Takie glupie pytanie nt. skokow

Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

szczerze mowiac to tak ruszyc ku przepasci to trzeba miec jaja napewno podziwiam tych gosci, ale niema to takiego klimatu jak wspomnialem. i zupelnie sie niezgadzam z wypowiedzia Pi3tr0
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

kuzwa...co wy z tymi pedalskimi strojami skoczków macie ??...przeciez w takim razie połowa naszej reprezentacji w DH oraz inne gwiazdy taki jak Fabien i Steve to pedały bo jeżdzą w obcisłych strojach ?? :D
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

dobra mikolaj ja wiem ze bedziesz startowal w dh w takim kostumiku;p
Kacpro
Kontakt:

Post autor: Kacpro »

hehe ... fajne są niektóre wasze posty ...

a swoją drogą gdzieś usłyszałem, że sport ekstremalny to taki który mogą uprawiać wszyscy, a nie tylko zawodowcy... (np. bungee jumping, sky diving i jak wszyscy wiemy dobrze dh fr itd...) pewnie dlatego skoki narciarskie nie są sportem extremalnym...

a, że są nudne to zupełnie inna sprawa:D
Kacpro.
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

osobiście nierozumiem czemu skoki narciarskie cieszą się taką reputacją...
uważam że w TVP powinny być też transmisje z zawdów ekstemalnych...
no cóż... weźcie się w garść, jak polak wygra mistrzostwo świata w 4x albo czymśtakim też będą pokazywać
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

a według mnie skoki są bardziej extremalne od rowerów. leci taki gość w jakimś marnym kasku o wadze piórka i w jakimś kombinezonie z neoprenu 130m do przodu. byłem w zakopanym i siedziałem na belce startowej tej skoczni i mało sie nie zesrałem. jakby ktoś z was widział jaki ten rozbieg jest stromy to by zmienił zdanie. a tu jedzie się 40 km/h(średnio) w super mocnym kasku z ochroną szczęki wszystkie ochraniacze, cała zbroja tak że sie wywali to najwyżej coś złamie. a ten typ gdy się wybije jest jakieś 100m nad ziemią(ziemią w miejscu lądowania) i leci 80 km/h. jak sie wywróci podczas lądowania albo narta się odepnie w trakcie lotu to koleś może zginąć. gdybym był młodszy to może zacząłbym trenować. ale jak ja byłem młody to skoki nie były popularne aż tak i nie każdy mógł sie zapisać do klubu skoczkuf czy jakoś tak. skoki przynajmniej dla mnie są sportem ekstremalnym.
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

ej a Ciekawe czy daloby sie skoczyc na rowerze na takiej skoczni - tam sie parabolą leci wiec nie powinno bolec:/ co wy na to??
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

oj to tak sie wydaje ... on leci z 2m nad ziemia max...tylko ze daleko i z duza predkoscia... kazdy sport nie jest ekstremalny jak sie wie jak sie to robi.. to sa zawodowcy ktorzy wiedza jak skakac... nikt za pierwszym razem na takich nartach nie wysyla cie na skocznie k 90 ...
hueheuheue
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

wytnij im 3/4 stoku i masz sport extremalny

a tak wogule jak porownywac extremalnosc sportu smiertelnoscia zawodnikow to szosa jest znacznie bardzie extremalna od dh/fr, nie mowiac juz o dj czy xc
http://bodzio.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ