Piszczące hamulce hydrauliczne
Piszczące hamulce hydrauliczne
Jak oliwiłem napęd w rowerze takim czyms do (psikania) olej poleciał mi na klocki i tarcze , tarcze wypaliłem i wymieniłem klocki i dalej jest to samo moze troche mniej ale drą morde te hamulce jak skur***yn macie jakies pomysły żeby usunąć to piszczenie ?
Miałem identyczny problem, tylko że ja nie miałem jak wypalić to zostawiłem tarcze na pare godzin w nitrze, najlepiej jak całą noc, po czym myjesz dokładnie pod bieżącą wodą. A klocki na chwile do nitra po czym wycierasz okładziny czystą szmatą, aż nie będą zostawiały śladów. Wkładasz na miejsce no i mogą trzeć jeszcze przez dzień wolnej i spokojnej jazdy(tak jak u mnie)
Pamiętaj żeby wyczyścić dziurki w tarczy, bo tam zawsze zostaje brud
Pamiętaj żeby wyczyścić dziurki w tarczy, bo tam zawsze zostaje brud
na klocki:
odtłuszczacz do hamulców /alkohol izopropylowy
potem woda + płyn do garów
potem papier ścierny, jakieś 240
potem płyn do garów i woda
będzie ok
tarczę wystarczy porządnie odtłuszczaczem.
co do piszczenia - jak hamuje, to nie ma się co przejmować. Na chodniku ludzie będą uciekać, bo będą słyszeć, że nadjeżdżasz, a w górach i tak pewnie masz to gdzieś. No chyba, że rower służy Ci też do przemytu narkotyków i musisz bezszelestnie przemieszczać się pomiędzy celnikami, policją i innymi służbami ;]
odtłuszczacz do hamulców /alkohol izopropylowy
potem woda + płyn do garów
potem papier ścierny, jakieś 240
potem płyn do garów i woda
będzie ok
tarczę wystarczy porządnie odtłuszczaczem.
co do piszczenia - jak hamuje, to nie ma się co przejmować. Na chodniku ludzie będą uciekać, bo będą słyszeć, że nadjeżdżasz, a w górach i tak pewnie masz to gdzieś. No chyba, że rower służy Ci też do przemytu narkotyków i musisz bezszelestnie przemieszczać się pomiędzy celnikami, policją i innymi służbami ;]
-
- Kontakt: