DHX 4.0 - gdzie serwisować?

chillyzi
Kontakt:

DHX 4.0 - gdzie serwisować?

Post autor: chillyzi »

Cześć,
mógłby mi ktoś polecić serwis w którym zrobią mi kompletny remont DHXa?
2 razy oddawałem go do serwisu u mnie na miejscu i co chwile się coś sypie.
Ostatnio dziwnie "stukał", teraz w sumie jest podobnie, tylko trochę inna charakterystykę ma to stukanie.
Zauważyłem też, że kręcenie Propedalem nie wpływa w ogóle na pracę dampera.
Chciałbym, żeby ktoś wymienił w nim oringi, podokręcał dobrze co trzeba itd.

Myślałem o Cult-bikes, ale nie wiem jakie mają ceny i jak bardzo ogarniają to co robią w porównaniu do innych serwisów.
Moherek993
Kontakt:

Post autor: Moherek993 »

http://www.facebook.com/SpiderSuspension?fref=ts

Polecam, ogarną wszystkie problemy. Cena też spoko
chillyzi
Kontakt:

Dzięki! Zaraz będę do nich pisał :)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja polecam swój garaż. Nie wiem czy jest prostszy w serwisie damper.

Chyba że cieknie to daj tam gdzie ci wsadzą nowe uszczelki i dadzą na to gwarancję bo ja z dokupowanymi (niby na wymiar) miałem same problemy...
chillyzi
Kontakt:

No właśnie nic z niego nie wycieka, ale już 2 raz dałem go do serwisu gdzie niby bardzo dobrze ogarniają dampery, ale coś nie mogą sobie poradzić z tłumieniem (jest słabe nawet po podkręceniu na max.) i z tym stukaniem które mnie doprowadza już do szału.
Na dodatek, teraz po 2 serwisie zaczął jakoś głośno przelewać w środku olej. Takie sycznie jakby przy wstrzykiwaniu oleju pod ciśnieniem.

Da się do niego kupić oryginalne oringi? Może rzeczywiście sam go spróbuję naprawić. W sumie wszystkie swoje przednie amortyzatory sam serwisowałem i było zawsze bezproblemowo.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

oringów nie potrzebujesz wymieniać.
chillyzi pisze:Na dodatek, teraz po 2 serwisie zaczął jakoś głośno przelewać w środku olej
jeżeli głośno, to zje***i zalewanie i odpowietrzanie, albo za mało ciśnienia w zbiornik dali.
chillyzi pisze:coś nie mogą sobie poradzić z tłumieniem (jest słabe nawet po podkręceniu na max.) i z tym stukaniem które mnie doprowadza już do szału.
a to objaw, że piston poluzował się na tłoku.

Albo oba te objawy są skutkiem rozłożenia dampera na czynniki i ułożenia shimów jak leciał obojętnie jak.
kubuspunxdh
Kontakt:

Post autor: kubuspunxdh »

MUSZEL pisze:jeżeli głośno, to zje***i zalewanie i odpowietrzanie, albo za mało ciśnienia w zbiornik dali.
? za mało ciśnienia ? przecież tam sie komorę pompuje pompką do amortyzatorów i to przez właściciela ustala sie ile tego "luftu" ma tam być :) min 125 PSI max 200 PSI :>
rowerek PB Spider Suspensions boss!
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

kubuspunxdh pisze:? za mało ciśnienia ? przecież tam sie komorę pompuje pompką do amortyzatorów i to przez właściciela ustala sie ile tego "luftu" ma tam być min 125 PSI max 200 PSI :>
myślałem że pompką do piłek :roll: sam mam DHXa i wiem co trzeba. Ale serwis to tylko ludzie, mogli dać np 50psi albo w ogóle go nie dać, kto wie. Warto sprawdzić jak założyciel tematu ma pompke :)
chillyzi
Kontakt:

Ciśnienie jest 150. Sam wpakowałem zaraz po wrzuceniu go do ramy.
Chyba sam go rozkręcę :)
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jeśli chcesz być w zgodzie z procedurami to:
FOX Racing Shox - Service Center Information (MTB) - jakiś torrent albo rapidshare. Plik *.rar o takiej nazwie.

Ale żeby momenty odpowiednie uzyskać to raz klucz dynamometryczny, dwa, klucze pazurowe.
chillyzi
Kontakt:

Dzięki, Pietryna :) Właśnie się ściąga.
ODPOWIEDZ