Mały,czy duży skok jest lepszy ?

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Spaced pisze:dla niektórych ludzi byłby lepszy.
Skąd Ty możesz wiedzieć co dla kogo jest lepsze? Wróżką jesteś, czy co? :?
Z gówna bata nie ukręcisz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

KubaLaPL pisze:Skąd Ty możesz wiedzieć co dla kogo jest lepsze? Wróżką jesteś, czy co?
A mówie konkretnie? Znam pare osób co się z dużych na małe przesiedli i sobie chwalą sam też mam rower 140/100 z 66.7 na główce i 17'' tyłem, jezdziłem na mniejszym rowerze też. Wiec mam troche wiecej informacji niż hardcore FR nad morzem Kubala ;) Poza tym jakbyś wiedział czym się w pracy zajmuje to byś wiedział, że od lutego robie dokładnie za taką wróżkę co wie co dla ludzi jest lepsze. Jak na razie szef nie narzeka. Nawet jak branża jest inna ;)
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Spaced, nie karm trola.
Spaced
moderator
Kontakt:

troyo pisze:Spaced, nie karm trola.
On nie troluje, on po prostu taki jest ;)
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

To może dorzucę jeszcze to do pieca ;) http://www.leelikesbikes.com/big-bikes- ... s-why.html
http://brooce.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Tak wyciągne jedną rzecz z tekstu Dylana, który niestety pasuje mi do większości rodzimych tras.
I agree that if your shuttle trails are flat and featureless then perhaps a big bike is overkill. It is highly likely that without some sort of challenging terrain a bicycle with longer stroke suspension will rob you of your optimum cycling experience
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

Sam
toms
Kontakt:

Post autor: toms »

Kolejna niekończąca się batalia typu "full czy ht na początek, platformy czy spd". Odpowiedzi nie uzyskamy i tak, a firmy dalej będą projektować to co ludzie potrzebują. A co ludzie potrzebują ? to na co ich stać lub to co im się podoba. Jeżeli portfel zaspokaja upodobania to i tu mamy dwie drogi. Albo ktoś ma spore doświadczenie i wie co bierze, a jeśli nie to bierze to co wydaje mu sie, że będzie wystarczajace lub to na czym jeżdżą profesjonaliści (którzy przeważnie potrzebują większego skoku). O gustach się nie dyskutuje, choć faktycznie mniejszy rower może sprawiać więcej frajdy z przejechania nawet prostych przeszkód, o których nawet pewnie nie myślimy zjeżdżając na większym, co nie oznacza, że ten większy całkowicie otępia rowerowe doznania. Sama frajda z jazdy jest jednak bardziej podyktowana samą trasą niż tym czy mamy 20 mm więcej czy mniej skoku. Odnośnie polskich tras, no cóż, zapewne i nie wszyscy są świadomi tego, że i tutaj wystarczy coś mniejszego, ale z drugiej strony grzechu śmiertelnego nie popełniają, niech sobie jeżdżą :)
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

Tak wam tylko powiem że jak zboczyliście na to czy trasy w PL są kijowe lub nie to sie nawet całkiem przyjemnie czytało :) lepiej niż dociekanie co gdzie jest lepsze :P
Spaced
moderator
Kontakt:

Myśle, że tematem rozmowy nie było co jest lepsze tylko czy wbrew obiegowej opinii w pl - czy małe fulle W NIEKTÓRYCH SYTUACJACH nie są lepsze. Spora róznica.
ODPOWIEDZ