Gumeczka na amorka
Gumeczka na amorka
Wiem, że pierdołka ale mam pytanie skąd ukręcić tą gumeczkę na lagę do amorka do sprawdzania SAG itd., bo seryjnie nie miałem a chętnie bym włożył. Amorek jeden to 888 CR a drugi FOX 36 talas.
?
?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Gumeczka na amorka
Ja przeciąłem gumkę recepturkę na pol, zmierzyłem ile jej tam ma być i skleiłem na końcach kropelką - o dziwo wytrzymała 2 miechy, ale to chyba przez gorsze warunki pogodowe. Pewnie dała by radę dłużej ;>.
Zipa bym raczej nie dawał bo szkoda mi lag ;P.
Zipa bym raczej nie dawał bo szkoda mi lag ;P.
Właśnie te zipy trochę mnie zastanawiały - czy to nie porysuje lagi, wszak to tylko plastik, ale jak się do tego błoto doda to słuszna uwaga.
Natomiast o-ring w odpowiednim rozmiarze to chyba najlepsze wyjście.
Mam pytanie czy w takim 888CR jak ma miejsce dobicie (czego osobiście jeszcze nie sprawdziłem, bo mój rower jeszcze nie jeżdżony .. ;/ ) to nie zostaje jeszcze "fragment" lagi gołej pod półką? Przecież amor chyba nie dobija do półki (jak jest prawidłowo zamocowany oczywiście).
Natomiast o-ring w odpowiednim rozmiarze to chyba najlepsze wyjście.
Mam pytanie czy w takim 888CR jak ma miejsce dobicie (czego osobiście jeszcze nie sprawdziłem, bo mój rower jeszcze nie jeżdżony .. ;/ ) to nie zostaje jeszcze "fragment" lagi gołej pod półką? Przecież amor chyba nie dobija do półki (jak jest prawidłowo zamocowany oczywiście).
Re: Gumeczka na amorka
No raczej Ci coś tam zostanie, bo nie normalne by to było, jakby o półkę waliło ;> Tak jak w jedno półce zawsze zostaje mniej niż 1 cm czy tam nawet 0,5. Koniec amorka i tak jest bardzo twardy więc dobijać tak łatwo nie powinien.