sticker bomb

xazax
Kontakt:

sticker bomb

Post autor: xazax »

witam!.
Czy można okleić,przedmiot w zimę sticker bomb'em.Chodzi dokładnie o ramę i amortyzator,czy robić to w garażu czy w domu ?
czy mozna rozpuszczalnikiem odłuścić ramę(czy zejdzie lakier)?
Dylski_
Kontakt:

Post autor: Dylski_ »

Można odtłuścić rozpuszczalnikiem a oklejać lepiej w domu. Folia bedzie bardziej plastyczna
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

My naklejamy przy -20*C ale to hard core ;)

Normalnie powinieneś to zrobić w domu, odtłuścić i naklejać na mokro :) Wtedy na 99% cięzko bedzie Ci spieprzyć całą akcję. ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
xazax
Kontakt:

w jakim sensie, na mokro ?
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

off_road nie ma potrzeby robić tego na mokro w warunkach domowych. Umiarkowanie płaską powierzchnię można robić w dowolnej temperaturze, byle folia była jeszcze elastyczna. :D Ja bardzo rzadko robię na mokro, tylko mega skomplikowane kształty, ramę można robić z ciętych i pasowanych równo kawałków (przy stickerbombie tego nie widać). Na rurki zastosowałbym jeden duży kawałek, natomiast koszyk, węzły spawów, główka - mniejsze i może nawet na mokro (tylko potrzeba Ci rakli z filcem).
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

No dobra a co jak źle zaczniesz naklejać?

W mojej branży takiej opcji nie ma robisz witrynę ostatnio rekordową 5m x 2m wysoka ;) zostanie bąbel, czy naklejka sie "naciągnie" i jesteś w tył o sporą kase hehe.

Dla tego wszystko na mokro, poza tym to ułatwienie jest więc w czym problem? Ja lubie sobie życie ułatwiać i nawet naklejkę 4x4cm na mokro jadę ;) zawsze grzecznie jeździ pare sekund co daje mi czas na ew poprawki ;)

A dlugość jeżdzenia można regulować składem nanoszonego płynu ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Ten sticker bomb to jest coś w stylu takiej foli karbonowej?
Możecie dokładniej powiedzieć jak to się nakleja?

xazax
Kontakt:

chodzi mi o to,czy na mokro mam nawilżyć/namoczyć
powieżchnię ?
grzesiekfrchelm
Kontakt:

Post autor: grzesiekfrchelm »

FRmaniak - może być i gotowa folia z wzorami.Oczyszczasz dokładnie powierzchnię (może być benzyna ekstrakcyjna) podgrzewasz folie (opalarka,suszarka) naklejasz i naciągasz po kawałku aby powietrza nie było pod folią.Banał ;)
Bike--http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=58141
http://www.lsfr.pl
xazax
Kontakt:

Temat się przyda,inym thx chłopaki.Polecam sticker bomby niedrogie a efekt fajny.http://allegro.pl/stickerbomb-sticker-b ... 50088.html
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

off_road jak masz odtłuszczoną powierzchnię to po schłodzeniu ten klej jest wielorazowy (przynajmniej na Oracalach i 3M których używam). Wielokrotnie zdarzyło mi się ściągać i używać folii od nowa - nic nie ucierpiało.

Klejenie na mokro to ostateczność i tylko na duże powierzchnie stosuję, zwykle szampon do aut neutralny daję, bez wosku. Bąble sprytnie można korygować igiełką, po podgrzaniu nic nie widać. :D

Spore kawałki auta ma mu siebie obklejone...
Space86
Kontakt:

Post autor: Space86 »

To nie lepiej sie przejść po sklepach typu FR Shop, albo tak jak ja zrobiłem - wysłać maile do firm o naklejki i sobie zrobić samemu stickerbomba a nie kupować na allegro jakieś shity?
ODPOWIEDZ