HEAD

timon
Kontakt:

HEAD

Post autor: timon »

Jest taka sprawa, że podczas dłuższych wypadów ok. 50 km wzwyż po przyjeździe do domu strasznie boli mnie głowa. Czym to może być wywołane?
Badyl
Kontakt:

Post autor: Badyl »

Cały czas tak masz, czy tylko czasami ? Jesli caly czas, to proponuję Ci serio - idź do lekarza ( może organizm coś jest nie tego ). Nikt ci tu chyba nie da rady,która cię uzdrowi ( chyba że trafimy na znachora na forum :D ). Ja bym na twoim miejscu szedł do lekarza... bo myślą "kiedyś przejdzie" daleko nie zajdziesz

Pozdr
Whoever Doesn't Ride for Love Or Fun Of It - Shouldn't
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

poprostu organizm sie dotlenia i tyle
timon
Kontakt:

Te bóle głowy mam już od 2 lat jak zacząłem jeździć na rowerze po górach. Jak już wspominałem doskwierają mi te bóle dopiero po osiągnięciu ok. 50km i wzwyż. Do tej pory to bagatelizowałem bo uważałem, że to normalne po takim wysiłku, ale okazuje się, że mój kolega nie ma takich problemów.

Odnosząc się do wypowiedzi jaca możliwe, że masz rację, ale co zrobić, żeby jednak organizm mógł dotlenić?

No i jeszcze jedno mam takie przypuszczenie, że to może być spowodowane, że podczas takich długich wypadów mało jem (prawie wogóle) ograniczam się tylko do wody i organizm nie ma z czego czerpać energii i poprostu nie dotlenia jak należy. Co o tym myślicie?

Będę musiał podskoczyć do lekarza bo już mnie to wkurza non stop boli głowa. Wczoraj przejechałem 50km, wróciłem do domu i przez cały czas nawalała, dopiero dziś rano czuję się dobrze.
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Zdecydowanie idz do lekarza bo wyglada mi to na problemy z błednikiem...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
timon
Kontakt:

Na błędnik to raczej nie wygląda, bo jak wiadomo to choroba lokomocyjna, a ja jęśli chodzi o jazdę samochodem czy autobusem nie mam problemu.

Ale idę do lekarza bo jak mam po każdej jeździe mięć takie uciążliwości to wole nie jeździć, oczywiście tego nie chcę.
DJ MICROS
Kontakt:

Post autor: DJ MICROS »

Niewiem bo sie nie znam na leczeniu ale według mnie to
1.Za dużo wstrząsów (a ty moze masz jakiś łeb podatny na wstrząsy )(bez obrazy)
2. Jak juz napisałes za malo jedzenia
3. Przemęczenie
4. Jeżeli to ci sie zdaża tylko w lecie i jezdzisz bez czapeczki albo kasku - przegrzanie (graniczące z udarem mózgu)
5. Niewiem co jeszcze
ALE NA TWOIM MIEJSCU I TAK BYM POSZEDL DO LEKARZA :-)
zielony wafel
Kontakt:

Post autor: zielony wafel »

ze zmęczenie cię boli i z niedotlenienia organizmu gdy się katujesz....
też tak mam jak np. w szkole biegam na 1000m
albo jak w jakiś ciepły dzień pojade gdzieś w dłuższą trase
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Wiesz co woda to za mało na wypady 50 km. Organizm ma za mało witamin warto w międzyczasie kupić sobie czekolade i ją całą wciągnąć z jakimś sokiem typu "kubuś", "pysio" czy coś takiego nie żanda cola czy coś tego typu. Acha przed wyjazdem lepiej weź sobie jakieś witaminki typu Vigor czy coś takiego. Krótko mówiąc organizm ma za mało witamin i energii, aby "utrzymać" twój organizm w homeostazie - czy jakoś tak było to na biologii:-). Ja miałem problem z samodrgającymi mieśniami kupiłem zgrzew magnezu i problem minął.

MASZ ZA MAŁO WITAMIN PODCZAS TAKIEJ PODRÓŻY, ALBO JESTEŚ ZBYT DELIKATNY I MASZ MIGRENE ;-) W CO NIE WIERZĘ!!!!!!!!!!!!!!1

Powodzenia, jeśli ci to nie pomoże idź do lekarza, bo nie ma żartów z banią.

Pozdrower
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

heh bloszek tez mam cos z tymi miesniami jak jestem zmeczony czy cos to nie moge nawet fotki zrobic bo sie trzese caly tak delikatnie ale sie trzese i wychdoza zamazane ... mowisz ze to magnezu trzeba troche zjesc ? sie zobaczy :P
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
bloszek
Kontakt:

tak magnez ja miałem tak że nawet jak nic nie jeździęłm
to była taka pora dnia że mięsień np. uda lub barku sam drgał :/ aż mnie to denerwowało :( ale teraz jest spoko
bloszek
Kontakt:

acha wazne żeby utrzymywać dawkowanie stałe np. 2-3 tabletek dziennie. przed użyciem zapoznaj sie z ulotką lub zkonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą :P
timon
Kontakt:

Dziś byłem u lekarza rodzinnego w tej sprawie i sam nie wiedział zabardzo co mi dolega. Musiałem wyłożyć swoje przypuszczenia i wtedy zaczął przytakiwać. I to jest lekarz?! tyle wie co ja który nie ma specjalizacji i wyższych studiów w tej dziedzinie. Przepisał mi witaminy i magnez. I to może ma mi pomóc, w tym aby głowa mnie nie bolała? hmm... Coś mi gadał, że to też może być odcinek szyjny poprzez który niby mnie boli (też możliwe bo podczas jazdy odcinek szyjny jest wygięty i to może poźniej docierać nerwami do mózgu...moje przypuszczenia) Za dużo nowego się od niego nie dowiedziałem. Nie wiecie czy bez skierowania rodzinnego mogę iść do specjalisty w tej dziedzinie (neurologa)?

Kurde my w tym kraju mamy wszystko do dupy. Nie potrafią powiedzieć człowiekowi co mu jest, skierować gdzieś dalej jak nic nie wiedzą. Tylko przepiszą byle gówno, i dowidzenia. (0) pomocy tylko kasa się liczy Wiadomo to jest POLSKA, kurde ja ten kraj "lubie" :)
Pawel
Kontakt:

Post autor: Pawel »

moze to zatoki?? ja mam takie cos
sprzedam: http://tiny.pl/h9r6 TANIOCHA, gg:7350149
timon
Kontakt:

Przy zatokach to chyba ból jest w okolicach nosa i czoła? Napisz jak u Ciebie to się objawia i kiedy? Bo u mnie tak jak wspominałem po dłuższych dystansach nawala poźniej cała głowa(mózg). Trudno to opisać, jakby się przesuwały płyty litosfery :) Mocny ból... dopiero rano jak wstane to mogę powiedzieć, że na nowo się narodziłem.
ODPOWIEDZ