Dragstar
Dragstar
http://allegro.pl/dragstar-dirt-street- ... 18301.html nada sie na początek do dh ?
-
- moderator
- Kontakt:
Przyzwoity rower, nawet w tej konfiguracji nim pośmigasz
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Re: Dragstar
MLYNoBIKER pisze:nawet w tej konfiguracji nim pośmigasz
Jak masz tylko 1000zł to rower może być ale na tym amorze na pewno nie "pośmigasz".
-
- moderator
- Kontakt:
Uważasz że początkujący na xcr nie pośmiga? ostatnio rzadko wbijam na dhz, nie wiem może takie czasy nastały że ludzie teraz zaczynają od boxxerów i foxów, ale uwierz mi że sporo osób zaczynało od rst capy, gili oraz innych wynalazków i jak się chce to się da jeździć. Myślę że Yankess nie lata 4m dropów, więc XCR da rade i w dodatku wzmocni łapy i nauczy się tłumić ciałem. Proste że lepiej mieć lepszy amor, ale chyba z tym będzie ciężko w kwocie 900zł~zero100 pisze:Jak masz tylko 1000zł to rower może być ale na tym amorze na pewno nie "pośmigasz".
Spoko koła, spoko heble, jedynie o ten napinacz bym się martwił.
Jeszcze masz http://tablica.pl/oferta/unibike-zone-t ... 2k8bZ.html
XCR w innej okładce, i 6 letnie juicy 5 z którymi pewnie będą same problemy no i opony do wymiany. Wolał bym dragstara
Trek Session Park
Nie rozumiemy się najwyrazniej. Kolega pyta się czy rower nada się do DH. Stąd moja odpowiedz. XCR nie nada się do DH. A czy można na nim jeżdzic DH? Oczywiście ,że można. Można jezdzić też DH na wigry i na bmx'e o ile pseudo ścieżki w parku i hopkę z korzeni nazwiemy DH, bądz początkami DH. Ale jeżeli kolega chce zaczynać z DH, np pojechać na jakąś łatwą trasę zjazdową w Polsce, nie koniecznie korzystają z hop i dropów to XCR ani nie wzmocni mu łap ani nie pomoże w nabraniu techniki. Jazda na takim badziewiu po lesie bardziej może zrazić do DH i nabawić kontuzji niż czegokolwiek nauczyć. I nie trywializuj mojej wypowiedzi ,że teraz zaczyna się od foxa czy boxxera ale powinno zacząć się od czegoś co można nazwać amortyzatorem i nie zagraża bezpośrednio zdrowiu rowerzysty. Chociażby DURO DJD z regulacją tłumienia które nie kosztuje nie wiadomo ile ale na sezon nauki już powinno styknąć. Swoją drogą capy i gile z regulacjami tłumienia pracowały znacznie lepiej niż xcr chociaż potrafiły łatwiej się złamać. Bo też nie nadawały się do żadnego DH co nie oznacza ,że nie można na nich jezdzić DH.MLYNoBIKER pisze:ostatnio rzadko wbijam na dhz, nie wiem może takie czasy nastały że ludzie teraz zaczynają od boxxerów i foxów, ale uwierz mi że sporo osób zaczynało od rst capy, gili oraz innych wynalazków i jak się chce to się da jeździć
-
- moderator
- Kontakt:
zero100 pisze:Kolega pyta się czy rower nada się do DH.
Przepraszam, faktycznie duro to świetny amortyzator do zjazdówkizero100 pisze: powinno zacząć się od czegoś co można nazwać amortyzatorem i nie zagraża bezpośrednio zdrowiu rowerzysty. Chociażby DURO DJD
Aaa to ty śmigałeś na tym wigry na DHC Żar 2009?zero100 pisze:Można jezdzić też DH na wigry
Trek Session Park
Powiedzmy sobie szczerze że ani XCR, ani Duro ani żadne inne wynalazki typu XCM, Gila, Capa czy Launch, nie nadają się do DH. Oczywiście jeśli mówimy o prawdziwym D, a nie zjeździe z górki w parku. Jednka jeśli chodzi o początki Dh to zazwyczaj chodzi o jakieś lekkie loty z jednej hopy zbudowanej w lesie
Do takich zastosować to Duro ogarnie sezon, jednak Duro FR 20 można kupić już za śmieszne pieniądze i w tym kierunku bym szedł, albo jakieś starcze Marzocchi.
Co do Dragstara to całkiem spoko, jednak warto byłoby się potargować ze sprzedającym bo z doświadczenia wiem że czasem schodzą nieźle z ceny.

Co do Dragstara to całkiem spoko, jednak warto byłoby się potargować ze sprzedającym bo z doświadczenia wiem że czasem schodzą nieźle z ceny.
ROWER / BLOG / YOUTUBE / PINKBIKE
Jak to jest ,że jeden umie czytać ze zrozumieniem tak jak djwiocha a drugi jak MLYNoBIKER wyrywa sylaby z kontekstu i układa w teorie o jakich w ogóle nie było mowy. No nie ważne.
Wiadomo ,że Duro fr20 to lepsza opcja bo jest sztywniejszy i lepiej pracuje ale szczerze nie polecam do jazdy w górach. Jezdzilem na DJD ponad sezon i tylko golenie smarowałem , potem złapało lekkie luzy. A Fr20 zaczęło cieknąć spod regulacji po tygodniu, po dwóch rozkręcił się samoczynnie tłumik w środku a po miesiącu stracił prawie wszystko ze swojej pracy. Fr20 fajne ale kamieni i korzeni nie wytrzyma za wiele.
Wiadomo ,że Duro fr20 to lepsza opcja bo jest sztywniejszy i lepiej pracuje ale szczerze nie polecam do jazdy w górach. Jezdzilem na DJD ponad sezon i tylko golenie smarowałem , potem złapało lekkie luzy. A Fr20 zaczęło cieknąć spod regulacji po tygodniu, po dwóch rozkręcił się samoczynnie tłumik w środku a po miesiącu stracił prawie wszystko ze swojej pracy. Fr20 fajne ale kamieni i korzeni nie wytrzyma za wiele.