Piszczące hamulce hydrauliczne

Sylosis
Kontakt:

Piszczące hamulce hydrauliczne

Post autor: Sylosis »

Jak oliwiłem napęd w rowerze takim czyms do (psikania) olej poleciał mi na klocki i tarcze , tarcze wypaliłem i wymieniłem klocki i dalej jest to samo moze troche mniej ale drą morde te hamulce jak skur***yn macie jakies pomysły żeby usunąć to piszczenie ?
tom6204
Kontakt:

Post autor: tom6204 »

musisz pożądanie je przepalić :)
Damek-GDA
Kontakt:

Post autor: Damek-GDA »

Osobiście próbowałem wypalać klocki w magach hayesa i wyszło na to, że lepiej kupić nowe. Tarczę wystarczy porządnie acetonem albo alkoholem izopropylowym przemyć. Nie jestem hutnikiem, ale uważam, że takie wypalanie może jakoś niszczyć jej strukturę myślę.
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Rozhartowały się przez to pewnie

galgan
Kontakt:

Post autor: galgan »

Miałem identyczny problem, tylko że ja nie miałem jak wypalić to zostawiłem tarcze na pare godzin w nitrze, najlepiej jak całą noc, po czym myjesz dokładnie pod bieżącą wodą. A klocki na chwile do nitra po czym wycierasz okładziny czystą szmatą, aż nie będą zostawiały śladów. Wkładasz na miejsce no i mogą trzeć jeszcze przez dzień wolnej i spokojnej jazdy(tak jak u mnie)
Pamiętaj żeby wyczyścić dziurki w tarczy, bo tam zawsze zostaje brud
Da__FreaK
Kontakt:

Post autor: Da__FreaK »

Tarcze, klocki, umyj acetonem. Mozesz tez szlifnac klocki drobnym papierem sciernym :) Pozniej jakis dlugi zjezdzik zeby to przegrzac i bedzie miodek :)

Digluje
Kontakt:

Post autor: Digluje »

Ja osobiście miałem podobny problem , spróbuj przeczyścić tarcze i klocki odtłuszczaczem lub benzyną ekstrakcyjną , mi pomogło :)
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

na klocki:

odtłuszczacz do hamulców /alkohol izopropylowy
potem woda + płyn do garów
potem papier ścierny, jakieś 240
potem płyn do garów i woda

będzie ok

tarczę wystarczy porządnie odtłuszczaczem.

co do piszczenia - jak hamuje, to nie ma się co przejmować. Na chodniku ludzie będą uciekać, bo będą słyszeć, że nadjeżdżasz, a w górach i tak pewnie masz to gdzieś. No chyba, że rower służy Ci też do przemytu narkotyków i musisz bezszelestnie przemieszczać się pomiędzy celnikami, policją i innymi służbami ;]
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

Jaca pisze:No chyba, że rower służy Ci też do przemytu narkotyków i musisz bezszelestnie przemieszczać się pomiędzy celnikami, policją i innymi służbami ;]
taa i dragi upychasz w kierwonicy ;)

Finish Line robi specjalny odtluszczacz do tego: "Speed Clean" czy "Speed Cleaner", jakos tak.
ODPOWIEDZ