Co to za amortyzator ??
-
- Kontakt:
Skąd? Z interneta :] Marzocchi jeszcze w seriach XC i DH w połowie lat 90 stosowało komorę powietrzną, więc wiesz, jak nie słyszałeś to nie znaczy, że nie było ;]diskordia pisze:waga prawdopodbnie jest niska,bo wszystkie usd z tamtych czasów były lekkie.prawdopodobnie jest podana bez oleju.
nie wiem skąd JACA ma informacje o powietrznych cartrigtach i braku spręzyn.ja w tamtych czasach nie słyszałem o takim bajerach
Gdzieś widziałem dziś specyfikację kilku modeli z informacją, że zastosowano sprężynę powietrzną i powłokę teflonową mającą zmniejszyć tarcie, przez co zrezygnowano z kąpieli olejowej. Nie pamiętam gdzie, ale chwila goglowania powinna rozjaśnić co nieco.
to nie awaryjność, a nieunikniona przypadłość. Zapomnienie o odpowietrzeniu amora sprawi tylko, że będzie twardszy, przynajmniej tak mam w hondzie.diskordia pisze:a awaryjność usd polegała na zapowietrzaniu amora,niektóre miały odpowitrzacze-inne nie.wystarczyło poluzować srubkę-syknął i działał.
Swoją drogą White Brothers fajne widelce. Koledze łajcik wybił z głowy monstera na dobre.