Tłumiki dalej są speed sensitive więc panują te same zasady ustawiania. Regulacje w marzo działaja gorzej wiec moim zdaniem nawet trudniej się ustawia do wymaganych ustawień (jesli są czymś więcej niż miekko)pietryna pisze:
ja bym wolal Foxa 36 niz Marcoka, pucowalbym go codziennie ale aktualnie posiadam 66 rc3 evo i jest zajebisty tlumik, jego glowna zaleta, oprocz pracy, jest to ze nie musisz go ustawiac przez 2h na trasie (tak jak np. Mission Control DH w Rockshox-ach) bo sam się ustawia tak na prawdę. T
W moim była regulacja tłumienia kompresji, nie oddzielnie tłumienia i oddzielnie kompresjiAdiFreerider pisze: Ty jedynie mozesz troszke kompresje pod siebie ustawic no i wiadomo - tlumienie.
Dziwne, ja miałem takie pokrętło w rc2x.AdiFreerider pisze: tlumienie. rcx2 fajnie pracuje, ale nie ma szybkiej kompresji ktora oferuje rc3 wiec oczywiste jest ze rc3 jest lepsze od rc2x (mimo kompresji konca skoku)
RC to nie jest nizszy model od RC3. RC3 to 08-09. RC bodajże do 06 roku. To inne roczniki zupełnie. Moze zamiast robic dziwne rozkminy o systemy powiedz ile masz hajsu na amor.AveFreeride pisze:Rokej, rozumiem. Jeżeli miałbym sie wahać w wyższej półce to RC3. Ale jeżeli nie staczy mi kasy? Mama na myśli porównanie niższych modeli. np RC, VF itp (RCV odradzali mi strasznie) Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i licze na wiecej odpowiedzi
66 RC wcale nie są złe. Był to najwyższy model z 2005 roku. Posiada tłumiki HSCV. Prawa laga - tłumienie powrotu. Lewa laga - tłumienie kompresji końca skoku. Praca jest naprawdę fajna, a mała ilość regulacji nie komplikuje jego użytkowania.AveFreeride pisze:np RC, VF itp (RCV odradzali mi strasznie)
Sory za dziwaczenieSpaced pisze: powiedz ile masz hajsu na amor.
Musisz tylko uważać na stan. Jeżeli ktoś nieumiejętnie go serwisował, to można uszkodzić tłumiki (zerwać gwint w tłoczyskach - tam, gdzie przykręca się je do korków).AveFreeride pisze:kupie RC bo wszyscy chwalą
195 i ustawiasz go idealnie na każdą trasęari4 pisze:W tabelach poziomów jest napisane, że na lagę wchodzi 220ml, a w rzeczywistości ok. 200ml.
jak w niego ktoś przysadził lub on w coś przypierniczył nie dziwota ze pękło....timon92 pisze: Po 3-4 miesiącach kupiec się odezwał, okazało się że pękło mu mocowanie hamulca. Koleś ma kilkanaście lat, nie waży dużo i nie miał mocnego hebla.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości