sticker bomb
sticker bomb
witam!.
Czy można okleić,przedmiot w zimę sticker bomb'em.Chodzi dokładnie o ramę i amortyzator,czy robić to w garażu czy w domu ?
czy mozna rozpuszczalnikiem odłuścić ramę(czy zejdzie lakier)?
Czy można okleić,przedmiot w zimę sticker bomb'em.Chodzi dokładnie o ramę i amortyzator,czy robić to w garażu czy w domu ?
czy mozna rozpuszczalnikiem odłuścić ramę(czy zejdzie lakier)?
off_road nie ma potrzeby robić tego na mokro w warunkach domowych. Umiarkowanie płaską powierzchnię można robić w dowolnej temperaturze, byle folia była jeszcze elastyczna.
Ja bardzo rzadko robię na mokro, tylko mega skomplikowane kształty, ramę można robić z ciętych i pasowanych równo kawałków (przy stickerbombie tego nie widać). Na rurki zastosowałbym jeden duży kawałek, natomiast koszyk, węzły spawów, główka - mniejsze i może nawet na mokro (tylko potrzeba Ci rakli z filcem).

No dobra a co jak źle zaczniesz naklejać?
W mojej branży takiej opcji nie ma robisz witrynę ostatnio rekordową 5m x 2m wysoka
zostanie bąbel, czy naklejka sie "naciągnie" i jesteś w tył o sporą kase hehe.
Dla tego wszystko na mokro, poza tym to ułatwienie jest więc w czym problem? Ja lubie sobie życie ułatwiać i nawet naklejkę 4x4cm na mokro jadę
zawsze grzecznie jeździ pare sekund co daje mi czas na ew poprawki 
A dlugość jeżdzenia można regulować składem nanoszonego płynu
W mojej branży takiej opcji nie ma robisz witrynę ostatnio rekordową 5m x 2m wysoka

Dla tego wszystko na mokro, poza tym to ułatwienie jest więc w czym problem? Ja lubie sobie życie ułatwiać i nawet naklejkę 4x4cm na mokro jadę

A dlugość jeżdzenia można regulować składem nanoszonego płynu

-
- Kontakt:
Temat się przyda,inym thx chłopaki.Polecam sticker bomby niedrogie a efekt fajny.http://allegro.pl/stickerbomb-sticker-b ... 50088.html
off_road jak masz odtłuszczoną powierzchnię to po schłodzeniu ten klej jest wielorazowy (przynajmniej na Oracalach i 3M których używam). Wielokrotnie zdarzyło mi się ściągać i używać folii od nowa - nic nie ucierpiało.
Klejenie na mokro to ostateczność i tylko na duże powierzchnie stosuję, zwykle szampon do aut neutralny daję, bez wosku. Bąble sprytnie można korygować igiełką, po podgrzaniu nic nie widać.
Spore kawałki auta ma mu siebie obklejone...
Klejenie na mokro to ostateczność i tylko na duże powierzchnie stosuję, zwykle szampon do aut neutralny daję, bez wosku. Bąble sprytnie można korygować igiełką, po podgrzaniu nic nie widać.

Spore kawałki auta ma mu siebie obklejone...