I have a problem!!!!

Qbicz
Kontakt:

I have a problem!!!!

Post autor: Qbicz »

przy wkrecaniu tarczy do piasty urwala mi sie glowka sruby i nie mam teraz jak odkrecic reszty sruby ktora zostala w piescie. i teraz pytanka:
jak odkrecic te czesc sruby ktora jest w piescie?
czy stanie sie cos jesli bede jezdzil z tarcza przykrecona na 5 srubach?

tarcza 200mma hampel grimeca s1
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

możesz śrube potraktować jakimś specyfikiem chemicznym ale nie wiem czym zapytaj w sklepie a z 5 śrubami ktoś jeździł i mu sie tarcza mocno wyginała
PaTyK
Kontakt:

Post autor: PaTyK »

ja proponuje wziąśc jakies cienkie wiertło i przewiercić śrube, potem ustaw wiertare na najmniejsze obroty a przechyl tak zeby kreciło sie razem z śrubom mi sie udała taka sztuka bez problemu
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Jeżeli śrubka siedzi słabo (skoro urwałeś ją przy DOkręcaniu tak może być), to zrób jak mówi PaTyK.

A jak siedzi mocno, to zostaje rozwiercić jedynie, i potem kombinować jakoś :-/
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

właśnie...trzeba coś tam włorzyć....i kręcić ;P
http://dhcyc.pinkbike.com
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

WYKRĘTAK!!!!!
ZESTAW KOSTET 50 PLN!!!! Nawiercasz małym wierłem i wkręcasz wykrętak wkręcając go będziesz wykręcał śrube, bo ma on odwrotny gwint.
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
grochowa
Kontakt:

Post autor: grochowa »

ale macie pomysly.......................

njlepiej pojsc do slusarza niech przewierci ta urwana srube i nagwintuje na nowo
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

tylko pytanie. czy po nagwintowaniu bedzie mozna zastosowac stary rozmiar sruby ? bo na logike biore ze trzeba bedzie wieksza.
Julo_HC
Kontakt:

Post autor: Julo_HC »

[b]GunloK__[/b] - gwintujesz 2nr wiecej, wstawiasz tuleje na normalny rozmiar i dziala. Ja mam teraz piaste z nadwyrezonym gwintem. 5 srub siedzi, 6 jest tak dla picu wsadzona :P Nie wykreca sie i siedzi, ale mozna nia krecic i krecic ile sie chce :P Ale daje rady
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
ToPic
Kontakt:

Post autor: ToPic »

a ja wyjebalem gwint z piasty :| ale naszczescie mam NSa na przod i jak wkrece dluzsza srobe to jest tam takie miejsce na nakretke, jest przestrzen miedzy srubami a korpusem (nie jest cala piasta zabudowana) jak ktos widzial to wie o co chodzi:P i sie trzyma jakos tylko ze ta srube troshku wygielo :P

mysle przewiercic srubke malym wiertlem i rozbleblac ja troche :P albo te wykretaki tylko ze mozna na sztuki je podobno kupic a nie placic 50 zl ;p

btw. przypuszczam ze to aluminiowa sruba... lepiej takich nie wkrecaj... wogole poco robia alu sruby ? :| a jak ja urwales to z powodu oporu (nie chciala sie dalej wkrecac) wiec nie bedzie slabo siedziec...
ODPOWIEDZ