RIDE in PEACE - czyli czyste dh.... :)
Dobre dopracowanie ujęć, podoba mi sie, że nie skupiliscie sie tylko na samym rowerzyscie :]
Miło sie oglądało film, bo jest zdecydowanie inny niż wiekszość :), poprostu ma klimat - NIE jest tylko zlepkiem szybkich ujęć doprawionych tandetną (nie zawsze ale jednak) muzyką.
pozdro
Miło sie oglądało film, bo jest zdecydowanie inny niż wiekszość :), poprostu ma klimat - NIE jest tylko zlepkiem szybkich ujęć doprawionych tandetną (nie zawsze ale jednak) muzyką.
pozdro
Pozytyw. :. zią .:.
http://tnij.org/torro
http://tnij.org/torro
Kuurcze panie początek był naprawdę dobry! Bardzo pozytywnie zaskoczyły mnie motywy przyrodnicze, ładne kolorki i wjazd do strumyczka :)
Film ma klimat od początku do końca mimo że kilka ujęć można by poprawić ale to nie psuje obrazu całości.
Też myślałem, że będzie nudny bo dość trudno jest w ciekawy sposób nakręcić sceny dh oddając jednocześnie prędkość z jaką jedzie dana osoba. Na filmie widać, że chłopaki jadą szybko a to z kolei znaczy, że musieli naprawdę nieźle zapieprzać! :)
Film świetny, oglądałem go kilka razy i ciągle mi się podoba. Oprócz "Alleluja" (też rewelacyjna produkcja duże brawa dla ekipy za jazdę i ciekawe pomysły) no i filmów Śruby, "RIDE in PEACE" jest jednym z bardzo niewielu filmów, do których wraca się chętnie.
Pozdrawiam
Film ma klimat od początku do końca mimo że kilka ujęć można by poprawić ale to nie psuje obrazu całości.
Też myślałem, że będzie nudny bo dość trudno jest w ciekawy sposób nakręcić sceny dh oddając jednocześnie prędkość z jaką jedzie dana osoba. Na filmie widać, że chłopaki jadą szybko a to z kolei znaczy, że musieli naprawdę nieźle zapieprzać! :)
Film świetny, oglądałem go kilka razy i ciągle mi się podoba. Oprócz "Alleluja" (też rewelacyjna produkcja duże brawa dla ekipy za jazdę i ciekawe pomysły) no i filmów Śruby, "RIDE in PEACE" jest jednym z bardzo niewielu filmów, do których wraca się chętnie.
Pozdrawiam
[url]http://www.freeride.j.com.pl[/url]
-
- Kontakt:
hm kurcze nie rozumiem o co chodzi z tym przeplotem. chodzi o czarne paski na gorze i dole ekranu? :D
a jesli chodzi o DZIOBAKA to jest to staly numer bochenka, oczywiscie nigdy nieplanowany :D
..i dziekuje na mile slowa na temat filmu. za rok z pewnoscia postaramy sie o jeszcze wieksza dawke kwintesencji DH :]
...Alleluja bracia! :D
a jesli chodzi o DZIOBAKA to jest to staly numer bochenka, oczywiscie nigdy nieplanowany :D
..i dziekuje na mile slowa na temat filmu. za rok z pewnoscia postaramy sie o jeszcze wieksza dawke kwintesencji DH :]
...Alleluja bracia! :D
-
- Kontakt:
nikom nie, nie o te. zobacz jak jedzie ktos szybko to postac sie zamazuje jakby.
odpal sobie film np. na 4:27 i tam widac jak na dloni - postac nie jest ostra, tylko widac linie...
http://www.efix.pl/forumefix/viewtopic. ... t=przeplot
poczytaj tu
da rade to zlikwidowac zaznaczajac opcje deinterlace podczas kompresji badz progressive scan czy jakos tak, ale nie wiem czym to kompresujecie, wiec np. po polsu bedzie jakos inacej (dlatego nie lubie polskich tlumaczen programow, bo czest straszne glupoty wychodza)
odpal sobie film np. na 4:27 i tam widac jak na dloni - postac nie jest ostra, tylko widac linie...
http://www.efix.pl/forumefix/viewtopic. ... t=przeplot
poczytaj tu
da rade to zlikwidowac zaznaczajac opcje deinterlace podczas kompresji badz progressive scan czy jakos tak, ale nie wiem czym to kompresujecie, wiec np. po polsu bedzie jakos inacej (dlatego nie lubie polskich tlumaczen programow, bo czest straszne glupoty wychodza)
nikom rozumiem :-) Kwestia zawodnika i jego techniki.
Film ma mało ognia w sobie ale widać potencjał. Sztywniaki nie przeszkadzają mogą przecież być to też rower i też może być w DH. Może gdyby był dłuższy i byłoby więcej czasu na nakręcenie na innych miejscówkach może w Wierchomli? Czekam na RIP II :-)
Film ma mało ognia w sobie ale widać potencjał. Sztywniaki nie przeszkadzają mogą przecież być to też rower i też może być w DH. Może gdyby był dłuższy i byłoby więcej czasu na nakręcenie na innych miejscówkach może w Wierchomli? Czekam na RIP II :-)
www.foesracing.com
-
- Kontakt:
Na temat Riderów i samego filmu i realizacji to juz wszystko zostało powiedzane, mnie natomiast intryguje nastepujące pytanie:
Dlaczego nie grają w podkładzie polskie kapelki, skoro sam produkt jest krajowy? Czy wynika to z ignorancji czy niewiedzy.....? Jest kupa rodzimych zespołów z nurtu hc/punk/metal/rock itp. które doskonale pasowały by pod ten obrazek.
Dlaczego nie grają w podkładzie polskie kapelki, skoro sam produkt jest krajowy? Czy wynika to z ignorancji czy niewiedzy.....? Jest kupa rodzimych zespołów z nurtu hc/punk/metal/rock itp. które doskonale pasowały by pod ten obrazek.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jest tego cała masa, tym bardziej ze niezelazne wydawnictwa prezentuja teraz naprawde wysoki poziom realizacji. Przykładem moze byćlizzard king pisze:hellfinger ja do swoich filmow daje polskie utowrki, ale nie zawsze. a czemu? bo ciezko dorwac jakas z fajnym tekstem i dobra muza.
film ekipy z Sochaczewa. Co prawda to dwa kółka z silnikiem ale zajawa jest ta sama....
http://www.motox.com.pl/index.php?optio ... &Itemid=80
to tak z grubsza.
Za całokształt 4+.
Początek GENIALNY! (o mchu mówie). Z tego co rozkminiłem to:
- Pierwszy rider to nikom- za dużo go w filmie - i nie porywa jazdą
- Zielony full to Śliwa - tego ogląda się z prawdziwą przyjemnością(to On panuje nad rowerem, a nie rower nad nim)
- Biały full to bochenek co faktycznie robi okropne "dziobaki"- (może mu krasnale tylne koło złośliwie podbijają) ale prędkości się nie boi !
Czekam na następny film takiej samej jakości.
Początek GENIALNY! (o mchu mówie). Z tego co rozkminiłem to:
- Pierwszy rider to nikom- za dużo go w filmie - i nie porywa jazdą
- Zielony full to Śliwa - tego ogląda się z prawdziwą przyjemnością(to On panuje nad rowerem, a nie rower nad nim)
- Biały full to bochenek co faktycznie robi okropne "dziobaki"- (może mu krasnale tylne koło złośliwie podbijają) ale prędkości się nie boi !
Czekam na następny film takiej samej jakości.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie chodzi mi oto ze mają śpiewac po polsku tylko ze fajnie jak jest pokazywany polski rider na polskim sprzecie to zajebiście jest jak gra polska kapela. nie mamy sie czego wstydzić w zadnej z wyzej wymienionych rzeczy. Co do jakości kapeli i ich muzyki to niedokładnie przeczytałeś komentarz do filmu ,..... zreszta po co ja sie wypruwam cze.........lizzard king pisze:hellfinger eee sorry? oni tam chyba nie bardzo po polsku spiewaja... poza tym utwor taki sobie.
no albo jestem gluchy